Gündem E-Okul ile TEOG Sınav Sonuçları ve Nakil İşlemleri Burada!

E-Okul ile TEOG Sınav Sonuçları ve Nakil İşlemleri Burada!

19.08.2015 - 22:22 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi pek çok öğrenciye ve veliye kolaylık sağlamaktadır. E-Okul uygulaması ile TEOG sonuçlarınıza ve nakil işlemlerinize kolayca ulaşabilirsiniz.

E-Okul ile TEOG Sınav Sonuçları ve Nakil İşlemleri Burada

Milli Eğitim Bakanlığı’nın E Okul hizmetleri, Türk eğitim sisteminde devrim niteliğinde yenilikler getiriyor ve eğitim standartlarının dünya kalitesindeki standartlara en hızlı biçimde ulaştırılabilmesini sağlıyor. Özellikle de internet üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın E Okul veli bilgilendirme sistemi ile birlikte vatandaşın, çocuklarının okuldaki güncel durumuna ilişkin ayrıntılı bilgi alabilmeleri son derece pratik bir hale geliyor. Yaşamın her alanında internete erişim imkanı sunan modern mobil teknolojiler sayesinde bulunulan her yerde internete erişim sağlayabilme fırsatına sahip olabilen vatandaş, internet üzerinde pek çok kamu hizmetinde olduğu gibi Milli Eğitim Bakanlığı’nın hizmetlerinde de online işlem kolaylıklardan yararlanabiliyor.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz gün açıklananTEOG sonuçlarının açıklanmasının ardından liseye yerleşen ya da yerleşemeyen öğrenciler nakil işlemlerini ve TEOG Lise Ek Tercihlerini yapacaklar. Öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığının resmi web sitesi E-okul üzerinden TEOG sonuçları ile alakalı pek çok konuya erişim sağlayabilmektedirler. Öğrenciler e-okul.meb.gov.tr internet adresi üzerinden TEOG Lise Boş Kontenjanları, TEOG Anadolu Lisesi Boş kontenjanları, TEOG Fen Lisesi Boş Kontenjan ve taban puanlarını,TEOG Meslek Lisesi Boş Kontenjan ve Taban Puanlarını, TEOG İmam Hatip Liseleri Taban Puan ve boş kontenjanlarını kolayca öğrenebilmektedirler.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital platform üzerinde yer alan yönetim bilgi sistemi giriş işlemleri internet üzerinde yer alan e-okul.meb.gov.tr adresindeki yönetim bilgi sistemi giriş bölümünden gerçekleştirilebiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı dijital platform üzerinde yer alan E Okul yönetim bilgi sistemi üzerinde öğretmen ve okul idarecileri tarafından gerçekleştiriliyor. Öğretmen ve okul idarecilerinden Milli Eğitim Bakanlığı’nın görev sürelerinin başında kendilerine vermiş olduğu kullanıcı adı ve kullanıcı şifre bilgileri ile birlikte sayfadaki ilgili bölümde yer alan güvenlik kodu karakterlerinin girişini eksiksiz ve hatasız olarak gerçekleştirerek, sisteme giriş yapabiliyor. Yönetim bilgi sistemi giriş işlemleri ile birlikte öğretmen ve idareciler güncel eğitim bilgilerinin girişini son derece pratik bir kullanımlı ile gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

E Okul veli bilgilendirme sistemi ile birlikte vatandaş, çocuklarının okuldaki devamsızlık bilgisi, karne bilgisi, not bilgisi, sınav tarihleri bilgisi, sınav sonuçları, haftalık ders programı bilgisi, derslerine giren öğretmen bilgisi, başarı belgesi bilgisi ve daha pek çok eğitim yaşamının en önemli bilgilerini internet kolaylığında öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Veliler tarafından son derece pratik bir şekilde erişim sağlanabilmekte olan E Okul veli bilgilendirme sistemi giriş işlemlerini öğrencilerin T.C. kimlik numarası ve okul numarası bilgileri ile birlikte sayfa içerisindeki güvenlik kodunu girerek, gerçekleştirebiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın veli bilgilendirme sisteminde gerçekleştirdiği tasarım ve hizmet çeşitliliği ile birlikte veliler, sistem içerisinde çocuklarının okudukları şubelerindeki genel not ortalamasını ve bu not ortalamasına göre çocuklarının durumunu da öğrenebilme fırsatına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Velilerin internet kolaylığında günün her saatinde bu tarz güncel eğitim durumu bilgilerine ulaşabilmesini sağlayan veli bilgilendirme sistemindeki bu verilerin girişi ise öğretmenler tarafından gerçekleştiriliyor. Öğretmen ve idarecilerin sisteme giriş işlemleri için kullandıkları yöntem ise yine e-okul.meb.gov.tr adresindeki bu kez E Okul yönetim bilgi sistemi bölümünden kendilerine MEB tarafından verilen kullanıcı adı ve kullanıcı şifre bilgileri ile gerçekleştiriliyor. Böylelikle Türkiye’deki eğitim kurumlarında öğrencilerin en güncel durumuna kadar her tür ayrıntılı eğitim bilgisi dijital platformda merkezi bir eğitim sistemi içerisinde bir araya getiriliyor.