Gündem Diyarbakır’da patlama: 1 ölü, 4 yaralı

Diyarbakır’da patlama: 1 ölü, 4 yaralı

01.03.2016 - 19:51 | Son Güncellenme:

Diyarbakır'ın Yenişehir İlçesi Benusen Mahallesi’ndeki bir evde meydana gelen patlamada 1 kişi öldü, 4 kişi de yaralandı. Diyarbakır Valiliği, konuyla ilgili yaptığı açıklamada el yapımı patlayıcıların taşınırken patladığını duyurdu. Valilik, patlamada ölen 19 yaşındaki E.Y.'nin PKK terör örgütü adına eylem ve faaliyette bulunmaktan kaydı bulunduğunu açıkladı.

Diyarbakır’da patlama: 1 ölü, 4 yaralı

Diyarbakır’ın merkez Yenişehir İlçesi Benusen Mahallesi’nde bugün saat 19.00 sıralarında bir evde henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana geldi.

Haberin Devamı

Şiddetli patlamada ev harabeye dönerken, çevresinde bulunan binaların da camları kırıldı, bazı evlerde hasar meydana geldi. Patlama üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Patlamanın yaşandığı evde yapılan incelemede 1 kişinin öldüğü 4 kişinin de yaralandığı belirlendi. Yaralı kişi ambulansla Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Patlama nedeniyle polis, evin bulunduğu caddeyi trafiğe kapatarak güvenlik önlemleri aldı. Polis ekipleri patlamadan neden kaynaklandığını belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor.

VALİLİK: EL YAPIMI PATLAYICI TAŞINIRKEN PATLADI

Diyarbakır Valiliği, kentte bu akşam saatlerinde meydana gelen ve 1 kişinin öldüğü patlamada 4 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Haberin Devamı

Açıklamada, şöyle denildi:

"01. 03.2016 günü saat 19.00 sıralarında ilimiz Yenişehir İlçesi Şehitlik Mahallesi 236 sokak üzerinde bir patlama meydana geldiği ihbarının alınması üzerine emniyet müdürlüğümüze bağlı ekipler olay yerine sevk edilmiştir. Yaşanılan patlamaya ilişkin olarak yapılan ilk incelemelerde, 1997 doğumlu E.Y., isimli bir erkek şahsın olay yerinde hayatını kaybettiği, yaşları 3 ila 8 arasında değişen toplam 4 çocuğun ise yaralandığı tespit edilmiştir.

Yaralı çocuklar tedavileri için hastanelere sevk edilmiştir. Hayatını kaybeden şahsın yapılan parmak izi sorgulamasından şahsa 'kamu malına zarar vermek, PKK/KCK terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak' suçlarından adli işlem yapıldığı tespit edilmiştir.

Olay yerinde yapılan incelemelerde tüp içerisine hazırlanmış el yapımı bombaya ait parçalar elde edilmiştir. Tüp içerisine hazırlanmış el yapımı bombanın E.Y. isimli şahıs tarafından taşınması esnasında patladığı değerlendirilmektedir. Patlamanın meydana geldiği sokak üzerinde bulunan ikametlerde maddi hasar meydana gelmiş, konu ile ilgili adli tahkikat başlatılmıştır."

Yazarlar