Gündem E-Devlet'te miras sorgulama veraset ilamı işlemi nasıl yapılır miras sorgulama

E-Devlet'te miras sorgulama veraset ilamı işlemi nasıl yapılır miras sorgulama

02.05.2018 - 15:42 | Son Güncellenme:

E-Devlet sistemine gün geçmiyor ki yeni sistem eklenmesin. Sistemin her geçen gün daha da kullanışlı hale geldiği görülmektedir. Şimdi ise sisteme miras sorgulama imkânının eklenmesi gündemde büyük yankılar uyandırdı. Peki, E-Devlet'te miras sorgulama nasıl yapılır? Veraset ilamı nedir ve nasıl sorgulanır, miras sorgulama sayfasına nasıl ulaşılır?

E-Devlette miras sorgulama veraset ilamı işlemi nasıl yapılır miras sorgulama

Miras nasıl sorgulanır?

Haberin Devamı

E-devlet sisteminin geliştirdiği yeni uygulama sayesinde kolaylıkla miras sorgulama işlemi yapılacaktır. Kişiler anne ve babalarından kendilerine kalan ya da kalacak olan mal miktarını E-Devlet üzerinden öğrenebilecektir. Buna göre, sisteme ulaşmak için öncelikle E-Devlet sistemine giriş yapılması gerekmektedir. Sisteme giriş yapıldıktan sonra yeni eklenen sorgulamalara tıklanır ve buradan miras sorgulaması seçilir. Bir ya da iki dakika beklendikten sonra istenilen bilgilere ulaşmak mümkün olacaktır.

E-Devlet’te veraset ilamı işlemi nasıl yapılır?

Veraset ilamı miras sorgulaması demektir. Bu tür işlemler E-Devlet üzerinden yapılmaktadır. Bunun için kişiler PTT'den aldıkları şifreler ile sisteme giriş yapmaktadır. Giriş yaptıktan sonra ekrana yeni özellikler gelecektir. Buradan veraset ilamı sorgula butonuna tıklanarak aileden kalacak mal varlıkları görülebilmektedir.

Haberin Devamı

Miras sorgulaması nedir?

E-Devlet sistemine miras sorgulama imkânının eklenmesiyle birlikte "Miras sorgulama nedir?" sorusu sık sık yöneltilmeye başlanmıştır. Miras sorgulama işlemi; kişilerin aile büyüklerinden kalan mal varlıklarını gösterilmesine denilmektedir. Bu bilgilerin elde edilmesi kişiler tarafından çok büyük önem taşımaktadır. Özellikle de çok kardeşli ailelerde hak geçmemesi açısından miras sorgulamasının yapılması gerekli bir konu olmuştur.

Miras sorgulamanın faydaları

Miras sorgulama işlemi merak edilen bir sistem olarak bilinmektedir. Bu sistemin birçok faydasının olduğu gözlemlenmiştir. Miras sorgulamanın faydaları; aileden kalan toplam mal varlığı hakkında önceden bilgi edinilmesine imkân sağlamaktadır. Bunun akabinde kişiler toplam mirastan kendi payına düşecek olan kısmı daha kolay ayırt edebilmektedir. Miras toplamının bilinmesi çok kardeşli aileler için büyük bir gerekliliktir.