Gündem E-Devlet Online Hizmetler ve eDevlet Giriş İşlemleri

E-Devlet Online Hizmetler ve eDevlet Giriş İşlemleri

27.05.2015 - 10:19 | Son Güncellenme:

Tek bir E-Devlet şifresi ile pek çok kamu işlemlerimizi kolayca yapabilmekteyiz. Bu haberimizde E-Devlet şifresininnasıl alındığını ve E-Devlet sisteminin nasıl kullanıldığını öğrenebilirsiniz.

E-Devlet Online Hizmetler ve eDevlet Giriş İşlemleri

Kamu kurumları internet teknolojisini son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanıyor. Böylelikle vatandaşın internet kolaylığında kamu işlemlerini yapabilmeleri sağlanabiliyor. E-Devlet portalı ile vatandaşa internete üzerinde kamu işlemlerini son derece pratik şekilde yapabilme imkanı sunuluyor. Özellikle de teknolojik gelişmelerin sağladığı yeni nesil olanaklar ile birlikte internetin dünyanın her yerinde olduğu Türkiye’de de bireysel kullanımda oldukça yaygın olması hem kurumsal hem de kamu kurumları hizmetlerinde aktif bir şekilde internetin rol üstlenmesine yol açıyor. Günümüz modern çağında internet üzerinden daha hızlı, daha modern ve daha çağdaş kamu hizmetleri sunulurken, özellikle de vatandaşların son derece pratik bir kamu işlemlerini yapabilmelerine olanak sağlanıyor.

Haberin Devamı

E-DEVLET İÇİN TIKLAYINIZ!

Dijital platform üzerinde yer alan e-Devlet sistemi üzerinden son derece pratik ve kolay bir şekilde kamu kurumları ile olan işlemlerin yapılabilmesine olanak sağlarken vatandaşın daha modern kamu hizmetlerinden yararlanabilmeleri sağlanabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan kamu kurumlarının online hizmetleri ile birlikte son derece pratik bir şekilde kurum ile olan ilgili işlemlerin internet kolaylığında yapılabilmesi sağlanabiliyor. Ancak vatandaşın bu kamu kurumlarının dijital platform üzerinde oluşturdukları geniş hizmet ağı ile ilgili olarak bilgi sahibi olmaması veya erişim sağlamakta zorlanması gibi pek çok sebep dolayısı ile internette yer alan tüm kamu kurumu ve online hizmetlerini tek bir çatı altında bir araya getirerek, vatandaşa hizmet verecek sanal bir devlet portalı kuruldu.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer bu e-Devlet sistemi üzerinde sürekli vatandaşın işini kolaylaştıracak ve resmi işlemlerinde önemli avantajlardan yararlanabilmesine yardımcı olacak yeni nesil hizmetlerde ilave edilmeye devam ediliyor. Bu neden ile de günümüz modern çağında vatandaşlar tarafından yoğun olarak kullanılan bir sanal devlet sistemi olmasının yanı sıra son derece yüksek güvenlik önlemlerine sahip olması vatandaşın gönül rahatlığı ile internet üzerinde kamu kurumları ile ilgili olan işlemlerini kolay bir şekilde gerçekleştirebilmelerine yardımcı oluyor. Dijital platform üzerinde yer alan turkiye.gov.tr adresinden erişim sağlanabilen sanal devlet kapısı sisteminin giriş ekranına ana sayfasındaki ‘sisteme giriş’ ekranından erişim sağlanabiliyor. E Devlet sistemindeki yüksek güvenlikli giriş yöntemleri vatandaşın kişisel bilgilerinin güvenliğinin en etkin şekilde sağlanabilmesine imkan veriyor.

Sanal devlet portalı giriş işlemleri için vatandaşların her PTT şubesinden kimlik ibrazı ve ekonomik bir ücret karşılığında bir kere aldıkları e-Devlet şifresi ile giriş yöntemi bulunurken, mobil imza ile giriş ve elektronik imza ile giriş olarak farklı seçeneklerde bulunuyor. Vatandaşlar tarafından sırasıyla yoğun olarak kullanılmakta olan bu giriş yöntemlerin yanı sıra ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemi de vatandaşlar tarafından sisteme giriş için kullanılıyor. E-Devlet sistemi üzerinde 175 kamu kurumunun her geçen gün artmaya devam eden 1.162 adet online hizmeti bulunuyor. Sosyal Güvenlik Kurumu, Başbakanlık, Adalet Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, YÖK ve MEB gibi vatandaşların yoğun olarak işlem gerçekleştirmekte olduğu önemli devlet kurumları başta olmak üzere tüm kamu kurumlarının dijital dünyada hizmete açmış olduğu online hizmetleri bulunuyor. Sloganı ‘kamu kurumlarının sunduğu hizmetlere tek noktadan hızlı ve güvenli erişim...’ olan e-Devlet sistemi üzerinde yer alan hizmetlerden yararlanmak isteyen vatandaşların sisteme giriş yapmaları gerekiyor.

Haberin Devamı

2008 yılında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından geliştirilen e-Devlet portalı Başbakanlık bünyesinde vatandaşa hizmet veriyor. 7 gün 24 saat kamu kurumlarının online hizmetlerini kullanarak işlem gerçekleştirebilme imkanına sahip olunabiliyor. Bu neden ile de günümüz modern Türkiye’sinde oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olan e-Devlet sistemi içerisinde işlemlerin gerçekleştirilebilmesi ve var olan hizmetlerden faydalanılabilmesi için vatandaşların sisteme giriş yapmaları gerekiyor. E-Devlet sistemi ile gerçekleştirilen pek çok kamu işleminde yasal geçerlilik bulunuyor olması sisteme giriş işlemleri sırasında vatandaşlardan bu tip bilgiler çok daha etkin bir şekilde talep ediliyor. Böylelikle dijital dünya içerisinde tamamen güvenli, hızlı ve pratik bir sanal devlet portalı oluşturularak, modern teknolojinin vatandaşa sunduğu hizmetlerden kamu hizmetlerinde de yararlanabilmesine yardımcı oluyor. Vatandaşların kişisel bilgilerinin güvenliğini ve resmi işlemlerde daha yüksek bir online güvenliğin oluşturulabilmesi için vatandaşların güvenli giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapmaları gerekiyor.