Gündem Dünya yıkılıyor

Dünya yıkılıyor

09.11.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

“Battlefield 1942”yle çıktığımız savaş dolu yolculuk, hız kesmeden “Battlefield 4”le (BF4) kaldığı yerden devam ediyor

Dünya yıkılıyor

Oyunun başında dört kişilik Tombstone ekibinizi denizin dibinde bir arabanın içine sıkışmış vaziyette görüyorsunuz. Kurtulmanın tek yolu aracın camını patlatıp dışarı çıkmak. Çavuş Daniel Recker’la silahımızı ateşliyoruz... Sonra bir anda saatler öncesine, Bakü’deki bir istihbaratı ele geçirmek için görev başına geçiyoruz. Hikaye modu ne kadar şaşırtıcı ve eğlenceli olsa da ipin ucu bir süre sonra kaçabiliyor. Kendinizi bir süre sonra 2020 yılında büyük bir askeri hareketliliğin içindeki Çin’de bulabilirsiniz. Amiral Cheng’i durdurmaya çalışacağınız Battlefield 4’te hedef yine ABD. Bu bakımdan hikaye pek de özgün değil.

Tozu dumana katın!
Konumuz suikast, devrim, çatışma, entrika olsa da öykünün anlatımı bir fiyasko. FPS oyunlarındaki durmak bilmeyen aksiyon ve adrenalin duygusu bu oyunda bir oturup bir kalkıyor. Bölümler arasında ilerlerken çizgisellikten çıkamıyorsunuz. Oyundaki sahnelerin oturmasını bekledikten sonra hareket edin. Ölümüne geçecek görevlerde ilerlerken yanınızda bomba, silah ve gadget türevleri ateş gücü yüksek silahlar bulunacak. Çin askerleriyle dolu bir saha gördüğünüzde yanınızda sniper, bomba atar ve hızlı hareket etmenizi sağlayacak SMG bulunmasında fayda var.
Battlefield 3’te de var olan RPG veya el bombalarının araçların içinden geçip gitmesi veya bir etki göstermemesi sorunu devam ediyor. Devasa binaların kolonlarını patlattığınızda korktuğunuz o binadan geriye sadece ismi kalıyor. Yıkılma sahnelerine çok dikkatli bakılmadığı sürece etkileyici. Yıkılmayla birlikte etraf toza bulanıyor, görüş mesafeniz daralıyor. Enkaz alanlarındaki kuyulara girmemeye çalışın. Her alan yıkılabilir değil belirlenmiş alanlar yıkılabiliyor.

Taarruza geçin
Motorlu ulaşım Battlefield serisinin her zaman önemli bir ayağı oldu. Kara, hava, deniz araçlarıyla donatılan oyun, düşman askerlerini dört bir yandan kuşatma imkanı tanıyor. Tank veya helikopterle taarruza geçebilirsiniz. Araç kullanım dinamiği değiştirildiğinden yaptığınız onca pratik boşa gidebilir.
Oyunda ara sinematikler, görsellik ve seslendirmeler muhteşem. Karakterlerin surat ifadelerindeki detaylar başarılı. Çevredeki kaplamalardan havada süzülen toz parçacıklarına kadar büyük emek var. Grafikler ne kadar muhteşem olsa da küçük unsurlar yok değil. Aydınlatma alanları gibi. Işıklandırmaların fazla olduğu yerlerde önünüzü dahi göremeyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Korsanlar Kralı
O bir korsan; hayır yağmacı... Aslında o bir suikastçi. Kimden bahsettiğimi az çok anlamışsısınızdır. Karaların ve denizlerin en sinsi suikastçısı Edward Kenway’le denizlere yelken açacaksınız

“Assassin’s Creed: Black Flag” (ACIV), 1700’lerin başında sömürgeci devletlerin denizleri ele geçirme mücadelesini konu alıyor. Bu devletler hesabına çalışan korsanlar, anlaşma sonucu işsiz kalınca birleşip onlara savaş açıyor. Böylece hikayemiz başlıyor.
Suikastçıların yetiştirdiği karizmatik ve kurnaz Edward, serinin eski oyunlarındaki Connor’ın dedesi, Haytam’ın babası. Soylu bir ailenin üyesi denizci Edward, oyunun başında bir suikastçıyı öldürerek onun yerine geçiyor.

Usta silahşör
Yakın mesafe dövüşlerinde usta olan korsanımız Edward, uzmanlığını ateşli silahlar ve keskin bıçaklarla ortaya koyuyor. Edward’ın silah yelpazesi epey geniş. Black Flag’de savaş mekaniği ve dövüş sistemi serinin önceki oyunlarındaki gibi. Muhafızları sinsice alaşağı etmek ya da kanlı bir mücadeleyle onları tepelemek sizin tercihiniz. Oyunda sinematik dövüş sahneleri çok başarılı. Topladığınız hayvan derileriyle sağlık, silah gibi güçleriniz yükseltilebiliyor. “Free-aim”le ateşli silahları kullanırken farklı açılardan hedef alabiliyorsunuz. Yeni silahımız, zehirli ok atan bambuyla düşmanlarınızı zehirleyerek çıldırtabilirsiniz. Havana, Kingston gibi şehirlerde geçen ACIV’te haritanın 4’te 3’ünü okyanus ve denizler oluşturuyor. Denizin derin noktalarına dalıp batık viraneler içindeki hazineleri keşfedebilirsiniz. Köpekbalıklarına lezzetli bir aperatif olmak istemiyorsanız elinizi çabuk tutun.
Grafikler ve atmosfer çok renkli ve hareketli. Dönemin temasına uygun müzikler ve gemide söylenen korsan şarkıları sizi havaya sokuyor.
Büyük gemilerle mücadele, keşfedilmemiş hazineler sunan ACIV, korsanların dünyasına atacağınız ilk adım.

Haberin Devamı

Üçüncü kadın jackdaw
Aksiyon eski oyunların aksine hırçın denizlerde de can buluyor. Bu denizlerde Edward’ın üçüncü kadını Jackdaw’ı -daha önce iki kez evlenip ayrıldı- kontrol edeceksiniz. Jackdaw’la en çetin savaşlara girip, seyahatlere çıkacaksınız. Geminizi baştan sona -silah, yelken, güverte gibi özelliklerini- geliştirip denizlerin en korkulanı haline getirebilirsiniz. Gemi savaşları ve gemideki insanların verdiği tepkiler çok gerçekçi. Yalnız deniz mücadelelerine alışmanız zor olabilir. Özellikle Jackdaw’la düşman gemilerine karşı yapacağınız manevralarda ve nişan alımlarında başlarda zorluk çekebilirsiniz. Diğer gemileri ele geçirmek size gelir sağlayacak. Düşman gemilerini yağmalayacak, karşı taraftan sağ kalanları kendi mürettebatınıza katacaksınız.

Haberin Devamı

TEKNOLOJİ PAZARI
Tepegöz şapka

Sevdiğiniz şeyleri başkalarına göstermek istiyorsanız LCD ekranlı Cyclops şapka tam size göre. WiFi/Bluetooth 4.0 üzerinden iOS/Android’li cihazlardaki herhangi bir görüntüyü şapka üzerindeki 960x640p çözünürlüklü 3.5inç ekranda görüntüleyebilirsiniz. Ekran yansımayı önlüyor. Kullanım ömrü 8 saat olan şapka farklı renk ve malzemelerde üretilebiliyor. Hoparlörü yok. 85 dolar.

Haberin Devamı

En incesi
Maingear, dünyanın en ince 17inç’lik oyun notebook’u Pulse 17’yi oyunculara sundu. Dört çekirdekli 3.4GHz i7 işlemci, 16GB RAM ve Nvidia GeForce GTX 765M GPU’dan güç yudumlayan ürün depolama biriminde 1TB HDD ve 2x480GB SSD kullanıyor. İnceliği 0.8inç olan Pulse 17’nin üzerinde HDMI, USB 3.0, mini Display gibi girişler var. Fiyatı 2.099 dolardan başlıyor.

Tam gaz!
Micromax, 5inç’lik amiral gemisi Canvas Turbo’yu tanıttı. Gün ışığında her açıdan net görüntülenen Full HD ekranlı cihaz, dört çekirdekli 1.5GHz işlemci ve 2GB RAM’le hızınıza hız katacak. Arkada 13MP, önde 5MP kamerası bulunan Turbo’yla mükemmel pozlanmış fotoğraf ve 1080p videolar çekebilirsiniz. 16GB hafızası micrsoSD’yle genişletilebiliyor. Android 4.2 işletimli ürünün alüminyum gövdesinin altında 2000mAh pil var. 325 dolar.

Dijital fırtına
Digital Storm, yüksek performanslı PC’lar arasına girebilecek canavarı Aventum II Pro’yu piyasaya çıkardı. Maksimum performans sunan iş istasyonu HYDROLUX soğutma sistemiyle sıcaklığı gerçek zamanlı olarak ayarlayabiliyor. İçini altı çekirdekli 3.6GHz i7 işlemci, 32GB RAM ve NVIDIA Quadro K2000 GPU şekillendiriyor. Depolama biriminde 240GB SSD ve 4TB HDD’nin görev aldığı PC’de 1050W PSU var. Windows 7 işletimli başlangıç modeli 6.070 dolardan başlıyor.

Haberin Devamı

Uçuşa hazır
Havadan keşif yapmayı ya da görüntü almayı düşünen kullanıcılar DJI Phantom’la uçuşa geçebilir. Go-Pro gibi kameralarla kullanılabilen uçuş seti, 300m alanda maksimum yatay 10m/s, dikey 6m/s hıza ulaşabilir. Uzaktan kumandalı cihaz, 10-15dk boyunca uçabiliyor. 1.795 TL.

Yeni uygulamalar
Thor: The Dark World (iOS)

Ücretsiz
Süper kahramınız Thor’la Kara Elflerin Lordu Malektih ve acımasız ordusunu durdurmak için çekiciniz tüm gücünüzle savuracaksınız.

CSR Racing (iOS/Android)
Ücretsiz
Büyüleyici grafikler eşliğinde hayalinizin arabasıyla terk edilmiş sokaklarda nitronuzu sonuna kadar kullanarak drag yarışları yapmya hazırlanın.

Red Bull TV (iOS/Android)
Ücretsiz
Aksiyon sporlarının ve kültürel etkinliklerinin dünya çapında yapılan muhteşem görüntülerine daha yakından bakmak için artık bir şansınız var.

Tick (iOS) 2 dolar
Tüm arayüzü özelleştirilebilen simge tabanlı uygulama Tick’le animasyon ve eğlence dolu bir yapılacaklar listesi oluşturacaksınız.