Gündem Demirel bugün anılacak

Demirel bugün anılacak

17.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, ölümünün ikinci yılında adını taşıyan üniversitede ve doğduğu yer olan İslamköy’de bugün anılacak.

Demirel bugün anılacak

Süleyman Demirel’i anma programı çerçevesinde birçok etkinlik düzenlenecek. Demirel için Isparta’daki ilk tören, yarın adını taşıyan üniversitede yapılacak. Çalca Tepe’deki mezarı başındaki törende dualar okunacak, aile yakınları taziyeleri kabul edecek. Akşam ise Süleyman Demirel Demokrasi Müzesi’nde iftar verilecek, mevlit okutulacak.

Anısına 10 bin fötr şapka

Türk siyaset tarihinin önemli aktörlerinden biri olan Demirel, siyasi hayata birçok sözü, hareketleri, kendisine has üslubu ile damga vurmuş olsa da “Demirel” denilince akla gelen en önemli obje, elinden hiç bırakmadığı fötr şapkası. Fötr şapkanın anısını yaşatmak ve gelecek nesillere fötr şapkayı hatırlatmak isteyen Süleyman Demirel Üniversitesi de geçen yıl bir çalışma başlattı. Seramik Araştırma ve Uygulama Merkezince gerçekleştirilen çalışmada çeşitli boyutlarda yapılan binlerce seramik şapka, anma programına katılanlara dağıtıldı. Yıldönümü etkinliklerinin ardından fötr şapka yapımına devam eden merkez, Türkiye’nin birçok iline yaklaşık 10 bine yakın seramik fötr şapka gönderdi.