Gündem E-Okul lise tercihleri ve taban puanları nasıl hesaplanır?

E-Okul lise tercihleri ve taban puanları nasıl hesaplanır?

06.09.2015 - 23:22 | Son Güncellenme:

Öğrenciler E-Okul üzerinden lise tercihlerini kolayca yapabilecekler. TEOG tercihler ve kayıtlar ne zamana kadar sürecek? E-Okul ve TEOG lise taban puanları hakkında ayrıntılı bilgileri haberimizde sizler için hazırladık!

E-Okul lise tercihleri ve taban puanları nasıl hesaplanır

Olağan üstü bir şekilde gelişme ve ilerleme gösteren web ve internet teknolojisi sayesinde artık birçok işimizi internet kullanarak yapmayı tercih eder olduk. Tabi, özellikle son 5 yılda yeni yeni gelişen android yazılımları zaten internete alışmış olan bizleri daha çok kendisine bağlamış durumdadır. Öyle bir çağda yaşıyoruz ki, yakında sokaklara çıkmamıza, kurumlara hatta okula bile gitmemize gerek kalmayacak. Çünkü internet ve internet uygulamaları hayatımızın hemen her alanında bizlere yardımcı olmaktadır. Şimdi anlatacağımız ve haberimizin esas konusunu oluşturacak olan, e-okul uygulaması da, hem velilerin hem de okul yöneticileri ve öğretmenlerin işlerini kolaylaştıran bir sistemdir.

Haberin Devamı

Birbirinden farklı olan bu her iki kitle de e-okul uygulamasından faydalanabilmekle birlikte, her iki kitlenin dikkat etmesi gereken hususlar farklılıklar sunacaktır. Örneğin, bir veli, e-okul uygulamasının öğretmen ve okul yöneticileri için özel olarak hazırlamış olduğu e-okul yönetim bilgi sistemine girememektedir. Ya da tam tersi durumda söz konusu olmamaktadır. Çünkü e-okul uygulaması temelde, iki gruba ayrılmıştır ve bu gruplar şöyledir; e-okul veli bilgilendirme sistemi ve e-okul yönetim bilgi sistemi.

E-okul veli bilgilendirme sistemi

E-okul veli bilgilendirme sistemi; e-okul uygulamasının yalnızca velilere yönelik olarak hizmet sunmaya devam eden ve velilerin, öğrencileri hakkında bilgi edinmesine olanak sağlayan kısmıdır.E-okul veli bilgilendirme sistemine şu şekilde giriş yapabilirsiniz;

Haberin Devamı

E-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapabilmek için başlangıç olarak,e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapınız.

Daha sonra karşınıza bir ekran gelecektir ve burada;Öğrenci T.C Kimlik No Öğrenci Okul Nove Resimdeki Rakamlar şeklinde sıralanan bölümler bulunmaktadır.

Sonrasında, bu bölümlere istenilen bilgilerinizi yazınız.

Ardından, tüm bu alanları doldurduktan sonra en alt bölümde yer alan Giriş seçeneğine tıkayınız.

Veliler, e-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapmalarının ardından, aşağıda sıralamış olduğumuz ve öğrencileri ile ilgili şu bilgilere ulaşabilirler.

Devamsızlık durumu bilgileri,

Yazılı sınav, proje ve davranış notları bilgisi,

Takdir, teşekkür belgesi gibi belgelerin bilgisi,

Gelişim raporları bilgisi,

Karne notları bilgisi.

Bunların dışında, isterseniz, e-okul uygulaması ana sayfasında yer alan duyurular kısmından da, güncel duyurular hakkında bilgi edinebilirsiniz.

E-okul yönetim bilgi sistemi

E-okul yönetim bilgi sistemi; e-okul uygulamasının yalnızca öğretmen ve okul yöneticilerine yönelik olarak hizmet sunmaya devam eden ve öğretmenlerin, öğrencileri hakkında not girilmesi, devamsızlık bilgilerinin aktarılması gibi işlemlerini, okul yöneticilerinin ise, okul ve öğrenciler ile ilgili bir takım işlemlerini yapabilmesine, olanak sağlayan kısmıdır. E-okul yönetim bilgi sistemine şu şekilde giriş yapabilirsiniz;

Haberin Devamı

Burada, e-okul yönetim bilgi sistemine giriş yapabilmek için ilk önce,e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapınız.

Daha sonra, burada açılan bu yeni sayfada yer alan veResimdeki Rakamlar Kullanıcı Adıve Şifre şeklinde hazırlanmış olan bölümleri göreceksiniz.

Bu işlemlerin ardından son olarak ise, bu hazırlanmış bölümleri, istenilen bilgi doğrultusunda doldurunuz.

Okul yöneticileri ve öğretmenler, e-okul yönetim bilgi sistemine, bu şekilde giriş yapmalarının ardından, aşağıda sıralamış olduğumuz ve öğrenciler ile okul hakkındaki şu işlemleri gerçekleştirebilirler.

Burada, öğrencilerinizin notlarını, devamsızlık durumlarını ve diğer bazı bilgilerini e-okul sistemine aktarabilirsiniz.

Ek olarak, öğrencilerinizin kayıt işlemlerinin bilgisini, dosya bilgilerini, vb. e-okul sistemine yükleyebilirsiniz.

Öğrencilerinizin güncel fotoğraflarının sisteme düzenli olarak yüklenmesi işlemlerinizi yapabilirsiniz,

Haberin Devamı

Son olarak da, öğrencilerinizin, nakil durumları, devamsızlık durumları ve devamsızlık bilgilerinin takibini de, yine e-okul yönetim bilgi sistemi aracılığı ile yapabilirsiniz.