Gündem Duyun bu çığlığı

Duyun bu çığlığı

14.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Eşi tarafından vurulan Ayşegül Cora, hastane odasında Milliyet’e konuştu: “Bu adam cezaevinden çıkarsa yine bana saldırır, bu nedenle müebbet hapis verilsin”

Duyun bu çığlığı

Samsun’da yaşayan 2 çocuk annesi Ayşegül Cora (49) eşi Hasan Cora’dan şiddet gördüğü için geçen yıl İstanbul’a kardeşlerinin yanına geldi. Eşi burada da rahatsız edince, bu kez Manisa’da yaşayan evli kızının yanına yerleşti ve uzaklaştırma kararı aldırdı. Ama Hasan Cora burada da huzur vermedi. Kızının kayınpederini ağır yaraladı ve hapse girdi. Eşinin hapse girmesi üzerine Ayşegül Cora tekrar İstanbul’a kardeşlerinin yanına döndü. İş bulup yeni bir düzen kurmaya çalıştı. Fakat bu da uzun sürmedi. 21 Mayıs’ta tahliye edilen Hasan Cora, hakkında uzaklaştırma kararı olmasına rağmen, eşini kurşun yağmuruna tuttu. Ağır yaralanan Ayşegül Cora, kaldırıldığı hastanede yaşam savaşını kazandı. Bunu öğrenen Hasan Cora, hastaneye gelerek Ayşegül Cora’yı tekrar öldürmeyi denedi ama önlem alan polisler tarafından yakalanarak tutuklandı.

Haberin Devamı

Hukuki destek bekliyor

Yaşam savaşını kazanan Ayşegül Cora, Milliyet’e şunları anlattı: “Bu adam beni vurmadan 5 gün önce de silahla kapıma dayandı. Polis çağırdık, alıp götürdü. Ertesi gün öğrendik ki serbest bırakılmış. 5 gün sonra işe giderken bir el omzuma dokundu. Konuşmak istediğini söyledi, kabul etmedim. Bunun üzerine bana kurşun yağdırdı ve arkasına bakmadan gitti. Şans eseri hayattayım. Bu adamdan ömrümün sonuna kadar kurtulmak istiyorum. Çünkü iki defa ölümden döndüm. Kafasına koymuş beni öldürmeyi, sadece beni de değil, ailemdeki herkesi öldürmekle tehdit ediyor. Ömrünün sonuna kadar hapis yatmasını istiyorum. Biliyorum ki çıkarsa, acımadan yine aynı şeyleri yapacak. Ben yaşamımı ölüm korkusuyla sürdürmek istemiyorum.” En büyük desteğinin kızları olduğunu söyleyen Ayşegül Cora, şu an tutuklu olan eşi Hasan Cora’nın en ağır cezayı alması için hukuki destek bekliyor.

Haberin Devamı

Duyun bu çığlığı

Duyun bu çığlığı