Gündem Dinamo’nun laneti

Dinamo’nun laneti

08.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dinamo Bükreş’in Kamerunlu oyuncusu Ekeng kalp krizi geçirdi, 100 metre mesafedeki hastaneye yetiştirilemeyerek öldü. Aynı kulüpte 16 yıl önce de takımın kaptanı Hildan aynı şekilde can vermişti

Dinamo’nun laneti

Futbol dünyası bir kez daha şok bir ölümle sarsıldı. Dinamo Bükreş’in Kamerunlu oyuncusu Patrick Ekeng, Romanya Birinci Futbol Ligi’nde Viitorul ile oynadıkları maçta kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. 26 yaşındaki futbolcunun ölümü bu kadar da olmaz dedirtti. Ekeng için gerekli müdahalenin üç dakika geç yapıldığı, kendisini hastaneye taşıyacak ambulansın ise gerekli teçhizata sahip olmadığı ortaya çıktı. Görgü tanıkları ambulansta oyuncuya ilk yardım müdahalesini yapması gereken doktorun ise tribünde çekirdek yiyip sigara içtiğini, bu durumun yaşanan gecikmenin en önemli nedeni olduğu belirtildi.

Menajeri Türk çıktı
Kırmızı-beyazlı ekibin maçlarını oynadığı Dinamo Stadı’nın konumu ise yaşanan ölümle ilgili en trajik taraf olarak kayıtlara geçti. Bükreş’teki 15 bin kişilik stadyumun, ülkenin en önemli iki hastanesinin dibinde olduğu belirlendi. Stat ile hastanelerin arasının 100 metre bile olmadığı, bu durumun herkesi isyan ettirdiği ifade edildi. Hayatını kaybeden futbolcunun menajerinin ise Hasan Anıl Eken isimli bir Türk olduğu ortaya çıktı. FIFA lisanslı menajer Rumen basınına yaptığı açıklamada, konuyla ilgili yeni bir düzenleme yapmak adına FIFA’yı harekete geçmeye çağırdı: “Bundan böyle her kulübe kendi statlarına mini bir klinik yapma zorunluluğu getirilmeli ve hastane yolundaki vakit kaybı engellenerek ilk müdahaleler burada yapılabilmeli”.

Haberin Devamı

Kaderin böylesi!

Dinamo Stadı’nın önünde, Dinamo Bükreş’in eski kaptanı Catalin Hildan’ın heykeli bulunuyor. Hildan 2000 yılında deplasmanda maç sırasında saha ortasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti. Ekeng’in heykelinin de bu heykelin yanına yapılması bekleniyor.