Gündem DGS başvurusu başladı! (DGS başvuru ücreti ne kadar?)

DGS başvurusu başladı! (DGS başvuru ücreti ne kadar?)

25.05.2017 - 16:23 | Son Güncellenme:

DGS başvuruları başladı. ÖSYM tarafından üniversitelerin önlisans bölümlerinden mezun olan adayların lisans bölümüne geçişleri için gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuruları 1 Haziran'da sona erecek. DGS ücretini ödeme işlemleri ise 2 Haziran'da sona erecek.

DGS başvurusu başladı (DGS başvuru ücreti ne kadar)

DGS için başvurular başladı. DGS başvurularının ardından adaylar 23 Temmuz'da sınava girecekler. DGS yani dikey geçiş sınavı ön lisans mezunlarının girebileceği ve 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapabilmeyi sağlayan bir sınavdır.

Haberin Devamı

DGS SINAV BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

DGS BAŞVURU KOŞULLARI

Yükseköğretim programlarına dikey geçiş için başvuracak adaylarda, meslek yüksekokulları ve açıköğretim ön lisans programlarından mezun olmuş olma şartı aranır. O yıl son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da başvurabilir.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları ile aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denkliği kabul edilen adaylar da DGS’ye başvurabilirler.

Meslek yüksekokulu son sınıf öğrencileri ve mezunları, kendi alanlarındaki özel yetenek sınavı veya merkezî sistemle öğrenci alan lisans programlarına dikey geçiş yapmak istiyorlarsa DGS’ye girmek zorundadırlar. Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan lisans programlarına dikey geçiş de bu kılavuzdaki esaslara göre merkezî olarak yapılır.

Haberin Devamı

Açık öğretim dâhil öğretim süresi dört ve daha fazla yıl olan programlardan ön lisans diploması alan veya alacak olanlar DGS’ye başvuramazlar.

DGS ÜCRETİ NE KADAR?

Sınav ücreti 90 lira olurken başvuru hizmet ücreti ise 5 TL’dir. Ücret ödemek için son gün ise 2 Haziran…

DGS SINAV TARİHİ

Dikey Geçiş Sınavı ise 23 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilecek.Sınav sonuçları ise 29 Ağustos Salı günü açıklanacak.

ÖSYM DGS BAŞVURULARININ BAŞLADIĞINI DUYURDU

"2017-DGS Başvuruları

Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2017 DGS) 23 Temmuz 2017 tarihinde yapılacak olup sınava başvuru işlemleri, 24 Mayıs-1 Haziran 2017 (Ücret ödeme için son gün, 2 Haziran 2017) tarihinde yapılacaktır.

Sınava başvurmak isteyen adaylar, 2017-DGS Kılavuzu ile Aday Başvuru Formuna başvuru süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler.Sınava başvuracak adayların Ek’te yer alan kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Adaylara saygıyla duyurulur."