Gündem Doktor çift istifa etti ve tura çıktı

Doktor çift istifa etti ve tura çıktı

10.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kendi alanlarında başarılı iki doktor yıllardır kalplerinde ve akıllarında büyüttükleri hayallerini gerçek kılmak için önce işlerinden istifa ettiler, karavanla hayallerinin peşine düştüler.

Doktor çift istifa etti ve tura çıktı

Yıllarca hastalara şifa dağıtan Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Aylin İlksöz ve eşi çocuk cerrahı Tufan İlksöz, kendilerini bulma ve hayallerini gerçekleştirmek için yola çıktı. İstanbul’dan çıkan çift 3.5 ay boyunca 30 ülkeyi gezmeyi ve 30 bin kilometreden fazla yol yapmayı hedefliyor. Birbirlerini, ‘oyun arkadaşı, sevgili, karı-koca, yol arkadaşı, dans partneri, suç ortağı ve destekleyici’ olarak tanımlayan çift arabadan bozma karavanlarıyla yeni hayatlarına merhaba dedi.

Haberin Devamı

Seyahat etmenin en büyük tutkuları olduklarını söyleyen Aylin İlksöz neden böyle bir maceraya çıktıklarını şöyle anlattı; “İkimizde seyahat etmeyi çok seviyoruz, vaktimiz ve paramız oldukça kendimizi yollara attık ama bu yetmemeye başladı. Tatil yapmak değil bunu yaşamak istedik ve o zaman uzun vadeli planlara daldık. Eğer yaşlandığımda kendim de bir yoğun bakım yatağında yatıyor olursam aklımdan ne geçer sorusu aklıma geldiğinde hep ‘keşke daha çok gezseydim’ yanıtı geliyor. Tufan ise çocuk cerrahi, işini seven iyi bir doktor. Onun da en büyük tutkusu dövme. Karavan fikri o günlerde aklımıza geldi. Minimum eforla verimli geçsin istedik. Ama karavana dair bile fikrimiz yoktu. Uygun bir karavan bulduk, işlerimizden istifa ettik, evimizi kapadık, eşyalarımızı ve arabamızı sattık. Yola hazır hale geldik.”

Haberin Devamı

Doktor çift istifa etti ve tura çıktı

Karavan evleri oldu

30’dan fazla ülkeyi ziyaret etmeyi hedeflediklerini söyleyen Dr. İlksöz, rotalarını belirlerken Avrupa’daki dövme fuarlarına da katılacaklarını söyleyerek, “Oralarda stantlar açarak eşimin hayallerini de gerçeğe dönüştüreceğiz. Hem gezeceğiz yaşayacağız hem de hayallerimizi kovalayacağız” dedi.

Satın aldıkları karavanı ‘evleri’ haline dönüştürmek için iki ay boşunca çabaladıklarını söyleyen İlksöz, “Kendimize ev yaptık güzelleşmesi için de elimizden geleni kendimiz yaptık. Hatta evimizde hissedelim diye duvara saat bile astık. Pratik çözümlerle az eşyayla yaşanabileceğini öğrendik. İkimiz de çok eşyamız yok derken karavana sığmaya çalışınca fark ettik ki aslında çokmuş. Bu kendimizle yüzleşme süreci, kendimizi fark etme sürecine girdik” diye konuştu. İlksöz, maceralarını kendi kurdukları internet sitesinde de anlatacaklarını söyledi.