Gündem E-Devlet Şifresi Alma ve eDevlet Girişi

E-Devlet Şifresi Alma ve eDevlet Girişi

11.06.2015 - 09:45 | Son Güncellenme:

Günümüzde E-Devlet şifresi ile pek çok kamu işlemlerimizi kolayca yapabilmekteyiz. Bu haberimizde E-Devlet şifresininnasıl alındığını ve E-Devlet sisteminin nasıl kullanıldığını öğrenebilirsiniz.

E-Devlet Şifresi Alma ve eDevlet Girişi

Kamu kurumları internet teknolojisini son yıllarda oldukça yoğun şekilde kullanarak, vatandaşa daha hızlı ve daha modern kamu hizmetleri sunabiliyor. Dijital platformda vatandaşın hizmetine açılan e-Devlet portalı ile vatandaşlar artık çok daha pratik ve çok daha kolay bir şekilde kamu hizmetlerinden internet kolaylığından yararlanabiliyor. Kamu kurumlarının online hizmetleri ile birlikte vatandaşlar çok daha pratik bir şekilde kamu hizmetlerden yararlanabilme imkanına sahip olabiliyor. Özellikle de son dönemlerde internet teknolojisinin yaşamın her alanında kendisine yer bulmaya başlaması insanların yaşamlarının pek çok alanında yeni nesil ve modern fırsatlardan yararlanabilme imkanına sahip olabiliyor. Günümüz modern teknolojisinin hızlı gelişimi ile birlikte artık kamu kurumlarının online hizmetlere çok daha yoğun bir şekilde ağırlık vermesi ile birlikte vatandaşlar, çok daha pratik bir şekilde kamu işlemlerini online olarak yapabilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

E-DEVLET İÇİN TIKLAYINIZ!

Günümüz modern teknolojisini aktif olarak kullanmakta olan kamu kurumları, internet teknolojisi ile birlikte dijital platform üzerinde vatandaşın kamu işlemlerini çok daha pratik bir şekilde gerçekleştirebilmelerine yardımcı oluyor. Ancak dijital platform üzerinde yer alan kamu kurumlarının online hizmet uygulamalarının kesinlikle kendi web siteleri üzerinden bu online hizmet uygulamalarını vatandaşa sunmaları vatandaşın bu uygulamalardan habersiz kalabilmesine veya zorlu şekilde uygulamalara erişim sağlayabilmesine yol açıyor. Dijital platform üzerinde yer alan kamu kurumlarının online hizmetlerindeki bu karmaşanın önüne geçilebilmesi amacı ile e-Devlet portalı hizmete açıldı. 2008 yılında hizmete açılan dijital dünyanın en büyük, en kapsamlı ve en güvenli sanal devlet portalı ile birlikte kamu kurumlarının internette yer alan tüm online hizmet uygulamaları tek bir çatı altında toplanarak, internette vatandaşa daha kaliteli ve daha güvenli bir kamu hizmeti sunuluyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan e-Devlet portalı vatandaşın çok daha pratik bir şekilde kamu hizmetlerinden yararlanabilmesine yardımcı oluyor. Vatandaşın kamu kurumlarındaki bilgilerini öğrenebilmeleri ve aynı zamanda da mesai saati, hafta sonu tatili ve resmi tatil gibi sorunlar ile karşı karşıya kalmamadan kamu kurumları ile olan pek çok resmi işlemini internet kolaylığında 7 gün 24 saat yapabilmesine olanak sağlıyor. E-Devlet sistemi içerisinde yer alan kamu kurumlarının online hizmet uygulamaları ile vatandaşın pek çok resmi bilgisinin erişilebilir olması ve kimlik bilgilerinin yer alması gibi son derece önemli işlemlerin söz konusu olması nedeni ile sistemde yüksek güvenlik önlemleri bulunuyor. Özellikle de vatandaşın kamu kurumlarının e-Devlet sistemi üzerindeki online hizmetlerden yararlanabilmeleri için sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Yüksek güvenlikli giriş seçeneklerinin bulunduğu turkiye.gov.tr adresindeki sisteme giriş sayfasından hangi giriş yöntemlerinin kullanılabileceği ve yüksek güvenlikli giriş yöntemlerinin nasıl kullanılacağı öğrenilebiliyor.

Haberin Devamı

E-Devlet sistemine giriş işlemleri sırasında vatandaşların 4 farklı yüksek güvenlikli giriş yönteminden birisini kullanmaları gerekiyor. Sistem içerisinde sunulan kamu kurumlarının online hizmetlerinden yararlanabilmek için vatandaşların ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Sisteme giriş yapan vatandaşlar, tüm kamu kurum ve hizmetlerinden yararlanabilme imkanı bulunuyor. Bu neden ile de günümüz modern Türkiye’sinde dijital platform üzerinde vatandaşlar tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmaya devam ediliyor. E-Devlet portalı üzerinde bu gibi yüksek güvenlik standartlarının bulunuyor olması vatandaşın kamu işlemlerinde internet kolaylığını kişisel bilgilerinin güvenliğini sağlayarak yapabilmelerine olanak sağlıyor. Bu sebep ile de son dönemlerde son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olan bir sanal devlet portalı olarak öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Sanal devlet sisteminde vatandaşın yaşamında doğrudan etkiler sağlayacak ve önemli avantajlar sağlayacak oldukça zengin bir hizmet çeşitliliği bulunuyor. Üstelik internetin her geçen gün yaygınlaşması sanal devlet portalı üzerinde yer alan hizmetlerin ve kamu kurumlarının daha geniş bir hizmet alanına ulaşması sağlanıyor. Sanal devlet portalı içerisinde vatandaşlar devlet kurumları ile olan işlemlerini daha hızlı, daha kolay ve daha güvenli şekilde dijital platformdan yapabilme imkanına sahip olabiliyor. Sanal devlet sistemi 2008 yılında hizmete başlamasından bu yana tüm Türkiye’de 21 milyon 334 bin 995 kişi tarafından kullanılan bir sanal devlet kapısıdır. Aynı zamanda da sistem içerisinde 1133 hizmet ve 170 kurum aktif olarak hizmet vermeye devam ediyor.