Gündem Hastane Çalışma Saatleri 2024: Devlet Hastaneleri Saat Kaçta Açılıyor? Poliklinikler Kaçta Kapanıyor?

Hastane Çalışma Saatleri 2024: Devlet Hastaneleri Saat Kaçta Açılıyor? Poliklinikler Kaçta Kapanıyor?

09.01.2024 - 10:53 | Son Güncellenme:

Yurt genelindeki milyonlarca vatandaşımızı yakından ilgilendiren devlet hastaneleri ile ilgili en çok merak edilen konulardan biri olan çalışma saatlerini derledik. Peki Devlet Hastaneleri saat kaçta açılıyor ve kaçta kapanıyor? İşte 2024 Devlet Hastaneleri çalışma saatleri...

Hastane Çalışma Saatleri 2024: Devlet Hastaneleri Saat Kaçta Açılıyor Poliklinikler Kaçta Kapanıyor

Not: İlgili merkezin saat kaça kadar açık olduğunu ve saat kaçta kapandığını öğrenmek için telefon üzerinden arayarak bilgi almanızı öneririz.

Haberin Devamı

Devlet hastaneleri açılış ve kapanış saatleri randevu saatlerini de belirler. Bu bakımdan büyük önem teşkil eden devlet hastanelerinin açılış ve kapanış saatleri bilinmelidir. Yeni gelen güncellemelere göre 2024 devlet hastaneleri çalışma saatleri..

DEVLET HASTANELERİ ÇALIŞMA SAATLERİ 2024

Devlet hastaneleri sabah 09:00’da açılmaktadır. Öğle tatiline 12:30’da girer ve 13:30’da tekrar mesaiye başlar. Akşam saat 16:00’da ise mesai bitmektedir. Devlet hastaneleri, acil servis hizmetleri hariç olmak üzere Cumartesi ve Pazar günleri hizmet vermemektedir.

DEVLET HASTANELERİ HANGİ GÜNLER HİZMET VERİYOR?

Hastaneler, uzmanlaşmış tıbbi ve hemşirelik personeli ve tıbbi ekipmanla hasta tedavisi sağlayan bir sağlık kurumudur. Bir hastaneden daha küçük olan tıbbi tesise genellikle poliklinik denir. Hastanelerde çok çeşitli bölümler (örneğin cerrahi ve acil bakım) ve kardiyoloji gibi uzman birimler vardır.

Haberin Devamı

Hastaneler haftanın 7 günü, 24 saat hizmet veren sağlık kurumlarıdır. Devlet hastaneleri ise, devlet tarafından inşa edilmiş ya da ettirilmiş, tüm masrafları devlet tarafından karşılanan, işletmesi devlet tarafından yapılan hastanelerdir.

Devlet hastanelerine randevularınızı Alo 182’yi arayarak alabilirsiniz ya da internet üzerinden Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) (https://www.mhrs.gov.tr/Vatandas/) ile randevu alabilirsiniz.