Gündem E-devlet sistemi ile online hizmet ağından faydalanabilirsiniz!

E-devlet sistemi ile online hizmet ağından faydalanabilirsiniz!

08.12.2016 - 08:50 | Son Güncellenme:

Kamu kurum ve kuruluşlarının hizmetleri e-Devlet sistemi ile dijital ortama taşınıyor. Vatandaşlar e-Devlet sistemi üzerinden kamu işlemlerini hızlı ve güvenli şekilde yapabiliyor. E-Devlet Kapısı genişleyen ve yaygınlaşan hizmet ağı ile kesintisiz hizmet vermeye devam ediyor.

E-devlet sistemi ile online hizmet ağından faydalanabilirsiniz

Dijitalleşen 21.yüzyıl dünyasında, tüm gelişmiş ve çağdaş ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de kamu hizmetlerinin elektronik platforma taşınması gerçekleştiriliyor. Türkiye’deki kamu kurum ve kuruluşlarında modernizasyon çalışmalarını temel alan bu çalışmalar çerçevesinde internette yer alan tüm kamu hizmetlerinin tek bir noktadan erişilebilirliğinin oluşturulabilmesi amacı ile e-Devlet Kapısı portalı oluşturuldu. İnternet üzerinde Başbakanlık tarafından alınan yetki çerçevesinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından oluşturulan bu sanal devlet portalının temel hedefi dijital ortamdaki kamu hizmetlerinin vatandaşlara, işletmelere ve kamu kurumlarına bilgi ve iletişim teknolojileri çerçevesinde etkin ve hızlı şekilde hizmet verilebilmesidir.

E-DEVLET HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E-DEVLET İLK GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bu çerçevede de 2006 yılından bu yana Türkiye’de vatandaşların özellikle kamu alanındaki işlemleri konusunda oldukça önemli etkileri ve yeri bulunan sanal devlet portalı e-Devlet Kapısı, modernizasyon çalışmalarının tüm hızı ile sürmekte olduğu her kademedeki kamu kurum ve kuruluşunun yeni hizmete başlayan dijital uygulamaları ile hizmet çeşitliliğini ve hizmet kapsamını da sürekli olarak genişletmeye devam ediyor. Bu çerçevede de elektronik ortam üzerinde yer alan sanal devlet portalı e-Devlet Kapısı ile birlikte vatandaşların kamu kurum ve kuruluşları ile ilgili olarak gerçekleştireceği tüm işlemlerini reel işlem kanallarına göre çok daha hızlı ve çok daha kolay şekilde gerçekleştirebilmeleri sağlanıyor. Özellikle de günümüzün hızla gelişen modern mobil akıllı cihaz teknolojilerinin dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye’de de son derece yoğun şekilde bireysel alanlarda kullanılıyor olması ile internet kullanımının oldukça popüler bir hale gelmesine neden oluyor.

İnternet üzerinde yer alan sanal devlet portalı e-Devlet Kapısı, günümüzün hızla gelişen bu modern mobil akıllı cihaz teknolojileri ile vatandaşlar tarafından evde, ofiste ve hatta yolda iken dahi bir noktaya bağımlı olmadan erişilebilir bir pozisyona gelmesi ile birlikte her geçen gün daha yüksek kullanıcı sayılarına ulaşıyor. Türkiye’de 18 yaşını doldurmuş olan tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının bir üyelik sahibi olabildiği sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerinde şu anki kullanıcı sayısı yaklaşık olarak 31 milyon düzeyinde olurken, bu sayı 18 yaşını geçmiş olan nüfusun yarısından fazlası anlamına geliyor. Bunun yanı sıra portal üzerinde yer alan hizmet sayısı 1690 sayısına ulaşırken, portal içerisinde tam 281 farklı kamu kurum ve kuruluşu tarafından dijital kamu hizmetleri sunuluyor.

Vatandaşlar, günümüz modern yüzyıl teknolojileri sayesinde her yerden erişim sağlayabildiği internet ortamındaki sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerinden 7 gün 24 saat kamu işlemlerini gerçekleştirebiliyor veya kamu bilgilerini öğrenebilme şansına sahip olabiliyor. Bunun yanı sıra vatandaşların tüm vatandaşlık bilgileri ve iletişim bilgileri gibi resmi bilgileri sanal devlet portalı e-Devlet sistemi içerisinde yer alıyor ki böylelikle vatandaşlar kamu bünyesindeki vatandaşlık durumunu da bu portal üzerinden takip edebiliyor. Güvenli kamu işlem amacı taşıyan sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerinde vatandaşlık bilgilerinin kontrol edilebilmesi veya kamu hizmet uygulamalarının kullanılabilmesi için ‘sisteme giriş’ penceresinde yer alan ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘e-imza ile giriş’, ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ ve yeni eklenen ‘internet bankacılığı ile giriş’ şeklindeki 5 farklı yüksek güvenlikli giriş seçeneği ile kimlik doğrulaması yapması gerekiyor.