Gündem Doğu’nun ışığı Ayıntab’dan yükseliyor

Doğu’nun ışığı Ayıntab’dan yükseliyor

04.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Gaziantep bugünlerde önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve HN Art Consultancy tarafından düzenlenen, küratörlüğünü Hayrunnisa Taşyar ve Ayşe Jaber’in üstlendiği Ayıntab Sanat: Gaziantep Sanat Günleri, 2 Haziran’a kadar “Doğunun Işığı” teması çerçevesinde birçok sergiyi ve sanatçıyı sanatseverlerle buluşturuyor.

Doğu’nun ışığı Ayıntab’dan yükseliyor

Gaziantep’i günümüz sanatının merkezlerinden birine dönüştürmeyi amaçlayan etkinlik; Doğu’nun ışığında, geleneksel ve modern değerleri kent kültürünün mirasıyla harmanlamak için yola çıkıyor.

Haberin Devamı

Etkinlikler çerçevesinde Gaziantep’in önemli tarihi mekânlarından Hamam Müzesi’nde ve bir dönem kervansaray olarak kullanılan Hışvahan’da birçok sanatçının sergileri görücüye çıkıyor. Ahmet Güneştekin, Dilahan Doğan ve Arif Akdenizli’nin sergisi Hamam Müzesi’nde; yine Ahmet Güneştekin’in, Zeynep Demirel’in ve Nilay Özenbay’ın sergileri Hışvahan’da; Ayça Sarc ile Fırat Neziroğlu’nun sergisi ise Ömer Asım Ersoy Kültür Merkezi’nde ziyaretçiyle buluşuyor.

Açılışı önceki gün yapılan etkinlikler kapsamında sanatçı konuşmaları, Arjantin tango grubunun dans gösterisi ve geleneksel müzik çalışmalarıyla tanınan Coşkun Karademir’in konseri de gerçekleştiriliyor. Ayıntab Sanat: Gaziantep Sanat Günleri’nden elde edilecek gelirin bir kısmı Bizim Çocuklarımız Dayanışma Derneği’ne bağışlanacak.