Gündem Dünya turuna kanser molası

Dünya turuna kanser molası

26.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Motosikletiyle 70 bin kilometre yol katedip 55 ülke gezen Gülçin Söğüt, dünya seyahatine meme kanseri nedeniyle ara verdi. Söğüt tedavi sonrası kendisi gibi gezgin eşiyle turunu tamamlamayı planlıyor.

Dünya turuna kanser molası

Yüksek lisansının ardından finans sektörüne giren Gülçin Söğüt’ün hep dünyayı görme isteği vardı. Bankacılıkta 15 yıl yöneticilik yaptıktan sonra 2013’de annesinin ölümüyle dünyayı keşfetme isteğini uygulamaya başlayan Söğüt, sırt çantasıyla yollara düştü. Önce Orta Amerika’da Guatemala’ya giden Söğüt,
3 yılda kıtada 12 ülkeyi gezdi. Amazon ormanlarının derinliklerine tek başına giren, gizemli insan topluluklarıyla yaşam süren Söğüt, Endonezya’nın Sulavesi adasında hayatını değiştirecek feribota bindi.

Haberin Devamı

Birlikte keşfettiler

Gülçin Söğüt, motosikletiyle bindiği feribotta Hollandalı Ferry Schouten ile tanıştı ve Schouten’ı Afrika’da seyahate ikna etti. Ardından Söğüt’ün dünya seyahatine Schouten da katıldı. İstanbul’a gelen çift, Avrupa’da 21 ülkede 17 bin km motosiklet sürdü. İki motosiklet ile Avrupa’yı dolaşan çift, Afrika seyahatine Fas’tan başladı.

Atlas Okyanusu kıyısından güneye inen iki motosikletli çölleri aştı, bataklıklardan geçti, dağların zirvelerine çıktı, ilkel kabilelere konuk oldu. Dünyanın en fakir ülkelerinde açlıkla mücadele eden insanların dramlarına tanık olan çift, birçok tehlikeyi de birlikte göğüsledi. Afrika’nın unutulmaz bir seyahat sunduğunu belirten Gülçin Söğüt, “En yoksul ülkeler bu kıtada yer alsa da bize dünyanın en güzel dostluklarını sunmayı da başardılar. Nijerya’da Tayin Adebola son parasıyla bize lastik aldı. Batı Afrika’daki fakir ülke Gine Bissau’da son yiyeceklerini bizimle paylaşan aile unutulmaz. Hayalimi gerçekleştirdim ve 34 ülkede 55 bin km yol yaparken, Ferry hep yanımdaydı” dedi. Afrika’nın ardından Temmuz 2018’de İstanbul’a gelen çift, Kuzey ve Güney Amerika kıtasını motosikletle dolaşma planları yapmaya başladı. Hollanda’daki evini satan ve seyahate kadar İstanbul’da Gülçin’in yanında kalmayı planlayan Ferry, eşi hayatının en zor haberini aldığında yanındaydı. Meme kanserine yakalandığını öğrenen Gülçin Söğüt için tedavi süreci başlarken, en büyük destekçisi yine Ferry Schouten oldu. Kemoterapi nedeniyle saçları dökülen genç kadının kendini iyi hissetmesi için Ferry de saçlarını kazıttı. Hayallerini erteleyen ikili, yeni seyahat hazırlığına hastalığı yendikten sonra başlayacak.

Haberin Devamı

Dünya turuna kanser molası

Kemoterapi nedeniyle saçı dökülen Gülçin Söğüt’e destek için eşi Ferry Schouten de saçını kazıttı.

‘Güçlü bir kadınım’

Tüm seyahatlerini ve hastalıkla mücadelesini c20www.tatligezgin.com ve c20www.oneroadoneworld.com adreslerinde paylaşan Gülçin Söğüt şunları anlattı: “Kanser hiçbir şeyi iptal ettirmedi, sadece ara vermemize neden oldu. Tedavinin ardından Kuzey ve Güney Amerika kıtasını Alaska-Ushuaia’ya kadar keşfedeceğiz. Cesur bir Türk kadınıyım. Babam Ökkeş Söğüt bana ilk çadır kampı yaptırdığından beri kendimi çok güçlü hissediyorum. Kanseri yenerek hayallerimizi gerçekleştirmek için motorlarımızı maviliklere süreceğiz” dedi. Gülçin Söğüt için İstanbul’a gelen Ferry Schouten ise duygularını Milliyet’e şöyle anlattı: “Gülçin çok özel bir insan. Ona her türlü fedakârlığı yapacak kadar aşığım. Gülçin’le motosikletli ve sırt çantalı bir yaşam sürmeye hazırım. Hastalığı yenip yollara düşeceğimiz günü bekliyoruz.”