Gündem Dünya sıralamasında ‘estetik’te 19’uncuyuz

Dünya sıralamasında ‘estetik’te 19’uncuyuz

02.02.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünya ‘estetik operasyon’ listesine Türkiye 19. sıradan girdi. Birinci Güney Kore’yi Yunanistan ve İtalya takip ediyor. Türkler en çok cilt, saç ve göğüs ‘estetiği’ yaptırıyor

Dünya sıralamasında ‘estetik’te 19’uncuyuz

Uluslararası Estetik Plastik Cerrahlar Derneği tarafından yapılan bir araştırmaya göre 2011 yılında dünya çapında yaklaşık 15 milyon kişi estetik operasyon geçirdi. İngiltere’de yayımlanan Economist dergisinde yer alan sonuçlara göre Türkiye’de 2011’de yaklaşık 270 bin estetik operasyon gerçekleştirildi. Türkiye, operasyon sayısı nüfusa oranlandığında listede Suudi Arabistan’dan sonra 19’uncu sıraya yerleşti. Türkiye’yi 211 bin estetik operasyon ile İngiltere 20’nci sırada takip etti.

İngiltere 20. ülke
İlk sıraya ise Güney Kore oturdu. Yunanistan, İtalya, ABD ve Kolombiya sırasıyla Güney Kore’yi izledi. Türkiye’de en fazla gerçekleştirilen estetik operasyonlar cilt ve saç olarak açıklandı. Bunu göğüs estetiği, yüz estetiği ve yağ aldırma operasyonları izledi. Araştırma dünyada da en çok saç ve cilt estetiğinin gerçekleştirildiğini gösterdi. Dünya çapında yapılan estetik operasyonların oranının 2010’a göre yüzde 4 arttığı açıklandı. 2011 yılında toplam 3 milyon kez botoks uygulandı. Araştırmanın sonuçlarına, 20 bin estetik cerrahının operasyon kayıtları kullanılarak ulaşıldı.