Gündem DHBT sınav sonuçları açıklandı mı? ÖSYM açıklama yaptı!

DHBT sınav sonuçları açıklandı mı? ÖSYM açıklama yaptı!

19.12.2016 - 14:34 | Son Güncellenme:

DHBT sınav sonuçları için geri sayım devam ediyor. Binlerce aday tarafından merakla beklenen DHBT sınav sonuçlarına dair ÖSYM'den açıklama geldi. DHBT sınav sonuçlarına ilişkin merak edilen tüm soruların yanıtları haberimizde yer alıyor...

DHBT sınav sonuçları açıklandı mı ÖSYM açıklama yaptı

DHBT sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. 4 Aralıkta temel soru kitapçığı yayınlanan DHBT sonuçları için ise herhangi bir açıklama gelmedi. İşte tüm merak edilen soruların yanıtlarıyla DHBT sınav sonuçları...

Haberin Devamı

2016 KPSS Kamu Personeli Seçme Sınavı - Din Hizmetleri Alan Bilgisi (2016 DHBT) Sınav Sonuçları bekleniyor. Sonuçlar için geri sayım devam ediyor, adayların gözü kulağı ÖSYM'den gelecek haberlerde.

KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi kısa adıyla DHBT sınav sonuçları ne zaman açıklanacak gözler ÖSYM'ye çevirilmiş durumda. Adayların heyecanlı bekleyişi 4 Aralık'ta yapılan sınavla start almıştı. 4 Aralık DHBT Temel Soru Kitapçığı ÖSYM tarafından yayınlandı. DHBT giren binlerce aday soru kitapçıklarına erişim sağladılar ve sınav sonuçlarını bekliyorlar.

DHBT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Adayların merakla beklediği sınav sonuçlarının salı ya da Çarşamba günü açıklanması bekleniyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nda görev yapacak personelin belirlenmesine yönelik gerçekleştirilen Din Hizmetleri Alan Bilgisi DHBT sınav sonuçlarının açıklanmasına kısa bir süre kaldı.

Haberin Devamı

DHBT SINAVI HAKKINDA BİLGİ

KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi DHBT sınavı 4 Aralık Pazar günü saat 09:30'da gerçekleştirildi. Adaylara 40 sorudan oluşan test için 60 dakika süre tanındı. Tüm öğrenim düzeyleri için sorulan ilk 20 soru temel din bilgisinden geldi.

DHBT - 1 'de adaylara İslam İnanç Esasları - İslam İbadet Esasları - Kur'an Tarihi - Siyer - İslam Ahlakı alanlarından soru yöneltildi.

DHBT - 2 'de ise Tefsir - Fıkıh - Hadis - Akaid ve Kelam - İslam Tarihi - Dinler ve Mezhepler - Dini Hitabet ve Öğrenim durumlarına göre belirlenen program müfredatlarından sorular yer aldı.

DHBT PUAN HESAPLAMA İŞLEMLERİ

Adayların sınav sonuçları kadar olmasa da merak ettiği konulardan biride Din Hizmetleri Alan Bilgisi DHBT puan hesaplaması oldu, DHBT puan hesaplamasında neler dikkate alınıyor, hesaplama işleri nasıl yapılıyor gibi sorularınıza cevap vermeye çalışalım. KPSS'ye giren adayların normal KPSS puanlarının yanında öğrenim düzeylerine görede puan hesaplama işlemleri yapılacak. Lisans Önlisans ve Ortaöğretim düzeyleri için ayrı ayrı belirlenen sınav puanları KPSSP122, KPSSP123, KPSSP124 puanları şeklinde gösterilmektedir. Bu puanlar 100 üzerinden hesaplanmakta adayın sınav sonuç bilgisi ekranına yansımaktadır.