Gündem Dünyanın çatısında bir Türk!

Dünyanın çatısında bir Türk!

21.05.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milli dağcı Tunç Fındık dünyanın en yüksek üçüncü zirvesi Kanchenjunga Dağı’na tırmandı. Kanchenjunga’ya tırmanan ilk Türk olan Fındık zirvede Türk bayrağı açtı

Dünyanın çatısında bir Türk

Milli dağcı Tunç Fındık dünyanın en yüksek üçüncü zirvesi olan Kanchenjunga Dağı’na çıkan ilk Türk oldu. 12 Avrupalı dağcıyla birlikte dün sabah saat 06.52’de zirveye çıkan Fındık, Kanchenjunga zirvesinde Türk bayrağını dalgalandırdı.
Daha önce 8 bin metreden yüksek 6 dağa çıkan ve Kanchenjunga ile bu sayıyı 7’ye yükselten Fındık’ın hedefi, 8 bin metrenin üstündeki 14 dağın hepsine tırmanarak, dağcılığın olimpiyat madalyası sayılan onura ulaşmak. Fındık ve arkadaşlarının, Everest ve K2’den sonra yeryüzünün en yüksek üçüncü dağı olmasına rağmen, tırmanması çok zor olan Kanchenjunga’ya tırmanışı 6 Nisan’da başlamıştı.

Buzul üstünde 16 gün!
6 bin metrede 16 gün boyunca bir buzulun üstünde rüzgârın dinmesini bekleyen dağcılar, istedikleri havayı yakalayınca yollarına devam ettiler ve dün saban zirveye ulaştılar. Tunç, zirveden uydu telefonuyla yakınlarını arayarak, “Dünyanın en yüksek 3. dağının zirvesinden, 8 bin 586 metreden arıyorum. Sonunda oldu! Hava çok güzel. Nefis videolar çekeceğim. Türk bayrağını dünyanın çatısında izlemek çok güzel” dedi.