Gündem DGS Ek yerleştirme tercihleri ne zaman son bulacak?

DGS Ek yerleştirme tercihleri ne zaman son bulacak?

03.11.2016 - 11:01 | Son Güncellenme:

DGS ek yerleştirme için tercih işlemleri 3 Kasım itibari ile başladı. ÖSYM aday işlemleri sayfası üzerinden yapılan DGS ek yerleştirme tercihleri 7 Kasım'a kadar devam edecek. DGS tercih işlemleri ile ilgili ayrıntılar haberimizde.

DGS Ek yerleştirme tercihleri ne zaman son bulacak

DGS ek yerleştirme tercih işlemleri 3 Kasım itibari ile başladı. ÖSYM resmi sitesinde yayımlanan DGS ek yerleştirme kılavuzuna göre tercih işlemleri 7 Kasım tarihine kadar yapılacak.

Haberin Devamı

ÖSYM'den duyuru

2016-DGS Ek Yerleştirme tercih işlemleri 3 - 7 Kasım 2016 tarihleri arasında aday tarafından, bireysel olarak, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleri kullanılarak elektronik ortamda yapılacak olup posta ile Merkezimize gönderilen veya elden verilen tercihler işleme alınmayacaktır.

2016-DGS Ek Yerleştirme ile ilgili tablolar ve diğer bilgiler, aşağıdaki bağlantılarda sunulmuş olup tercihte bulunacak adayların bu bilgileri dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Adaylara önemle duyurulur.

2016-DGS: Ek Tercih Bilgileri ve Tablolar için tıklayınız

Yerleştirme, adayların DGS puanları ve tercihleri ile yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayarla yapılacaktır. Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin İnternet sayfasında yayımlanacak, adaylara belge gönderilmeyecektir. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayları gösteren fotoğraflı yerleştirme sonuçları, adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ÖSYM tarafından elektronik ortamda gönderilecektir.

Haberin Devamı

2016 DGS’de en çok öğrenci yerleşen vakıf üniversiteleri belli oldu

Merakla beklenen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları açıklandı. Kontenjan açılan 40 vakıf üniversitesinden sekizi yüzde yüz doluluk oranına ulaşırken, Nişantaşı Üniversitesi en çok öğrenci yerleşen okul oldu.

Vakıf üniversitelerine ayrılan 5 bin 961 kontenjana, 5 bin 385 aday yerleşme başarısı gösterdi. Kontenjan açılan 40 vakıf üniversitesi arasında 8 üniversite yüzde yüz doluluk oranına ulaştı. Bu orana sahip üniversiteler içerisinde en çok öğrenci yerleşen okul ise Nişantaşı Üniversitesi oldu. Nişantaşı Üniversitesi’ni sırası ile İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi takip etti.

BAŞVURU SIRASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

-Burs / Öğrenim kredisi başvurusunda bulunan öğrencilerin beyanlarının doğruluğu, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından Kamu kurum ve kuruluşları nezdinde araştırılacaktır. Beyanlarınızın doğru olmadığının tespit edilmesi halinde burs / öğrenim kredisi hakkınız iptal edilecektir.

Haberin Devamı

-İnteraktif başvurunuzu yaparken her alanı dikkatlice inceleyiniz.

-Hatalı, eksik bildirim, gerçeğe aykırı beyan; burs/öğrenim kredisi almanızı engeller.

-Bekar öğrenciler anne ve/veya babasına (evli öğrenciler ise kendilerine ve/veya eşlerine) ait aylık net gelirini tam ve doğru olarak yazmalıdır.

-Burs ve öğrenim kredisi almaya hak kazanan öğrencilere ait bilgiler www.kyk.gsb.gov.tr internet adresinden öğrenilebilecektir. Ayrıca adrese herhangi bir tebligat yapılmayacaktır.

-Kurumumuz tarafından yapılacak bilgilendirmeler e-posta ve SMS üzerinden olacağından e-posta ve cep telefonu numaralarının doğru, aktif ve güncel olması gerekmektedir.

-Başvuru bitim tarihine kadar başvuru bilgilerinizde güncelleme yapabilirsiniz.