Gündem DİSK Genel Başkanı gösteride fenalaştı, hastaneye kaldırıldı

DİSK Genel Başkanı gösteride fenalaştı, hastaneye kaldırıldı

15.05.2014 - 12:40 | Son Güncellenme:

İzmir'de Soma faciasını protesto eylemine polis müdahale etti. Müdahale sırasında fenalaşan DİSK Genel Başkanı Kani Beko hastaneye kaldırıldı.

DİSK Genel Başkanı gösteride fenalaştı, hastaneye kaldırıldı

İzmir'de Soma maden ocağı faciasını protesto etmek için bir günlük iş bırakma eylemi yapan işçi ve memur sendikaları, sivil toplum örgütlerinden oluşan yaklaşık 20 bin kişinin protesto yürüyüşüne, polis ikinci kez biber gazı ve TOMA'lar ile müdahalede bulundu. Grubun önünde yer alan DİSK Genel Başkanı Kani Beko bu müdahale sırasında fenalaştı. Beko, olay yerine gelen bir ambulansla hastaneye kaldırıldı. Beko'nun yanı sıra başka fenalaşanlar da oldu ve onlar da ambulanslarla hastaneye sevk edildi. Gerginlik sürüyor.

Haberin Devamı

SOMA YÜRÜYÜŞÜNE TOMA'LI MÜDAHALE

İzmir'de Soma maden ocağı faciasını proteste etmek için bir günlük iş bırakma eylemi yapan işçi ve memur sendikaları, sivil toplum örgütlerinin protesto yürüyüşüne yaklaşık 20 bin kişi katıldı. Konak Meydanı'na girmek isteyen göstericileri polis TOMA'lı çok sert müdahalede bulundu. Tazyikli su ve biber gazlı müdahaleye, göstericiler de taşla karşılık verdi.

İzmir'de dün akşam üzeri DİSK, KESK ve İzmir Barosu'nun düzenlediği Soma faciasını protesto yürüyüşüne Konak'ta barikat kurarak engelleyen ve TOMA ve çevik kuvvetle müdahale eden polis bu kez iş bırakma eylemi nedeniyle sayıları 20 bine yaklaşan yürüyüşe daha sert müdahalede bulundu. Basmane'den Konak'a kadar "Hükümet istifa", "Soma'nın hesabı sorulacak" sloganları ile gelen ön saflarında DİSK Genel Başkanı Kani Beko'nun bulunduğu kortejin önü Konak Pier köprüsünü geçtikten sonra TOMA ve çevik kuvvet tarafından kesildi. Konak Meydanı'na yürümek isteyen gruba izin vermeyen polis, görüşme isteğini de geri çevirdi. İlk gelen grubun önüne önce uyarı için tazyikli su sıkan TOMA'lar daha sonra yürüyüşe geçen üzerine tazyikli su ve biber gazı sıktı. Önce geriye doğru kaçan topluluktan bazıları polislere taşlarla karşılık verdi. Polisin daha da sertleşerek direnen gruplara gözaltı işlemi yapmaya başladı. Bazı göstericilerin yerlerde süreklendi. Biber gazından çevrede yeralan engelli vatandaşlar ve kruvaziyer gemilerle İzmir'e gelen turistler de etkilendi. Polisin ilk müdehalesi sonrası DİSK işçileri İzmir Ticaret Borsası önünde bir süre oturma eylemi yaptı. DİSK yöneticileri Vali'yi görüşme istediklerini açıkladı.

Haberin Devamı

DİSK GENEL BAŞKANI BEKO'NUN DURUMU

İYİ İzmir'de, Soma maden ocağı faciasını proteste etmek için bir günlük iş bırakma eylemi yapanlara polisin müdahalesi sırasında fenalaşan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, İzmir Büyükşehir Belediye Eşrefpaşa Hastanesi'nde tedaviye alındı. Müdahale sırasında biber gazından etkilenen ve başına da darbe geldiği belirtilen Beko'nun sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

ANKARA'DA OLAYSIZ EYLEM

KESK ve DİSK'in de aralarında olduğu bazı sivil toplum örgütleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde Soma'daki madende yaşanan faciayı protesto etti. KESK, DİSK, TMMOB, Türk Tabipler Birliği ve Türk Dişhekimleri Birliğinin ortak çağrısıyla Milli Kütüphane'nin önünde toplananlar, buradan İnönü Bulvarı'na yöneldi. Bulvarda bir süre oturma eylemi yapan eylemciler, daha sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına kadar yürüdü.

Çoğunluğu siyah kıyafetler giyen ve "Kaza değil kader değil cinayet" pankartı taşıyan ve sloganlar atarak Bakanlık önüne gelen eylemciler, burada faciada hayatını kaybeden madenciler anısına saygı duruşunda bulundu.

Eylemciler burada yapılan konuşmanın ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını ıslık çalarak protesto etti. Bakanlık önünde bir süre daha slogan atan eylemciler, daha sonra dağıldı.