Gündem Duvarın ötesine seyahat

Duvarın ötesine seyahat

19.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Pazar günü yedinci sezonun ilk bölümü yayınlanan ‘Game of Thrones’un hayranları, akın akın dizinin çekildiği şehirlere yolculuk yapıyor

Duvarın ötesine seyahat

İskandinav ülkelerinde yayın yapan news.cision.com’da yer alan bir haberde ‘Game of Thrones’ hayranlarının, dizinin çekimlerinin yapıldığı şehirlere seyahat ettiği bilgisi paylaşıldı. Dizinin 2014 yılında yayınlanan dördüncü sezonundan bu yana ‘İzlanda, Beyond the Wall’ (Duvarın Ardı) aramaları yüzde 200’den fazla bir oranda arttı. Eski köle şehri Meereen’e ev sahipliği yapan ‘Split, Hırvatistan’ ve ‘Belfast, İrlanda’ aramaları ise neredeyse yüzde 120 artış gösterdi.

Haberin Devamı

Dizide Braavos olarak anılan şehrin çekildiği Hırvatistan kıyılarının ‘Sibenik Kenti’ aramalarında yüzde 60 oranında artış oldu. Hayali Dorne şehrinin yansıtıldığı Sevilla (İspanya) ilk kez beşinci sezonda ekranlara gelmesinin ardından aramalarda yüzde 85 artışı yakaladı. Günümüzde, bu tatil noktasının aramaları yüzde 145‘e çıkmış durumda.

Dizinin pazar günü yayınlanan yedinci sezonun büyük bölümünün geçtiği ‘Belfast’ (İrlanda) aramaları ise yaklaşık yüzde 120 oranında arttı.

John Snow’un peşinde

Dizinin muhtemelen en çarpıcı manzaralarından biri olan ‘Beyond the Wall’a (Duvarın Ardı) ev sahipliği yapan İzlanda, aramalarda en çok artış yaşanan yerlerin başında geliyor. ‘Game of Thrones’ çılgınlığının doruklara ulaştığı 2014 yılından bu yana, İzlanda hakkında yapılan aramalarda yüzde 285’ten fazla bir artış oldu. 2016 - 2017 karşılaştırması yapan Hotels.com, bu noktaya yönelik yükselen eğilimin yıldan yıla arttığının altını çizdi. Dizide ‘Kuzey Kralı’ Jon Snow’un yabanıllarla ve ak gezenlerle savaştığı yer olarak bilinen bu mekanda karakterin ayak izlerini takip etmek isteyenlerin sayısı da yüzde 30 artış gösterdi.

Haberin Devamı

Duvarın ötesine seyahat

Kuzeyin ucu

Dizinin yedinci sezonunun büyük bölümünün geçtiği Belfast, hayranların en çok gitmek istedikleri yerler arasında zirveye yerleşti. Neredeyse tüm sezonlarda ekranlara yansıyan, Zümrüt Adası’nın kuzey ucunun pek çok heyecanlı sahneye ev sahipliği yapması bekleniyor. Belfast otelleri aramaları yaklaşık olarak yüzde 120 artış gösterirken; şehir 2017 yılında binlerce dizi hayranına ev sahipliği yapmaya hazır.

Duvarın ötesine seyahat

Ejderha şehrine yolculuk

Dizi çekimlerinin yoğunlaştığı diğer bölge olan Hırvatistan’ın birçok tatil noktasına da turistler ilgi gösteriyor. Dalmaçya kıyılarındaki antik Split şehri için yapılan aramalarda yaklaşık olarak yüzde 120’lik bir artış gerçekleşti. Daenerys Targaryen hayranları, Ejderhaların Annesi’nin taht odasının bulunduğu yerde, şehrin duvarlarla çevrili Diocletianus Sarayı’nda dolaşmak için için, Hırvatistan’ın çok fazla bilinmeyen şehri Sibenik’i görmek istiyor. Bu kentteki otel aramalarında yüzde 60 oranında bir yükseliş gözlemlenmiş.

Haberin Devamı

Duvarın ötesine seyahat

Egzotik topraklar

Dizinin hayranları sıcak iklimleri ve zevk ile sefanın daha ön planda olduğu yerleri de tercih ediyor. Aramalarda yüzde 145 artış yakalayan İspanya’nın Sevilla kenti, gösterişli Martell Hanesi’nin özel mülkünün bulunduğu, Yedi Krallık’ın en egzotik yeri olan Dorne’daki sahnelerin çekiminde kullanıldı.

Duvarın ötesine seyahat