Gündem E-Devlet hizmetleri nelerdir?

E-Devlet hizmetleri nelerdir?

05.11.2016 - 09:20 | Son Güncellenme:

E-Devlet üzerinden yapılabilen pek çok hizmet bulunmaktadır. Bu hizmetlerin tamamına sadece tek bir E-Devlet şifresi ile kolayca ulaşabilirsiniz. E-Devlet sistemine nasıl giriş yapılacağını ve E-Devlet hizmetlerini haberimizde sizler için hazırladık.

E-Devlet hizmetleri nelerdir

Devlet binalarına gittiğimizde karşımıza çıkan büyük sıralar, kalabalıklar vatandaşların bitmek bilmeyen çileleri ve de daha nice işlemler. Tüm bunların hepsinin yapılabilmesi için uğraşılan tek tek gerçekleştirilen işlemler için bizlerin uzunca bir zaman beklemesi gerekebilir. Çünkü normal şartlar altında gerçekleştirmemiz gereken bu gibi işlemlerden yardım alabilmek için bizlerin kullanıma geçmesi gereken bazı önemli işlemler vardır. Vatandaşların da hızlı bir şekilde işlem yapabilme imkânlarının artmasından sonra artık kısa bir süre içerisinde gerçekleşmesi gereken işlemler sayesinde vatandaşlar kolay bir şekilde bu hizmetlerden yararlanabilirler.

Haberin Devamı


E-DEVLET HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!
E-DEVLET İLK GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ!


Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.


Hızlı bir şekilde verilen hizmetler sonucunda bizler de yaşanan bu çalışmaları kullanabiliriz. Artık gerçekleştirilen bazı çalışmalar sonucunda bu gibi hizmetlerden yararlanabiliriz. Kişisel olan tüm işlemlerimiz yapılmasından sonra artık her bir vatandaşın yapması gereken binlerce işlem vardır. Kısa bir sürede aklımıza gelen tüm bu kamu işlemlerimizi yapabilmemiz için düzenlenen devletimiz tarafından da onaylanan bu hizmetler sayesinde bizler kolayca bu çalışmalardan yararlanabiliriz. Devlet kurumlarının tek bir başlık altında toplanmış olduğu bu sistem herkesin kolay bir şekilde erişimin sağlar. Çünkü bu sisteme giriş yapmak oldukça kolaydır. Günümüzde yapılan bu çalışmalardan sonra artık bizler de e-Devlet adı verilen bu platformdan yardım alabiliriz. E-Devlete giriş yapmak ise oldukça kolaydır.

Haberin Devamı


E-Devlet sistemi sayesinde tüm resmi işlemlerinizi online olarak basit bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Resmi işlemler dahil olmak üzere sağlık sektöründen tutunda sigorta, eğitim sistemlerine kadar her türlü işlemlerimizi artık kolay bir şekilde yapabiliriz. Bu geniş alan üzerinde bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşları e-Devlet sistemi üzerinde toplanarak vatandaşlarımızın daha kolay bir şekilde resmi işlemleri gerçekleştirmesine olanak sağlamıştır. Ayrıca e Devlet sistemi yine akıllı telefon kullanıcıları için e Devlet mobil uygulamasını kullanıma sunmuştur. İsteyen cep telefonları ile isteyen tabletleriyle isteyende bilgisayarları ile bu sisteme kolayca giriş yapabilir.


Aynı zamanda bu sisteme giriş için bazı önemli birkaç işlemi de yapmamız gerekmektedir. Vatandaşlara üç farklı giriş sistemlerini sunan bu hizmet sayesinde vatandaşlar olarak üç farklı yoldan bizlere e-Devlete giriş işlemlerinden birincisi mobil imza ile giril ikincisi elektronik imza ile giriş ve de son olarak da e-Devlet şifresi ile giriştir. E-Devlet şifresi ile giriş bizlerin en sık şekilde kullandığı bir giriştir. PTT şubelerinden edindiğiniz e-Devlet şifresi ile beraber bu sistemden yardım alabiliriz. Kolay bir kaç işlemi bu şekilde yaparak e-Devlete girişin ardından dilediğimiz işlemi açılan başlıklardan seçerek işlemlerimizi yapabiliriz. Bu mobil uygulama yine bir başka kolaylığı beraberinde getirmiştir. İnternet akılı telefonlarımızda mevcut olduğu için olduğumuz yerden e Devlet mobil uygulamaya giriş yaparak basit bir şekilde resmi işlemlerimizi yapabiliriz.