Gündem E devlet girişi nasıl yapılır? E devlet şifresi nasıl alınır?

E devlet girişi nasıl yapılır? E devlet şifresi nasıl alınır?

17.02.2018 - 12:35 | Son Güncellenme:

E devlet girişi nasıl yapılır? Sorusunun yanıtı merak ediliyor. Ayrıca e devlet şifresi nasıl alındığı da merak edilen konular arasında yer aldı. İşte milyonlarca kişi için büyük öneme sahip olan e-devlet sistemi hakkında merak edilen tüm bilgiler...

E devlet girişi nasıl yapılır E devlet şifresi nasıl alınır

E-Devlet, vatandaşların sıra bekleme derdi yaşamadan kamu hizmetlerine ulaşmalarını sağlar. Kullanıcılar, e-Hizmetler bölümünden ya da arama kutucuğuna hizmet adı yazarak işlem yapabilirler. Giriş yapıldıktan sonra SGK Hizmet dökümü sorgulamadan trafik cezası sorgulamaya, mobil hat sorgulamadan hava tahmini sorgulamaya kadar pek çok işlem yapılabilir.

Haberin Devamı

E-DEVLET GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

E-Devlet girişi, turkiye.gov.tr internet sitesinden yapılır. Kullanıcılar uygulama için beş giriş seçeneğini kullanabilirler. Bu giriş seçenekleri; e-Devlet şifresi, internet bankacılığı, mobil imza, T.C. kimlik kartı ve e-İmza seçenekleri bulunur. Bu seçeneklerden birisi kullanılarak uygulamaya giriş yapılabilir ve işlem gerçekleştirilebilir.

E-DEVLET İLE HANGİ İŞLEMLER YAPILABİLİR?

E-Devlet 400’e yakın kuruma ait 2500’e yakın hizmet için işlem yapılabilmesini sağlar. Uygulamaya ihtiyaçlar doğrultusunda eklemeler yapılır. E-Devlet’e son olarak; SRC belge alımı ve elektrik, su, doğalgaz abonelikleri taşıma işlemleri getirildi.
E-Devlet ile en fazla işlem yapılan kurumların başında; Sosyal Sigortalar Kurumu, Gelir İdaresi Başkanlığı, Adalet Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü gelir. Uygulamada en fazla işlem yapılan hizmetler ise; SGK hizmet dökümü sorgulama, araç plakasına yazılan ceza sorgulama, vergi borcu sorgulama ve mahkeme dava dosyası sorgulamadır. Bunlar dışında; hava tahmini, günlük döviz, öğrenci belgesi, askerlik belgesi sorgulaması, ne zaman emekli olunacağı hesaplaması da yapılabilir.

Haberin Devamı

E devlet girişi nasıl yapılır E devlet şifresi nasıl alınır

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

E-Devlet şifresi, herhangi bir PTT şubesinden alınabilir. Şifre, kapalı zarf içerisinde 2 Türk Lira ücret karşılığında verilir. E-Devlet şifresi ile kişisel bilgilere ulaşılabildiği için, güvenlik açısından başka kişiler ile paylaşılmaması gerekir.

E-DEVLET ŞİFRESİNİ UNUTANLARIN NE YAPMASI GEREKİR?

E-Devlet şifresinin unutulması halinde, turkiye.gov.tr internet sitesi üzerinden yeni şifre alınabilir. Yeni şifre oluşturabilmek için, sisteme daha önceden kayıt edilmiş cep telefonu numarasının olması gerekir. Uygulama üzerinde kayıtlı cep telefonu numarası bulunmuyorsa, PTT şubesinden yeni şifre alınabilir.