Gündem E-Okul giriş işlemi nasıl yapılır? E-okul VBS giriş

E-Okul giriş işlemi nasıl yapılır? E-okul VBS giriş

07.08.2018 - 10:21 | Son Güncellenme:

E-okul platformu sayesinde milyonlarca öğrenci ve veli sanal ortamda öğrencinin eğitimine ilişkin birçok işlemi kolayca halledebiliyor. E-okul sayesinde öğrenci ve veliler okul notları ve okula devamsızlık bilgilerine kolayca erişebiliyor. Ayrıca MEB tarafından gerçekleştirilen LGS sınavları ve bursluluk sınavlarına ilişkin tüm işlemler E-okul üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

E-Okul giriş işlemi nasıl yapılır E-okul VBS giriş

E-okul sayesinde öğrenci ve veliler birçok işlemi sanal ortamda gerçekleştirebilme imkanı yakaladı. Öğrencilerin dönem içindeki not durumunun yanı sıra devamsızlık bilgileride E-okul üzerinden öğrenilebiliyor. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ortaöğretim sınavlarına ilişkin yerleştirme ve nakil işlemleri E-okul üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Peki E-okul giriş işlemi nasıl yapılır?

Haberin Devamı

E-OKUL SİSTEMİNE NASIL KOLAY GİRİŞ YAPILIR?

Öğretmenler sisteme giriş yaparken yönetim bilgi sistemini seçerler ve okul idaresi tarafından kendilerine verilen şifreyi kullanırlar. Öğrencilerinin geçmiş ve güncel durumu hakkında bilgi almak isteyen veliler ise veli bilgilendirme sistemini seçerler. Sisteme pratik bir şekilde öğrencinin T.C kimlik numarası ve okul numarası ile erişilir. Girilen bilgiler doğru ise ekranda başka sorular çıkar. Bu soruları güvenlik amaçlı yanıtlamanız gerekir. Bu bölümde öğrencinin kimlik bilgileri veya eğitim bilgileriyle ilgili soru sorulur ve altta öğrencinin fotoğrafını seçmeniz istenir. Soruların sorular doğum tarihi, öğrenin önemim gördüğü derslik şubesi, kimlik seri no vb. sorulardır. Her soruyu doğru yanıtladığınız ve doğru fotoğrafı seçtiğiniz takdirde sisteme başarıyla giriş yapmış olursunuz.

Haberin Devamı

E-OKUL ÜZERİNDEN HANGİ BİLGİLERE ULAŞILIR? HANGİ İŞLEMLER YAPILIR?

Devamsızlık bilgileri kısmına tıklayarak öğrencinin tam veya yarım, özürlü veya özürsüz tüm devamsızlık bilgileri görüntülenir. Not bilgileri kısmında öğrencinin almış olduğu sınav puanları, performans ve proje notları görüntülenir. Ayrıca her dersin puan ortalaması da bulunur.

Haftalık ders programına sistem üzerinden ulaşılır.Öğrencinin hangi gün, hangi saatte, hangi derste olduğu görüntülenir.
Öğrencinin gireceği derslere ait sınav tarihleri önceden E-okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden açıklanır. Yıl sonunda öğrencinin alacağı karne e-karne olarak sistemde görüntülenir.

Öğrencinin TEOG veya bursluluk gibi girdiği sınavların puanları sistemde açıklanır.

Sistemde öğrencinin bulunduğu şubenin ortalaması ve öğrencinin ortalamanın altında veya yukarıda olduğu görüntülenir.
Öğrencinin nakil işlemleri sistem üzerinden görüntülenir.

Öğrencinin dönem sonunda aldığı belgeler ve almış olduğu cezalar sistemde kayıtlıdır.

Mezun olan öğrencilerin diploma puanları sistem üzerinde kayıtlıdır.

Yatılı eğitim gören öğrencilerin pansiyon devamsızlık bilgisi, yemek menüsü ve izin belgeleri gibi bilgilerine sistem üzerinden ulaşılır.