Gündem Düzene girdikçe rahat edeceksiniz

Düzene girdikçe rahat edeceksiniz

23.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Birçok konuda Satürn sizi oldukça yorarken, daha disiplinli ve sorumlu olmaya çağırıyor. Karşı karşıya kalacağınız testler sonucunda düzenli ve organize olmayı öğrendikçe ilerleme sağlayacaksınız

Düzene girdikçe  rahat edeceksiniz

Bu yıl gerek özel hayatınıza ve eve, yerleşime ait konulara, gerekse iş ve çalışma konularınıza önemli vurgular getirmekte. Şans ve ilerlemeyi açıklayan Jüpiter 10 Ekim’e kadar eve yönelik konularda genişleme ve bu alanda gelebilecek desteklerin olduğunu göstermekte. Bu dönemde ailenizde mutluluk getiren olaylar söz konusu olabilir. Ayrıca bu dönemde gayrimenkullerle ilgili konularda şanslı olabilirsiniz. Geçmişten kaynaklanan imkanlar söz konusu olabilir. Yine bu dönemde ev içinde daha faal olabileceğiniz koşullarınız da olabilir. 10 Ekim sonrasında ise Jüpiter sizi son derece iyi desteklemeye devam edecek. Yılın son üç ayında hayatın keyif getiren imkanları içinde daha mutlu ve keyifli olabileceğiniz görülmekte. Aşkta tutku artarken, kendinizi yaratıcı alanda göstermek ve kendinize güven duymak konusunda daha güçlü olabilirsiniz.
Uygun iş koşulları
İş ve çalışma koşullarınız söz konusu olduğunda Satürn sizi oldukça yorarken, daha disiplinli ve sorumlu olmaya çağırıyor. Bu dönemde iş ortamında organizasyonel yükler, altınızda çalışanlarla ilgili durumlar ya da belki de uygun iş bulma koşulları sizi fazlasıyla test etmekte. Daha düzenli ve organize olmayı öğrendikçe ilerleme sağlayacaksınız. İş ortamında kısıtlamalar yaşanabilir. Ayrıca bu dönemde artan yorgunluklar ve stres yaratan koşullar nedeniyle sağlığınıza ve beslenmenize çok daha fazla dikkat etmelisiniz. Bu yorucu süreç özellikle yükselen burcu Yengeç olanlar için 20 Aralık sonrasında ilginç değişikliklere yol açabilir. Pek çok alanda 2017 sonu önemli değişikliklerin işaretçisi olacak.
Eğer 22-24 Haziran tarihlerinde doğmuşsanız, 20 Aralık sonrasında evlilikte, ailevi işlerde ve kariyerinizde daha sabırlı, gerçekçi ve sorumlu olmayı gerektiren olaylar gündeme gelebilir.
Sağlam ve dayanıklı
Diğer yandan karşıt burcunuzda ilerleyen Pluton da pek çok Yengeç’e güçlü olmayı, ilişkilerinde zorlanmalardan güçlenerek çıkma koşulları getirmekte. Eğer 8-12 Temmuz doğumlu bir Yengeç iseniz bu dönemde Pluton’un ağır karşıt etkisi altındasınız demektir. Bu yıl evlilik, ortaklıklar, babanıza ait konular ve genel hayat yönünüzde üzerinizde baskı ve değişim getiren koşullar var. Bu süreçte sağlam ve dayanıklı kalmaya dikkat etmelisiniz. Evlilikte, ortaklıklarda mücadele, kimi zaman davalar ya da tehdit eden unsurlar dikkat çekerken, dürüst davranmak gerekiyor. Kuşkusuz bu ağır etki altında sizi güçlendiren dersler var.
Neptün ise 2011’den bu yana burcunuzla son derece uyumlu açısını sürdürmekte. Bu açısı altında Neptün hayata daha anlayışlı bakmak, sezgilerinizi kullanmak ve yeni ilgi alanları yaratmak konusunda sizi daha merak içerisinde tutmakta. İnançlarınızda, hayata bakış açısında eski kalıplardan kurtulmaktasınız. Felsefi konulara daha fazla ilgi gösterebilirsiniz.

Aşk, evlilik ve ilişkiler

Aşk hayatınız sonbahar ayları ile birlikte daha fazla hareket kazanmaya başlıyor. Yılın ilk yarısında evde ve evlilikte mutluluk getiren tecrübeler var. Eve yeni bir üye de katılabilir. 10 Ekim sonrasında ise aşkta daha tutkulu koşullar var. Aşkta ve çocuklarla ilgili konularda son derece hareketli bir dönem sizi beklemekte. Ancak 20 Aralık 2017’den sonra ilişkileriniz önemli bir testten de geçmeye başlayacak. Bu süreçte ciddi ilişkiler ağırlık kazanırken, sorunlu olanlar çökebilir.
Aşk gezegeni Venüs 2017’de 4 Mart-15 Nisan arasında geri harekette olacak. Bu dönemde aşkta ve evliliklerde soru işaretleri, huzursuzluklar gündeme gelebilir. Dolayısıyla bu tarihler arasında evlenmemek daha doğru bir karar gibi gözüküyor. Venüs’ün burcunuzla uyumlu olduğu dönemler olan 3 Ocak-3 Şubat, 15-28 Nisan, 31 Temmuz-26 Ağustos, 7 Kasım-1 Aralık arasında kendiniz için daha keyifli sonuçlar yaratabilirsiniz.

Sağlık

Yılın büyük bir döneminde Satürn’ün sağlık evinizde ilerliyor olması sağlık ve bedeninize ait konuları ciddiye almanız gerektiğini göstermekte. Aşırı çalışma, stres, beslenme konularına önem vermeli ve sağlığınızı daha iyi kılacak önlemleri gözardı etmemelisiniz. 8-12 Temmuz doğumlu Yengeç’ler sert bir Pluton transiti altındalar. Bu nedenle, kendinize daha çok özen göstermeli ve yaşam enerjinizi geri kazanmaya çalışmalısınız.

Merkür gerilemesi bu yıl hangi temaları getirmekte?

İletişim ve hareket gezegeni Merkür 8 Ocak’a kadar geri harekette görülüyor. Merkür bu yıl 10 Nisan-3 Mayıs arasında Boğa’da, 13 Ağustos-5 Eylül arasında Başak’ta, 3-23 Aralık arasında ise Yay burcunda geri gidiyor olacak. Bu dönemlerde iletişimde yavaşlamalar, organize olmakta zorlanma ya da teknik konularda sıkıntılar yaşanabilir. Merkür kararları, pazarlıkları, anlaşmaları ve yazışmaları açıkladığı için Merkür geri giderken verilen pek çok kararı yeniden gözden geçirmek gerekecektir.
8 Ocak’a kadar iş ve çalışma konuları, organizasyon ya da altınızda çalışanlarla ilgili konular, 10 Nisan-3 Mayıs arasında parasal beklentiler, gruplar ve arkadaşlıklarla ilgili durumlar, 13 Ağustos-5 Eylül arasında yazışmalar, ziyaretler, anlaşmalar, 3-23 Aralık arasında ise sağlık, iş düzeni ve çalışma ortamı ile ilgili konularda daha özenli ve sabırlı davranmak, aceleci olmamak gerekebilir.

İş, para ve kariyer

Özellikle yükselen burcu Yengeç olanlar geçen yıldan beri iş ortamında bazı sıkıntılar içindeler. Bu süreçte daha etkin çalışmak büyük önem kazanıyor. 20 Aralık 2017’den sonra ise kariyer yönünde önemli adımlar ve değişikler var. Yön değiştirebilirsiniz. Ayrıca bu yıl 10 Ekim’e kadar gayrimenkul ve toprağa ilişkin yatırımlar oldukça verimli sonuçlar getirebilir. Sonbahar aylarında güzel ve keyifli şeyler için daha fazla harcama yapabilirsiniz.
28 Ocak’a kadar olan dönemde uzaklarla ilgili konular, eğitsel işler önemli. Bu dönemde düşünce ve inançlarınızı daha güçlü bir şekilde ortaya koyabilirsiniz. Yolculuklar da sıklaşabilir.
28 Ocak-9 Mart arasında mesleki alanda çok önemli atılımlar söz konusu. Bu dönemde çekimser kalmamalı ve cesaret göstermelisiniz. Atacağınız adımlarla çok dikkat çekebilirsiniz. Daha rekabetçi bir ortamda olacaksınız.
10 Mart-20 Nisan arasında dikkatinizi parasal konulara ve yeni planlarınıza odaklayabilirsiniz. Harcamalarınızı daha dengeli yapmalısınız.
21 Nisan-3 Haziran arasında gizli kalan şeyler, düşmanlıklar ve söylentiler sizi daha çok huzursuz edebilir. Bu dönemde bilmediğiniz konularda riskli işlere girmemeye bakmalısınız.
4 Haziran-19 Temmuz arasında Mars burcunuzda ilerlerken çok daha savaşçı ve mücadeleci olabilirsiniz. Kendinizi ortaya koymanız kolaylaşacak ve göstereceğiniz cesaretle dikkat çekici bir ilerleme içerisinde olabilirsiniz.
20 Temmuz-4 Eylül arasında fazladan harcamalar olabilir. Bu dönemde iş hayatına yoğunluk verebilir, sıkı çalışabilirsiniz ancak harcamalarınızı kontrol etmelisiniz.
5 Eylül-21 Ekim arasında yazışmalar, anlaşmalar ve görüşmeler öne çıkıyor. Zihinsel planda son derece aktif olabilirsiniz.
22 Ekim-8 Aralık döneminde dikkatinizi daha çok ailevi konulara ayırabileceğiniz için iş hayatında daha düşük bir profil içinde olabilirsiniz. İşten çıkmalar da gündeme gelebilir.
9 Aralık sonrasında yaratıcı konularda son derece odaklı ve aktif olabilirsiniz. Spekülatif konular ve yatırımlar açısından da hareketli bir dönem olacaktır.

Yükselen burcunuzu bulun

00:00 Koç Koç Boğa
00:30 Koç Boğa Boğa
01:00 Boğa Boğa İkizler
01:30 Boğa İkizler İkizler
02:00 İkizler İkizler İkizler
02:30 İkizler İkizler İkizler
03:00 İkizler İkizler Yengeç
03:30 İkizler Yengeç Yengeç
04:00 Yengeç Yengeç Yengeç
04:30 Yengeç Yengeç Yengeç
05:00 Yengeç Yengeç Yengeç
05:30 Yengeç Yengeç Aslan
06:00 Yengeç Aslan Aslan
06:30 Aslan Aslan Aslan
07:00 Aslan Aslan Aslan
07:30 Aslan Aslan Aslan
08:00 Aslan Aslan Başak
08:30 Aslan Başak Başak
09:00 Başak Başak Başak
09:30 Başak Başak Başak
10:00 Başak Başak Başak
10:30 Başak Başak Başak
11:00 Başak Başak Terazi
11:30 Başak Terazi Terazi
12:00 Terazi Terazi Terazi
12:30 Terazi Terazi Terazi
13:00 Terazi Terazi Terazi
13:30 Terazi Terazi Akrep
14:00 Terazi Akrep Akrep
14:30 Akrep Akrep Akrep
15:00 Akrep Akrep Akrep
15:30 Akrep Akrep Akrep
16:00 Akrep Akrep Akrep
16:30 Akrep Akrep Yay
17:00 Akrep Yay Yay
17:30 Yay Yay Yay
18:00 Yay Yay Yay
18:30 Yay Yay Yay
19:00 Yay Yay Oğlak
19:30 Yay Oğlak Oğlak
20:00 Oğlak Oğlak Oğlak
20:30 Oğlak Oğlak Oğlak
21:00 Oğlak Oğlak Saka
21:30 Oğlak Saka Saka
22:00 Saka Saka Balık
22:30 Saka Balık Balık
23:00 Balık Balık Koç
23:30 Balık Koç Koç

Tutulmalar neler getiriyor?

11 Şubat’ta Aslan burcunda Ay tutulması parasal konulara, gelir ve harcamalarınıza, işinizle ilgili durumlara önemli bir vurgu ve farkındalık getiriyor. 26 Şubat’taki Güneş tutulması ise Balık burcunda güney düğüm yönünde olacak. Bu nedenle bu dönemde uzaklarla ilgili konular, hassasiyetler, yabancılarla ya da düşünce ve inançlarınızla ilgili konularda daha etraflı düşünmelisiniz.
7 Ağustos’taki kısmi Ay tutulması Saka burcunda gerçekleşmekte. Bu dönemde ortaklı finansal işler, eşinizin ya da ortağınızın maddi konuları, miras, borç alacaklarla ilgili konularda güçlü bir farkındalık ve önemli duygusal sonuçlar, hassasiyetler var. 21 Ağustos’ta Aslan burcunda kuzey düğüm yönünde gerçekleşen Güneş tutulması ise maddi işlerle ilgili durumlara yenilenme ve başlangıçlar getirmekte. Bu süreçte kendinizi kişisel gücünüzü, değerinizi daha iyi kullanabilirsiniz.

Yükselen burcunuza göre 2017

Yükselen Koç: Burcunuzun yıllık öngörümlerini dikkatle okuyunuz. Özellikle meslek alanında dikkat çekici gelişmeler söz konusu. Yıl sonu geldiğinde sorumluluklarda artış ya da sizi sıkıştırabilecek koşullar gündeme gelebilir. Sonbahara kadar kariyerinizdeki fırsatları daha iyi kullanmalısınız. 28 Ocak-10 Mart arasında çok daha cesur davranabilirsiniz. 5 Eylül-22 Ekim arasında çalışma hayatınıza, düzeninize ve sağlığınıza daha çok önem vermeniz gerekebilir. Bu yıl meslekte yeni bir yön arayışı söz konusu.
Yükselen Boğa: Bu yıl borç alacak konularında ve ortaklaşa konularda yükümlülükler devam etmekle birlikte, 20 Aralık 2017 sonrasında daha istikrarlı koşullar başlayacak. Sonbahar aylarında iş hayatında ilerleme fırsatları yükselmekte. Yılın ilk yarısında çalışma ortamında kendinizi geliştirmek durumundasınız. 10 Mart-21 Nisan arasında Mars yükselen burcunuzda ilerlerken hareketsiz kalmayacak, öne çıkmak zorunda olacaksınız.
Yükselen İkizler: 2017 kariyer hayatınızda ilerlemenin devam ettiği ve yeni hedeflerin öne çıkacağı bir yıla benziyor. Ortaklıkların getirdiği sorumlulukları önemsemelisiniz. Aşk hayatınız daha ciddi bir boyut kazanırken, bir evlilik düşünebilirsiniz. Sonbahara kadar mutluluk getiren olaylar söz konusu olabilir. 21 Nisan-4 Haziran arasında hedeflerinizde çok daha mücadeleci olabilirsiniz. Kariyer alanında 20 Aralık’tan sonra finansal yükümlülüklerde artışlar olabilir.
Yükselen Yengeç: Bu yıl iş ve çalışma koşullarınıza yükler getirmeye devam ediyor. İş hayatınızda iyi bir toparlanma içindesiniz. Bu yıl sonbahar aylarına kadar aileden, mülklerle ilgili konularda destek ve fırsatlar var. 10 Ekim sonrasında aşk hayatınızda çok daha hareketli bir dönem başlayabilir. 20 Aralık 2017 sonrasında kariyerinizde çok önemli bir dönem başlıyor. 4 Haziran-20 Temmuz arasında son derece atılımcı olabileceğiniz günlerdesiniz.
Yükselen Aslan: Bu yıl genel olarak istikrarlı bir ilerleme getiren koşullar sunuyor. 20 Aralık 2017’ye kadar fırsatları çok iyi değerlendirmeye bakın. Yılın ilk yarısında akıcı koşullar söz konusu. Sosyal alanda ve eğitsel konularda çok yol alabilirsiniz. Bu yıl çocuklarla ilgili sorumluluklar var. Sonbahar aylarıyla birlikte işte altınızda çalışanlarla ilgili konulara daha fazla dikkat etmeniz gerekebilir. Aynı zamanda evde hareketlenme, topraktan gelen kazançlar söz konusu olabilir.
Yükselen Başak: Genel olarak kariyerinizdeki arayışların sonuçlar vereceği bir dönemdesiniz. Bu dönemde ailenize yönelik bazı sorumluluklar ve kısıtlamalar içinde olabilirsiniz. Neyse ki 20 Aralık 2017’den itibaren sevdiğiniz işi yapabileceğiniz koşullar geliyor. Bu yıl sonbahara kadar işte ortaklıklardan gelebilecek fırsatlar var. 10 Ekim sonrasında zihinsel açıdan daha etkin ve araştırmacı olabilirsiniz. 21 Nisan-4 Haziran arasında işte mücadele getirirken, 5 Eylül-22 Ekim arasında çok daha kararlı davranabilirsiniz.
Yükselen Terazi: Bu yıl son derece şanslısınız zira yükselen burcunuzda ilerleyen Jüpiter 10 Ekim’e kadar sizi fırsatlara daha açık kılıyor. Atılımcı davranarak kendinizi geliştirmeye bakmalısınız. Bu dönemde eğitimde ve zihinsel alanda zor görevleri çok daha iyi başarabilirsiniz. Ancak 20 Aralık 2017’den sonra kariyerinizde ve yerleşiminize ait konular içinde önemli sorumluluklar başlıyor. Ailenize daha çok odaklanabilirsiniz.
Yükselen Akrep: Sonbaharla birlikte şans ve gelişme olanakları artıyor. 10 Ekim’de burcunuza ilerleyecek olan Jüpiter her açıdan ilerlemeye işaret etmekte. Bu süreçte yeteneklerinizi çok daha iyi değerlendirmeye başlayabilirsiniz. Bu yıl iş hayatında kazançlarınızı daha iyi hale getirmek için daha gerçekçi ve ciddi düşünceler içindesiniz. 20 Temmuz-5 Eylül arasında daha fazla test ve mücadele altında olabilirsiniz.
Yükselen Yay: 2017’de Satürn burcunuzdaki yolculuğunu tamamlayacak. 20 Aralık 2017’ye kadar sizinle beraber olması bu yıl kendinizi yeniden yapılandırma, sorumluluk alma yönünde önemli fırsatlar getirmekte. Bu yıl sosyal alanda daha hevesli ve canlı olabilirsiniz. Gruplar ve sosyal çalışmalar size yeni beklentiler getirmekte. 21 Nisan sonrasında iş hayatında yeni adımlar ve ilerlemeler mümkün.
Yükselen Oğlak: 2017 kariyer alanında ve ilişkiler cephesinde daha olumlu görünümler sunmakta. 28 Ocak-10 Mart arasında iş açısından düşük bir dönemdesiniz. Ancak 4 Haziran sonrasında hareketlenme hızlanıyor olacak. Bu süreçte yükselen burcunuzda ilerleyen Pluton sizi daha ve kararlı kılmakta ancak sağlığınıza da özen göstermelisiniz.
Yükselen Saka: Yaratıcı alanda kendinizi çok iyi ifade edebilir, yabancılardan fayda görebilirsiniz. Eğitimden ve yolculuklardan gelen güzel imkanlar söz konusu. Bununla birlikte, 20 Aralık 2017 sonrasında hayat yolunuzda bazı belirsizlikler ve yeniden yapılanma gereği doğacak. Bu yıl 21 Nisan-4 Haziran arasında aşkta ve eğlenceli konularda çok daha canlısınız.
Yükselen Balık: Bu yıl geçen yıl olduğu gibi önemli yükler altındasınız, dolasıyla daha ciddi düşünceler içinde olabilirsiniz. Hayal kurmak yerine yaşadıklarınızdan dersler çıkarabilirsiniz. Bu yıl 10 Ekim’e kadar ortaklı kazançlar, mirasla ilgili gelişmeler de söz konusu olabilir. Uzaklar, yabancılar ve eğitimle ilgili daha geniş olanaklar elde etmeye başlayabilirsiniz.

Aylık durumlar

Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık
İş/Para ?? ?? ? ?? ? ??? ?? ??? ?? ? ?? ??
Aşk ?? ? ??? ??? ?? ??? ??? ?? ??? ??? ??? ??
Sağlık ?? ? ??? ? ?? ?? ??? ??? ?? ? ??? ??
Eğitim ??? ?? ?? ?? ??? ??? ??? ?? ??? ?? ?? ??

YARIN: ASLAN BURCU