Gündem E-Okul’a nasıl girilir? E-Okul ile hangi işlemler yapılır?

E-Okul’a nasıl girilir? E-Okul ile hangi işlemler yapılır?

15.09.2017 - 10:24 | Son Güncellenme:

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, velilere öğrencilerinin ders ile ilgili bilgilerini görebilmesinde yardımcı olan dijital platformdur. Ders notları dışında devamsızlık bilgisi, ders programı, sınav tarihleri görülebilir. TEOG sınav giriş yeri ve sonucu öğrenilebilir. E-Okul’a nasıl giriş yapılır?

E-Okul’a nasıl girilir E-Okul ile hangi işlemler yapılır

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen E-Okul sistemi, velilerin öğrencileri hakkında daha fazla bilgi almasını sağlayan bir sistemdir. E-Okul’a giriş yapılarak her an öğrencinin ders notları, sınavlardan aldıkları puanlar takip edilebilir. Sürekli olarak güncellenen sistem, velilere kolaylık sunar. Devamsızlık bilgisi her gün güncellenerek velilerin bilgilenmesi sağlanır.

Haberin Devamı

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıdaki link bilgilendirme amaçlıdır.

E-OKUL’A NASIL GİRİŞ YAPILIR?

E-Okul’a giriş, Milli Eğitim Bakanlığı’na ait e-okul.meb.gov.tr internet sitesinden yapılır. İnternet sitesi üzerinde iki bölüm yer alır. Öğretmenler ‘’e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi’’ üzerinden, öğrenci ve veliler de ‘’Veli Bilgilendirme Sistemi’’ üzerinden giriş yapabilir. Öğretmenlerin sisteme giriş yapabilmesi için ökul yönetimi tarafından kendilerine verilen kullanıcı adı ve şifre gereklidir. Veliler ise öğrenciye ait T.C. kimlik numarasını ve okul numarasını ilgili yerlere yazarak giriş yapabilirler. Giriş yapıldıktan sonra ekranın sol kısmında yer alan menü kullanılarak güncel ders notları, ders programı gibi istenilen bilgilere erişim sağlanabilir.

Haberin Devamı

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İLE ULAŞILABİLEN BİLGİLER

E-Okul sistemine giriş yapıldıktan sonra şu bilgilere ulaşılabilir;

-Devamsızlık bilgisi

-Not bilgisi

-Ders programı

-Sınav tarihleri

-Nakil işlemleri

-TEOG giriş yerleri

-TEOG sınav sonuçları

-Sınav başvuru sonuçları

-Öğrencinin kayıtlı olduğu şubeye ait başarı ortalaması

Bu bilgiler dışında E-Okul sistemi kullanılarak öğrenciler takdir-teşekkür hesaplaması da yapabilir. Hesaplama için öğretmenler tarafından öğrencilerin tüm ders notlarının sisteme yüklenmiş olması gereklidir. Ödül belgeleri, yıl sonu başarı puanına göre verilir. Buna göre, yıl sonu başarı puanı 70,00 - 84,99 aralığında olanlar teşekkür belgesi, 85 - 100 puan aralığında olanlar da takdir belgesi almaya hak kazanırlar. Üç öğretim yılı boyunca takdir belgesi alan öğrencilere üstün başarı belgesi verilir.

Öğretmenler E-Okul sistemine giriş yaparak, öğrencilerin sınav notlarını girebilir. Öğrencilerin notlarının genel durumunu görebilir.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

2017-2018 eğitim ve öğretim yılında öğrenciler için ilk ders zili, 18 Eylül 2017 Pazartesi günü çalacak. Okulların birinci dönemi, 19 Ocak 2017 tarihinde sona erecek. Yarıyıl tatili 22 Ocak 2018 ve 2 Şubat 2018 tarihleri arasında olacak. İkinci dönem, 5 Şubat 2018’de başlayacak ve 8 Haziran’da son bulacak. Öğrenciler yeni eğitim ve öğretim yılına ait güncel ders programlarını E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’ne giriş yaparak görebilir.