Gündem e Okul LGS başvurusu nasıl yapılır? 2019 LGS ne zaman?

e Okul LGS başvurusu nasıl yapılır? 2019 LGS ne zaman?

05.04.2019 - 13:23 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı LGS başvurularını başlattı. 3 Nisan itibari ile başlayan LGS başvuruları 14 Nisan'a kadar devam edecek. Peki, LGS başvurusu nasıl yapılır? İşte LGS ile ilgili ayrıntılar...

e Okul LGS başvurusu nasıl yapılır 2019 LGS ne zaman

MEB LGS başvuruları başladı. Liseye geçecek milyonlarca öğrenci başvurularını yapıyor. Peki LGS başvurusu nasıl yapılır?

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığınca, 2018-2019 eğitim öğretim yılı sonunda sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezi sınav başvuru ve uygulama kılavuzu açıklandı. Kılavuzda, listesi ve kontenjanları verilen merkezi sınavla öğrenci alacak fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programları ve özel program ve proje uygulayan ortaöğretim kurumlarına öğrenci seçmek amacıyla yapılacak merkezi sınav ile ilgili usul ve esaslar yer aldı.

Merkezî Sınav başvurusunda bulunacak öğrenciler, başvuru yapmadan önce elektronik ortamdaki bilgilerinin güncel olup olmadığını kayıtlı oldukları okul müdürlüklerinden kontrol ettireceklerdir. Öğrenci bilgilerinin güncelliğinden okul müdürlüğü sorumlu olacaktır.

Haberin Devamı

BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

SINAV GİRİŞ BELGELERİ NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Öğrencilerin fotoğraflı sınav giriş belgesi, 22 Mayıs 2019'dan itibaren elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrenciye teslim edilecek.

LGS NE ZAMAN YAPILACAK?

LGS1 Haziran 2019'da yapılack. İki oturum olarak düzenlenecek sınav, 8. sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacak. Sınav, iki bölüm halinde ve aynı gün uygulanacak. Sınavda çoktan seçmeli 90 soru sorulacak.

Türkiye saatiyle birinci oturum 9.30'da ve ikinci oturum 11.30'da başlayacak. Merkezi sınav başvuruları isteğe bağlı olacak ve sınava katılmak isteyenler, başvurularını bugünden itibaren 14 Nisan'a kadar elektronik ortam üzerinden öğrenim gördükleri okullara yapacak.

Birinci oturumda, 8'inci sınıf Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil, ikinci oturumda ise matematik ve fen bilimlerinden sorular yöneltilecek.