Gündem Devlet hastane randevuları MHRS hastane randevu sistemi ile alınabiliyor!

Devlet hastane randevuları MHRS hastane randevu sistemi ile alınabiliyor!

17.10.2016 - 09:20 | Son Güncellenme:

Kamu hastane randevuları internette MHRS hastane randevu sistemi ile alınabiliyor. Sağlık Bakanlığı’nın MHRS hastane randevu sistemi tüm vatandaşlar tarafından ücretsiz olarak 7 gün 24 saat kullanılabiliyor. MHRS hastane randevu sistemi yenilenen yüzü ile e-Devlet şifresi ile de giriş imkanı veriyor.

Devlet hastane randevuları MHRS hastane randevu sistemi ile alınabiliyor

Türkiye’de internet altyapısı 21.yüzyıl teknolojisinin hızla popülerleşmesi ile birlikte toplum genelinde oldukça yoğun şekilde kullanılmaya başlandı. Özellikle de kamu alanında da aktif şekilde kullanılmaya başlanan internet altyapısı günümüz vatandaşlarına internette MHRS hastane randevu sistemi hizmetlerini sunuyor. Tüm vatandaşların internete erişim sağlayabildiği her yerden kolay bir şekilde kamu hastanelerine hastane randevularını alabilmelerine yardımcı olan Sağlık Bakanlığı’nın Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) online randevu uygulaması ücretsiz olarak 7 gün 24 saat kullanılabiliyor. Vatandaşların çok eski dönemlerden bu yana kamu hastanelerinde sağlık hizmeti alırken karşı karşıya kaldığı sorunların ve aksaklıkların giderilmesi sağlanıyor.

Haberin Devamı

Türkiye’de özellikle kamu hastanelerinde çok eski dönemlerden bu yana süre gelen kemikleşmiş sorunların giderilerek, vatandaşların mağduriyetlerinin engellenmesi ve aynı zamanda da çağdaş ve gelişen Türkiye’de sağlık hizmetlerinin 21.yüzyıl dünyasında olması gereken kalite standartlarına ulaştırılabilmesi amacı ile Sağlık Bakanlığı tarafından sağlık alanında da internet etkin biçimde kullanılmaya başlandı. Özellikle de elektronik ortam üzerinde Sağlık Bakanlığı tarafından hizmete açılan MHRS hastane randevu sistemi ile birlikte Türkiye’deki kamu hastanelerinde yaşanan büyük ve ciddi yoğunluğun önüne geçilerek, vatandaşların kamu hastanelerinde daha konforlu ve daha modern sağlık hizmetlerinin alabilmeleri hedefleniyor.

Özellikle de Türkiye’deki tüm kamu hastanelerinde fiziki teknolojik altyapı yönünden modernizasyon çalışmalarını tüm hızı ile sürdüren Sağlık Bakanlığı tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılan MHRS hastane randevu sistemi de bu alanda çok önemli katkılar sağlıyor. Çünkü günümüzün ileri nesil akıllı mobil cihazları sayesinde yaşamının neresinde olursa olsun internet ortamına erişim sağlayabilme şansına sahip olabilen vatandaşlar artık sabahın ilk ışıkları ile kamu hastanesine giderek sıra numarası alabilmek için bir sıra, muayene olabilmek için sıra gelmesini bekleme çerçevesinde bir sıra daha bekleme çilesi sona eriyor. Böylelikle vatandaş internette yer alan Sağlık Bakanlığı’nın MHRS hastane randevu sistemini kullanarak Türkiye’deki her bir 2. Kademe kamu hastanelerine ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri’ne online hastane randevusu alabilme şansına sahip olabiliyor.

İnternette yer alan ve geçtiğimiz dönem içersinde güncellenen yapısı ile daha pratik kullanışlılığa sahip olan ve e-Devlet entegrasyonu ile vatandaşların e-Devlet şifresini kullanarak da giriş yapabildiği MHRS hastane randevu sistemi üzerinde vatandaşlar il, ilçe, poliklinik, poliklinik yeri ve hekim seçimleri yapabilme özgürlüğüne sahip olabiliyor. Özellikle de internete erişim sağlanabilen her noktadan her türlü sağlık sorununa ilişkin olarak ilgili hastanelerin ilgili bölümlerinden randevu alımlarını birkaç dakika içerisinde gerçekleştirebilmek mümkün oluyor. Ancak vatandaşların MHRS hastane randevu sistemi üzerinden randevularını alabilmeleri için öncelikli olarak sisteme üye olmaları gerekiyor. MHRS hastane randevu sistemine üyelik işlemleri kimlik bilgileri, iletişim bilgileri ve güvenlik bilileri gibi aşamalardan oluşurken vatandaşlar üyeliklerinin ardından T.C. kimlik numaraları ve üyelikleri sırasında belirledikleri şifreleri ile sisteme giriş yapabiliyor.