Gündem Ders sayıları azaltılacak

Ders sayıları azaltılacak

21.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Ders sayıları azaltılacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Ders sayıları kesinlikle azaltılacak, alan seçimi daha aşağı inecek. Şu an 15-16 ders var liselerde. Çok net bir şey söylemeyeyim şu anda ama oldukça düşecek. Mart içinde açıklayacağız” dedi. Selçuk, Kanal 7’de yayımlanan ‘Başkent Kulisi’ programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı. Mesleki teknik eğitimin çok önemli bir mesele olduğuna işaret eden Selçuk, “Herkes yüksek öğretim mezunu olmak gibi bir hedefe kilitlenecek ki şu anda öyle zaten. Herkesin üniversite okumasına gerek kalmadan liseler açıyoruz. ASELSAN, ODTÜ ile sürekli çalışmalar yapıyoruz. İş garantili liseler açıyoruz. Türkiye’de üniversiteyi bitirmek iş istihdamı olarak görülüyor. Bunu değiştirmek istiyoruz” dedi. Öğretmen eğitimine önem verdiklerini kaydeden Selçuk, “Yönetici eğitimi ve yöneticilerin atanmasına ilişkin hususlar konusunda geçen hafta bir yönetmelik çıktı. Bu doğrultuda nisan ayında bir yöneticilik sınavı yapılacak. Güzel ve nitelikli bir sınav, ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek” dedi.

Haberin Devamı

Açıklama yapılacak

Selçuk, ders sayılarına ilişkin birkaç aydır değişik taslaklar üzerinde çalıştıklarını belirterek, hatta bazı yerlerde bu konuya ilişkin yayımlanan bilgilerin geçerli olmadığını vurguladı. Selçuk, “Önümüzdeki 1-2 ay içerisinde ortaöğretimde ders sayıları, derslerin nitelikleri gibi konularda bir resmi açıklama yapacağız, lansman gibi bir çalışma yapacağız. Türkiye’nin iktisadi menfaatini dikkate alarak bir yol almak istiyoruz. Ders sayıları kesinlikle azaltılacak, alan seçimi daha aşağı inecek. Mart ayı içinde açıklayacağız” diye konuştu.

Pedagojik formasyona ilişkin bilgi veren Selçuk, “Pedagojik formasyon kalkacak. Bu kalktığı için biz sadece atamasını yaptığımız öğretmenlere formasyon vereceğiz” dedi. Yeni öğretmen ataması olup olmayacağına ilişkin Selçuk, “Bu konuyla ilgili Hükümetimizin ve Maliye Bakanlığımızın teknik çalışmaları bitmek üzere, çok kısa sürede bir açıklama yapılacak. Rakam şu anda belli değil” diye konuştu.

Haberin Devamı

'Aileler rahat olsun'

Selçuk, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan sınava ilişkin şu bilgileri verdi: “Ben, sınavın adını ya da sistemini değiştirmenin, eğitimin bütünsel olarak sistemini değiştirmek anlamına gelmediğini düşünüyorum. Bizim bu sene değişiklik yapma ihtiyacımız yok, asıl hedef o değil. Biz sadece önceden söz verdiğimiz gibi çocuklarımıza sürpriz yapmayacağız. Biz bunun bu şekilde yürüyeceğini, fakat uygulamada aksaklıklar olduğunu, yerleştirmeye esas olan bazı kriterlerde bazı sıkıntılar olduğunu ve bunların tümüyle düzenleneceğini ve çok rahat bir yerleştirme olabileceğini söylüyoruz. Yoksa, ‘LGS sil baştan’ gibi böyle bir şey kesinlikle yok. Aileler, çocuklarımız rahat olsun.” Selçuk, sınavla öğrenci alan okulların sayısının düşeceğini belirterek, imkanı zayıf olan okulların imkanlarının geliştirilerek aradaki farkın azaltılacağını bildirdi.