Gündem E-Devlet kullanılarak internet bankacılığı girişi nasıl yapılır?

E-Devlet kullanılarak internet bankacılığı girişi nasıl yapılır?

29.04.2018 - 22:30 | Son Güncellenme:

E-Devlet gibi, son dönemde devletin de gerçekleştirilecek işlemler için internet kullanımına öncelik vermesi sonucu hayata geçirilen birçok proje meyvelerini vermeye başladı. İnternet insan hayatına hızla giren ve onu çok hızlı bir şekilde değiştiren, kolaylaştıran unsurlardan biri. e-Devlet olarak bilinen bu projelerden en büyüğü ise devlete bağlı olarak çalışan bütün kurumları tek bir çatı altında, çok düşük maaliyetlerle toplayabilmekte.

E-Devlet kullanılarak internet bankacılığı girişi nasıl yapılır

E-Devlete henüz getirilen bir özellik ise vatandaşların herhangi bir şifre almadan belirli bir ücret karşılığı çevirim içi hizmetten faydalanabiliyor olmaları. Çevirim içi olarak devlet kurumlarına ulaşımı çok zahmetsiz ve hızlı hâle getiren bu E-Devlet sisteminin kullanımı ise hazırlanmış göz alıcı tasarımıyla birlikte oldukça basit.

Haberin Devamı

Www.turkiye.gov.tr alan adına sahip resmi internet adresine giriş yapılarak ulaşılan e-Devlet kapısı PTT tarafından verilen e-Devlet şifresi yahut mobil imza kullanılarak vatandaşların hizmetine sunulmuş durumda. Bu nokta da gerçekleştirilen yeni düzenleme ise PTT’ye gerek duyulmayacak şekilde e-Devlete giriş yapmayı sağlamakta. e-Devlet’in bankalarla yapmış olduğu anlaşma gereği e-Devlet üzerinden gerçekleştirilen internet bankacılığı kullanılarak e-Devlet girişi sağlanabilmekte.

Bu giriş anlaşmasının kullanılabildiği bankalar ise Akbank, Albaraka bankası, Anadolubank, Finansbank, Enpara.com, Garanti, INGBANK, TEB, Şekerbank, Türkiye İş Bankası, YapıKredi ve Ziraat Bankası şeklinde sıralanmaktadırlar.

Haberin Devamı

E-Devlet internet sitesine yapılan girişten sonra internet bankacılığında kullanılan banka seçilmekte ve internet bankacılığı bilgileri girilmektedir. Bilgilerin doğruluğu sistem tarafından onaylandıktan sonra otomatik olarak kullanıcı, E-Devlet hizmet sayfasına yönlendirilecektir.

Sistem bir şifre değiştirme isteğinde bulunacak ve bunun sonucunda da E-Devlet tarafından sağlanan hizmetlerden faydalanılmaya başlanabilecektir.

E-Devler için yeni şifre almak için ise 3 farklı seçenek mevcuttur. Vatandaş ya PTT’ye gitmeli, ya E-Devlete kayıt ettirdiği ve onaylattığı cep telefonu numarasına kısa mesaj yoluyla gelen kodu sisteme girmeli ya da yine sistemin onaylamış olduğu e-posta adresine gelecek kodu kullanmalıdır. Yeni şifre alımı yapıldıktan sonra T.C. kimlik no kullanılarak şifre değiştirme işlemi gerçekleştirilebilmektedir.