Gündem Doğa öğrencileri 6 projeyle Harvard’da

Doğa öğrencileri 6 projeyle Harvard’da

09.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Eğitimde yenilikçi yaklaşımlara ve Ar-Ge çalışmalarına önem veren Doğa Koleji, bilim ve teknoloji alanına katkıda bulunmak için birçok farklı proje yürütüyor. Bu konuda uluslararası başarılara imza atan kolejin, Bahçeşehir Kampüsü’nün öğrencileri Harvard’dan sunum daveti aldı.

Doğa öğrencileri 6 projeyle Harvard’da

Öğrenciler, ‘Dünya’nın manyetik alanı yetiyor mu?’, ‘Teknoloji Köprüsü’, ‘Look Before You Leap’, ‘Yaşamak İçin Son Umut’, ‘Airwest’ ve ‘Yanık Tedavisinde Kantaronun Etkisi’ gibi her biri gündelik hayatı kolaylaştıracak pratik bilgiler sunan projeleriyle üniversitede sunum yapacaklar.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili bilgi veren Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, “Geleceğin doğru şekillenmesi için bilim ve teknolojinin gelişimi adına yürütülen projeler büyük önem taşıyor. Sürdürülebilir bir dünya ve güvenli bir gelecek, ancak bilim ve teknolojinin gelişimiyle mümkün. Öğrencilerimizin uluslararası standartlardaki üniversitelerde, okulumuzu ve ülkemizi temsil hakkı elde etmesi gurur verici bir tablo yaratıyor” dedi.

Fizikten robotiğe

Doğa Koleji öğrencilerinin sunumunu yapacakları projeler ve dalları şöyle:

- Robotik dalında: Coğrafya Öğretmeni Suna Demir danışmanlığında İzzet Kağan Ertence’nin “airWest” projesi, motosiklet kazalarında ölüm ve yaralanmaları minimum seviyeye indirmeyi hedefliyor. Motosikletçilerin giyeceği yelekteki sensör, ani ivmelenmeyi algılıyor. Mikro bilgisayar, kaza yerine en yakın ambulansı otomatik olarak gönderiyor.

Haberin Devamı

- Fizik dalında: Melisa Hazal Akyüz, danışman öğretmeni Berna Aras ile birlikte yürüttüğü “Dünya’nın manyetik alanı yetiyor mu?” başlıklı projede, gezegenimizi koruyan manyetik kalkanın zayıflamasının ne gibi sonuçlara yol açabileceğini araştırıyor.

- Edebiyat dalında: Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Gözde Mercan danışmanlığında, öğrenci Selin Nur Narlı’nın tasarladığı “Teknoloji Köprüsü” projesinde, edebiyatın teknolojiyle birleşimi bütüncül bir yaklaşımla ele alınıyor.

- Matematik dalında: Risk hesabı yapan şirketlerin kâr-zarar hesaplamalarına kolaylık sağlayacak Look Before You Leap başlıklı proje, Matematik Öğretmeni Deniz Furtuna danışmanlığında, öğrenciler Mualla Aslı Eren ve Cem Taylan Meriç tarafından hazırlandı.

- Coğrafya dalında: Öğrenciler Çağla Gündeş ve Nasher Khan Zadran, Coğrafya Öğretmeni Suna Demir danışmanlığında, enkaz altında kalan insanların tespiti ve müdahalesi için insan vücudunun ısısını algılayan bir termal kameranın yer aldığı robotik tasarı geliştirdi.

- Biyoloji dalında: Biyoloji Öğretmeni Sinem Elemen danışmanlığında yürütülen projede, Sudenaz Bajrami ve Berke Yatağan, cilt yanıklarının iyileşme sürecine yumurtanın ve kantaronun etkisini ele alıyor.