Gündem Dink’in ailesinden takipsizlik itirazı

Dink’in ailesinden takipsizlik itirazı

06.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dink ailesi avukatları kamu görevlileri hakkında hazırlanan iddianamede haklarında takipsizlik kararı verilen 43 kişiden 24’ü için itirazda bulundu...

Dink’in ailesinden takipsizlik itirazı

Hrant Dink’in öldürülmesi olayında ihmali olduğu iddia edilen kamu görevlileri hakkındaki iddianamede savcılık 43 kişi hakkında takipsizlik kararı vermişti. Dink ailesi avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu dün takipsizlik kararı verilen 24 kişi için itiraz etti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen dilekçede ilk itiraz İstanbul Valiliği’nde Hrant Dink ile görüşen Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubu Özel Yılmaz ile ilgili oldu. Yılmaz’ın ifadesinde Valilik’te gerçekleştirilen görüşmenin Genelkurmay Başkanlığı talebi ile organize edildiğini söylediğini belirten avukat Bakırcıoğlu, “Bu beyan önemlidir. Dink ile yapılan görüşmenin rutin uygulamaları olmadığı yönündeki beyanı da önemlidir” dedi. Yılmaz’ın cinayette sorumluluğu olmadığı yönündeki ifadelerinin gerçeği yansıtmadığını söyleyen Bakırcıoğlu, “Hrant Dink’e ve Ermeni toplumuna yönelik tehditlerin konuşulduğu İl Emniyet ve asayiş toplantılarına katılan biridir. Dink cinayetini önlememe yükümlülüğü bulunan biridir” dedi.

Haberin Devamı

‘Sorumluluğu var’

Valilik’teki görüşmede bulunan dönemin Vali Yardımcısı Ergun Güngör hakkında da takipsizlik kararı verildiğini belirten Bakırcıoğlu, “Cinayetin işlendiği tarihte İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Azınlık Büro Amirliği’nden sorumlu İstanbul Vali Yardımcısı’dır. Güngör, İstanbul Valiliği’nde Dink ile yapılacak görüşme için Vali Muammer Güler tarafından görevlendirilmiştir” dedi. Güngör’ün Dink’e yönelik tahditlerin yoğunlaştığını ve ölüm tehditleri aldığını bildiğini belirten Bakırcıoğlu, “Dink’e yönelik şahsi, fiziki ve mekânsal koruma sağlanmaması konusunda, İstanbul Valisi Muammer Güler gibi sorumluluğu olan bir kişidir” dedi.

Bakırcıoğlu, cinayeti için zemin yarattıklarını iddia ettiği bazı Ergenekon sanıkları hakkında da etkili soruşturma yapılmadığını belirtti.

İşte o 24 isim

Özel Yılmaz, Ergun Güngör, Selim Kutkan, Bülent Köksal, İbrahim Pala, İbrahim Şevki Eldivan, Volkan Altunbulak, Bahadır Tekin, Özcan Özkan, Engin Akçiçek, İzzet Akdağ, Seyfi İnan, Davut Ateş, Murat Çakan, Ufuk Kaba, Yalçın Kara, Veli Küçük, Kemal Kerinçsiz, Oktay Yıldırım, Gürkan Kuşçu, Oktay Daştan, Tolgay Sivrikaya, Salih Cihan ve Nezat Mete.