Gündem Dink cinayetine ilişkin 3’üncü iddianame

Dink cinayetine ilişkin 3’üncü iddianame

25.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin açılan dava haricinde yürütülen soruşturmada 3’üncü iddianame hazırlandı.

Dink cinayetine ilişkin 3’üncü iddianame

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü tarafından hazırlanan ve 122 sayfadan oluşan iddianamede Arat Dink, Delal Dink, Hasrof Dink, Rahil Dink ve Sera Dink ‘şikâyetçi’ sıfatıyla yer aldı.

Haberin Devamı

Başsavcılık onayladı

Dink cinayetinin FETÖ ile bağlantısına dikkat çekildiği iddianamede bir numaralı şüpheli FETÖ elebaşı Fettullah Gülen yer alırken, eski savcı Zekeriya Öz, kapatılan Zaman Gazetesi müdürü Ekrem Dumanlı’nın da aralarında bulunduğu 51 kişi şüpheli olarak yer aldı.

Şüpheliler arasında jandarma görevlileri ve bazı gazetecilerin isimleri yer aldı. Başsavcılığın onayladığı iddianame, Dink cinayetine ilişkin ana davanın görüldüğü İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesine birleştirilme talebiyle gönderildi.

İddianamede Gülen’in ‘cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve ‘kasten öldürme suçuna iştirak’ suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Ayrıca, Gülen’in ‘silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek’ suçundan da 15 yıldan 22.5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.