Gündem DHKP-C’ye konutun krokisi sızdırıldı

DHKP-C’ye konutun krokisi sızdırıldı

06.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eski emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer’in 1 numaralı sanık olduğu iddianamede FETÖ’nün amacına ulaşmak için diğer törör örgütleriyle işbirliğinden çekinmediği belirtilerek, şüphelilerin Erdoğan’ın Üsküdar’daki konutunun krokisini DHKP-C’ye verdiği vurgulandı...

DHKP-C’ye konutun krokisi sızdırıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi eski polislerin, yasa dışı silahlı terör örgütü DHKP/C’ye eleman sızdırdığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Üsküdar’daki konutunun krokisinin verildiği DHKP/C elemanları aracılığıyla kaos eylemleri gerçekleştirmeyi hedefledikleri iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı.
Bir numaralı şüphelinin FETÖ/PDY ve Hrant Dink cinayeti davaları kapsamında tutuklu bulunan eski emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer olduğu iddianamede, tutuklu ve hakkında yakalama kararı olan bazı polisler de şüpheli olarak yer aldı. İddianamede DHKP/C ve Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın mevcut düzeni yıkıp yerine yeni bir düzen kurma gibi ortak hedeflerinin olduğuna değinildi.

Haberin Devamı

Dönemin İstihbarat Daire Başkanlığı (İDB) C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer’in mevzuat dışı kurduğu C-5 bürosunda Dink cinayetinin planlandığına yönelik tespitlerin yer aldığı iddianamede, Dink cinayetinin Ergenekon hazırlığı için araç suç niteliğinde işlediği değerlendirmesine yer verildi.

PKK ve DHKP/C iş birliği

İddianamede, “FETÖ/PDY’nin amacına ulaşmak için var olan terör örgütleri ile iş birliğinden çekinmediği, entelektüel bilgi birikimi, eleman sayısı, ekonomik güç nedeniyle çoğu zaman bu terör örgütlerini kendi amaçları doğrultusunda yönettiği ve iş birliği içinde olduğu, bu kapsamda da soruşturmalara konu olduğu üzere PKK ve DHKP/C silahlı terör örgütleri ile iş birliği içerisinde olduğu anlaşılmıştır” denildi.

Haberin Devamı

Elle çizilen kroki

İddianamede, şüphelilerden Ali İhsan Kaya, Mehmet Yılmaz, Halil Karakuzulu, Serdar Bayraktutan ve Ali Fuat Yılmazer’in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Üsküdar Emniyet Mahallesi’nde bulunan evinin içi ve çevresinde bulunan güvenlik görevlilerinin yerlerinin elle çizilen krokisinin bulunduğu flaş belleği DHKP-C içerisinde yardımcı istihbarat elemanları aracılığıyla örgüte ulaştırılmasını sağlayan kişiler oldukları belirtildi. Kroki ve haritaların şüpheli Mesut Aykın tarafından terör örgütüne iletildiği bilgisine yer verilen iddianamede, Ali Fuat Yılmazer, Ali İhsan Kaya, Halil Karakuzu, Mehmet Yılmaz ve Serdar Bayraktutan’ın, “kamu görevlisinin zincirleme şekilde resmi belgede sahteciliği” suçundan 6 yıldan 16 yıla, “terör örgütü üyeliği” suçundan 7.5 yıldan 15 yıla ve “suçu gizlemek amacıyla tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüse azmettirme” suçundan da 19 yıl 6 aydan 30 yıl olmak üzere toplam 33 yıldan 61 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.