Gündem Duygu’nun yaşamı 14 iğnenin ucunda

Duygu’nun yaşamı 14 iğnenin ucunda

26.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Deprem ve trafik kazasıyla sarsılan fakir ailenin 16 yaşındaki kızı Duygu dört yıldır beyin tümörüyle mücadele ediyor. Yaşaması için tanesi 450 euro olan iğneden 14 adet gerekiyor.

Duygu’nun yaşamı 14 iğnenin ucunda

Bir kızını 1999’daki Gölcük depreminde, bir oğlunu trafik kazasında kaybeden Ünal Gül (47) o depremden yaralı kurtuldu. Enkazın altında kırılan bacağına platin takılsa da sağlığına kavuşamadı. Eşi de bir süre sonra evlat acısıyla kansere yakalanan Ünal Gül, geçici işlerde çalışmaya başladı.

Haberin Devamı

Kör olma riski

Bir süre çay bahçelerinde garsonluk yapan Gül, ayağındaki platin nedeniyle işini aksattığı gerekçesiyle ekmeğinden edildi. Eşi ve 4 çocuğunu alarak Ege ve Akdeniz’in dağlarında salep toplayarak geçimini sağlamaya çalışan Gül’ün yaşadığı talihsizlikler peşini bırakmadı. 4 yıl önce kızı Duygu’nun beyninde tümör olduğunu öğrenen Gül’e ilaç ve iğne tedavisiyle kızının iyileşeceği belirtildi. Hayırseverler ve doktorların yardımıyla ilaç ve iğneler temin edildi. Ancak geçen yıl Ünal Gül, Manisa Akhisar’da salep toplarken kızı Duygu fenalaştı. Duygu (16) Ege Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yapılan ameliyatla hayata tutundu. Ancak doktorlar, Gül’e kızının tedavisi için ‘Sendostatin’ isimli iğneye ihtiyaç olduğunu söyledi. Duygu’nun görme kaybı yaşamaması ve felç kalmaması için gerekli bu iğnelerden 14’ü devletin katkısı ve hayırsevelerin desteği ile temin edildi. Ancak sırada 14 iğne daha var.

Haberin Devamı

Duygu’nun yaşamı 14 iğnenin ucunda
Yardım bekliyorlar

Kızının ayda 2 kez bu iğneye ihtiyaç duyduğunu belirten baba Gül şöyle feryat etti: “Duygu, beynindeki tümörün bıraktığı leke nedeniyle zorlanıyor. Doktorlar iğnelerle tedavide olumlu ilerleme olduğunu söylüyor. Bu iğneler kızımın hayatını kurtaracak ama her birine 450 euro verecek gücüm yok. Salepten kazandığım parayla ancak geçimimi sağlıyorum. Tek isteğim bir hayırseverin çıkıp kızıma bu iğneleri temin etmesi. Para pul, yardım derdinde değilim, yeter ki kızımı iyileştirsinler. Sosyal güvencem olmadığı için şimdiye kadar ‘yeşil kart’ sayesinde kızımın tedavisini yaptırdım. Birkaç devlet kuruluşundan tedavi için yardım aldık. Bunlardan biri de Antalya Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı oldu. Ancak kalan 14 iğneyi yurtdışından geldiği için yeşil kart karşılamıyor.”