Gündem Dink suikastında flaş gelişme!

Dink suikastında flaş gelişme!

09.12.2014 - 15:50 | Son Güncellenme:

Tetikçi Ogün Samast’ın "terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla yargılandığı dava "Hrant Dink’e Suikast" ana davasıyla birleştirildi.Mahkeme heyeti birleştirme kararında, her iki dava arasında hukuki ve fiili irtibat bulunduğunu belirtti.Mahkeme heyeti, kararın bilgi bakımından Suça Sürüklenen Çocuk Ogün Samast’a(SSÇ) tebliğine de kararlaştırdı.

Dink suikastında flaş gelişme

İstanbul Adalet Sarayı’nda bulunan 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Ogün Samast ve avukatı katılmadı. Dink Ailesi’ni ise avukat Hakan Bakırcıoğlu temsil etti. Mahkeme heyeti, tetikçi Ogün Samast’ın "terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla yargılandığı dava "Hrant Dink’e Suikast" ana davasıyla birleştirilmesine karar verdi.

Haberin Devamı

Mahkeme heyeti, her iki dava arasında da hukuki, şahsi ve fiili irtibat bulunması, atılı suçun niteliği, maddi gerçeğin açığa çıkabilmesi için davaların birlikte görülmesinin zorunluluk olduğunu belirtti. Mahkeme heyeti, Samast’ın "örgüte üye olmak" iddiasıyla yargılandığı davayı, İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen "Hrant Dink Suikası" ana davasıyla birleştirilmesine hükmetti. Ogün Samast’ın "örgüte üye olmak" suçundan yargılandığı 2011/55 numaralı esasın bu karar ile kapatılmasına hükmeden mahkeme heyeti, kararın bilgi bakımından Suça Sürüklenen Çocuk Ogün Samast’a(SSÇ) tebliğine de kararlaştırdı.