Gündem DGS tercihleri alınmaya devam ediyor! DGS kontenjanları

DGS tercihleri alınmaya devam ediyor! DGS kontenjanları

23.08.2019 - 11:46 | Son Güncellenme:

DGS tercih kılavuzu yayımlandı. 25 Temmuz tarihinde açıklanan DGS sonuçlarının ardından adaylar tercih kılavuzu ve kontenjanlar için bekleyişe geçmişti. 21 Ağustos tarihinde alınmaya başlanan DGS tercih işlemleri 28 Ağustos tarihinde sona erecek. Adaylar bu süre zarfında DGS tercih kılavuzunda yer alan bilgiler ışığında tercih işlemlerini gerçekleştirebilecek

DGS tercihleri alınmaya devam ediyor DGS kontenjanları

DGS tercihleri alınmaya devam ediyor. Binlerce adayın yakından takip ettiği DGS tercih kılavuzu 21 Ağustos tarihinde adayların erişimine açıldı. Adaylar DGS tercih işlemlerini 28 Ağustos tarihine kadar ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirebilecek. DGS tercihlerini yapmadan önce adayların DGS tercih kılavuzunda yer alan bilgileri incelemesi ve tercihlerini bu doğrultuda gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

DGS TERCİHLERİ BAŞLADI!

Tercih işlemleri 21-28 Ağustos 2019 tarihleri arasında olacaktır. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak İnternet aracılığıyla elektronik ortamda yapacaklardır. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan Tablolardan yararlanmaları gerekmektedir.

Hangi ön lisans programlarından mezun olacak/olan adayların hangi lisans programlarını tercih edebilecekleri Tablo-2’de verilmiştir. Tablo-2 üç bölümden oluşmaktadır. Tercihlerin doğru olarak yapılabilmesi için önce Tablo-2’nin tüm bölümlerinin dikkatlice incelenmesi gerekmektedir. Açık öğretim lisans programlarına yerleştirme yapılabilmesi için bu programların da tercih listesinde yer alması zorunludur. Adayların, tercihlerini sadece bu tablolarda verilen ilgili alanları göz önünde tutarak Tablo1’deki lisans programlarından yapmaları gerekmektedir. Tablo-2’nin bölümlerinde mezun olunacak/olunan ön lisans alanı bulunarak hangi alanlardaki lisans programlarının tercih edilebileceği belirlenecektir. Bunun dışındaki alanlardan yapılacak tercihler geçersizdir.

Haberin Devamı

Tercih süresi içinde tercihlerde değişiklik yapılabilecektir. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar bu işlemi elektronik ortamda yapacaklardır. Tercihlerde değişiklik, tercihlerin kısmen ya da tamamen iptali vb. değişiklik taleplerini içeren dilekçelere işlem yapılmayacaktır.

DGS TERCİHLERİ KILAVUZU VE KONTENJANLAR İÇİN TIKLAYINIZ