Gündem Deniz kızlarının kavgası

Deniz kızlarının kavgası

03.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Ercümen ile Göçen birbirine karşı koruma kararı aldırdı

Deniz kızlarının kavgası

Su altı sporlarında Türkiye’yi başarıyla temsil eden iki kadın sporcunun sosyal medyada başlayan tartışması mahkemeye taşındı. 26 Ekim 2018’de Salda Gölü’nde 65 metreye dalan Şahika Ercümen’in dünya serbest irtifa dalışı rekorunu elde etmesinin ardından Derya Göçen de aynı yerde rekor kırmak için başvuruda bulunmuştu. 24 Kasım’da Salda Gölü’nde Ercümen’i 3 metre geçen Göçen 68 metre ile dünya rekorunu kazanmıştı. Ercümen, kendisine sosyal medyadan hakaret ettiğini belirttiği Göçen hakkında 21 Kasım 2018’de İstanbul’da mahkemeye başvurdu.

Haberin Devamı

Annesi üzerinden kendisine hakaret edildiğini iddia eden Ercümen, 2 ay boyunca Göçen’in sosyal medyadan kendisine yaklaşmamasına yönelik koruma kararı aldırdı.

Deniz kızlarının kavgası
Göçen de 28 Aralık’ta Çanakkale Aile Mahkemesi’nden, 15 gün süreyle Ercümen’in sosyal medyadan kendisine yönelik yorum yapmamasını sağlayacak karar aldırdı. Göçen’in vekili Fatih Bulut, “Şahika hanımın aldırdığı kararı sosyal medyada paylaşılması müvekkilin rekor denemesi öncesi motivasyonunu düşürme kastıyla yapıldığı açıktır” dedi. Ercümen’in avukatı Ömer Ünlü ise “Hiçbir delil sunmadan müvekkilime yönelik koruma kararı alındı” dedi. Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu da şu açıklamayı yaptı: “İki sporcumuz, serbest dalışın popüler ve sevilen bir spor olmasında büyük katkılar sağlamış, isimleri spor dalımızla özdeşleşmiştir. Özellikle ‘milli’ olma onurunu taşıyan her sporcunun, uyuşmazlıkların doğru ve etkili bir iletişim içinde hızla çözüleceğine inanmaktayız.”

Haberin Devamı