Gündem Doçent cinayetine iki tutuklama

Doçent cinayetine iki tutuklama

10.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Girgin’i öldürdükleri suçlamasıyla öğrencisi Fatih Şemsettin Aktaş ile sevgilisi olduğu belirtilen pratisyen doktor Çağla Gül Balo tutuklandı

Doçent cinayetine iki tutuklama

Elazığ’da önceki gece Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi genel cerrahi öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Girgin telefonla konuştuğu Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 6’ncı sınıf öğrencisi Fatih Şemsettin Aktaş’ın evine gitti.

Haberin Devamı

Girgin (35) ile Aktaş ve Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde görev yapan ve sevgilisi olduğu belirtilen pratisyen doktor Çağla Gül Balo arasında tartışma çıktı. Tartışma, kavgaya dönüştü. Fatih Şemsettin Aktaş, Doç. Dr. Mustafa Girgin’i bıçaklayarak öldürdü. Bağrışmaları duyan komşular, polisi aradı. Olay yerine polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Gözaltına alınan Fatih Şemsettin Aktaş ile Çağla Gül Balo dün tutuklanarak cezaevine konuldu.

Kıskançlık cinayeti

Aktaş’ın sevgilisi Çağla Gül Balo’yu rahatsız ettiği gerekçesiyle doçenti öldürdüğü öne sürüldü. Mustafa Girgin’in Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Fatih Şemsettin Aktaş’ın hocası olduğu ve aralarında geçmişte de bazı tartışmalar yaşandığı belirtildi. Olay akşamı doktor olan sevgilisi Çağla Gül Balo ile birlikteyken alkol ve uyuşturucu aldığı iddia edilen Aktaş’ın cep telefonuyla Girgin’i aradığı kaydedildi. Aktaş’ın sorunları konuşmak için Doç. Dr. Girgin’i eve davet ettiği öne sürüldü. Girgin ile iki sevgilinin konuşurken tartışmaya başladığı belirtildi. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Aktaş’ın Girgin’i bıçaklayarak öldürdüğü kaydedildi.

Haberin Devamı

‘Şiddeti kınayalım’

Öldürülen evli, iki çocuk babası Doç. Dr. Mustafa Girgin için görev yaptığı Fırat Üniversitesi’nde dün tören düzenlendi. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Kutbeddin Demirbağ, “Mustafa hoca ile öğrenciliğinden itibaren birlikteyiz. Her yönü ile hayat dolu bir insandı. Böyle bir olay yüzünden hayatını kaybetmesi bizleri derinden üzmüştür. Son günlerde şiddet olayları arttı. Şiddeti herkesin kınanması gerekiyor” dedi. Girgin’in naaşı daha sonra kortej eşliğinde İzzet Paşa Camisi’ne götürüldü. Bu sırada Girgin’in eşi, iki çocuğu, yakınları ve meslektaşları gözyaşlarına hakim olamadı. Girgin’in cenazesi aile mezarlığında toprağa verildi.