Gündem DGS başvurularında son gün ne zaman? DGS başvuru ücreti ne kadar?

DGS başvurularında son gün ne zaman? DGS başvuru ücreti ne kadar?

06.05.2019 - 11:47 | Son Güncellenme:

Dikey Geçiş Sınavı(DGS) başvuruları devam ediyor. 26 Nisan 2019 tarihinde başlayan DGS başvuru işlemleri, 8 Mayıs 2019 tarihinde sona erecek. Peki DGS başvurusu nasıl yapılır? 2019 DGS ne zaman uygulanacak?

DGS başvurularında son gün ne zaman DGS başvuru ücreti ne kadar

Meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin lisans programlarına dikey geçiş yapmaları ile ilgili sınav ve yerleştirme işlemleri ÖSYM tarafından yürütülmektedir.

Haberin Devamı

DGS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı (*) ve geçerli eğitim bilgisi bulunan (**) adaylar, başvuru işlemlerini bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) veya diledikleri bir başvuru merkezi aracılığıyla yapabileceklerdir.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar, başvurularını bir başvuru merkezinden yapacaklardır.

Geçerli Fotoğraf: Son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğraf, geçerli fotoğraftır.

Geçerli Eğitim Bilgisi: Eğitim bilgileri, Yükseköğretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS) veya ÖSYM arşivi kaynaklı olup bu bilgilerinde herhangi bir düzeltme bulunmayanlar.

Adaylar, başvuru bilgilerinin sisteme kaydını yaptıktan sonra sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır.

Haberin Devamı

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

DGS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

DGS başvuru ücreti 120,00 TL.

DGS NE ZAMAN?

Sınav, 30 Haziran 2019 tarihinde uygulanacaktır.

DGS’de sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacaktır. Sınav, saat 10.15’te başlayacak ve cevaplama süresi 150 dakika olacaktır. Sınavda uygulanacak test, çoktan seçmeli sorulardan oluşacaktır.