Gündem Duruşmada olay: Nuriş Mahkeme Başkanı'na su şişesi fırlattı

Duruşmada olay: Nuriş Mahkeme Başkanı'na su şişesi fırlattı

12.05.2011 - 17:47 | Son Güncellenme:

.

Duruşmada olay: Nuriş Mahkeme Başkanına su şişesi fırlattı

HAKKINDA 249 bucuk yıl hapis istenen Nuri Ergin, mahkeme başkanına su sişesi fırlattı. İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Nuri Ergin, Tuncer Gülşen, Erkut Yargüder ve Erkan Esengin getirildi. Ancak aralarında husumet olduğu gerekçesiyle önce Nuri Ergin dışındaki sanıklar alındı ve savunmaları soruldu. Salona daha sonra diğer sanıkların çıkarılmasının ardından ‘Nuriş’ lakaplı Nuri Ergin alındı.

Haberin Devamı

NURİ ERGİN: "17 YAŞINDAN BERİ HAPİSTEYİM"

Nuri Ergin 49 yaşında olduğunu söyleyerek başladığı savunmasında "Bendeki ceza kimsede yok. Benim ilk idamımı siz verdiniz. Ben kimseye saygısızlık etmedim. Ne ceza verdilerse ‘saygılarımı sunuyorum’ dedim. 17 yaşından beri hapishanelerdeyim. Çocuklarım büyüdü, torunlarım oldu. Ama siz benden 62. maddeyi (duruşmalardaki iyi hal indirimi) esirgediniz. Hiç saygısızlık yapmadığım halde benim cezaevinden çıkışımı bitirdiniz" dedi.

"AİLEMİ KORUMAK İÇİN CAN ALDIM"

Hapishanelerde canını kurtarmak için can aldığını söyleyen Nuri Ergin, "Ailemi korumak için de can aldım, can aldırttım. Alparslan Aslan gibi Silivri alçakları gibi size namlu doğrultmadım sayın başkan" diye konuştu. Ergin, şöyle devam etti: "Ben çok geç gördüm ama Silivri çetesi çok provakatörmüş. O Veli Küçük, o Hasan Atilla Uğur bizi hep ketenpereye getirdi. Bize Sayın Başbakan’a, Sayın Fethullah Gülen’e hakaretler ettirdiler, küfür ettirdiler. Bizi Kurtlar Vadisi’nde oynattılar. ‘Fethullah Hoca yaptırdı’ dediler."

Haberin Devamı

MAHKEME BAŞKANI ARAYA GİRİNCE

Nuri Ergin’in konuştuğu sırada araya giren Mahkeme Başkanı Nurettin Ak, "Seni sadece Yargıtay’ın bozma ilamına karşı diyeceklerini söylemen için çağırdık. Daha sonra uzun uzun ifade verirsin" uyarısında bulundu.

"ABİMİ ÖLDÜRECEĞİM"

Sözünün kesilmesine sinirlenen Ergin, kendisine en büyük hainliği ağabeyi Nejat Ergin’in yaptığını söyledi. Ağabeyini reddettiğini kaydeden Nuri Ergin, "Annem gözünü kapattığı an onu öldüreceğim" diye tehdit savurdu.

MAHKEME BAŞKANINA SU ŞİŞESİ FIRLATTI

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Nurettin Ak, "Tehdit ediyorsun" diye uyardı. Mahkeme Başkanı, ifade vermek istediğini bağırarak söyleyen Ergin’in duruşma salonundan çıkarılması talimatını verdi. Buna sinirlenen Ergin, su şişesini Mahkeme Heyeti’ne fırlattı. Ergin salondan çıkarılırken "Bunun hesabını sana da sorarım. Bir dava daha aç" diye de mahkeme heyetini tehdit etti.

Mahkeme Başkanı tutanağa "Sanık mahkeme başkanına daha önce verilen karar nedeniyle hakaret ve tehditler ederek elinde bulunan su şişesini üzerine doğru fırlattı. Bunun üzerine sanık duruşma salonundan çıkarıldı" diye yazdırdı. Mahkeme, Nuri Ergin’in duruşmalardan yasaklanmasına karar vererek sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Duruşma ertelendi.

Haberin Devamı

İDDİANAMEDEN

İstanbul DGM Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Alaattin Çakıcı ile Nuri Ergin arasında Kartal Cezaevi’nde başlayan gerginlik nedeniyle Zeytinburnu ve Gültepe’de 19 Nisan 2000 gecesi 2 kahvehanenin tarandığı, 1 kişinin öldüğü ve 10 kişinin yaralandığı anlatılıyor. Nuri Ergin, Şükrü Türe, Muammer Korkut Beşiroğulları, Yavuz Erdoğan ve Rüştü Vatansever’in 264 buçuk’ar, Vedat Ergin’in 249 buçuk yıl ağır hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede Nurettin, Nejat, Zeynel ve Soner Ergin ile Hakan Erdemli, Erkut Yargüder, Bülent Tarlak, Erkan Esengül, Tuncel Gürsel ve Murat Çelik’in de "çeteye yardım ettikleri" iddiasıyla 6 ay ile 1 er yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları talep ediliyor.