Gündem E-Okul TEOG Sınav Sonuçları ve Nakil İşlemleri Nasıl Yapılıyor?

E-Okul TEOG Sınav Sonuçları ve Nakil İşlemleri Nasıl Yapılıyor?

20.08.2015 - 21:42 | Son Güncellenme:

Pek çok işlemi yapabildiğimiz E-Okul uygulaması ile TEOG sonuçlarınıza kolayca ulaşabilirsiniz. E-Okul TEOG sonuçları ve nakil işlemleri hakkında ayrıntılı bilgiyi haberimizde bulabilirsiniz.

E-Okul TEOG Sınav Sonuçları ve Nakil İşlemleri Nasıl Yapılıyor

Türkiye’de internet kamu kurumları arasında oldukça popüler hale gelmeye başladı. E Okul veli bilgilendirme sistemi de Milli Eğitim Bakanlığı’nın modern teknolojiye entegrasyon çalışmaları kapsamında velilerin hizmetine sunmuş olduğu en önemli dijital eğitim projelerinden birisidir. Özellikle de vatandaşın son derece pratik bir şekilde internete erişim sağlayabilmekte olduğu bugünlerde Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet üzerinde aktif hizmet politikası benimsemesi öğrenci, öğretmen ve veli arasındaki eğitim ilişkisinin daha sağlam temellerde kurulmasına ve her zaman güncel tutulmasına olanak sağlıyor. Bu durumda hem Türkiye’deki eğitim sisteminin daha kaliteli standartlara ulaştırılmasına hem de öğrencilerin okulda çok daha yüksek başarılar elde edebilmesine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen E Okul projesi başta olmak üzere modern teknoloji ve internet temelini baz alan dijital eğitim projelerine fazlasıyla ağırlık veriliyor. Öğrencilerin okuldaki güncel durumuna ilişkin olarak ayrıntılı bilgilere ulaşabilmeyi son derece pratik bir hale getiren Milli Eğitim Bakanlığı’nın E Okul veli bilgilendirme sistemi ile birlikte velilerin nerede olursa olsun internete kolaylıkla erişim sağlaması ile kullanılabiliyor. Özellikle de geçtiğimiz dönemde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından E Okul sisteminde gerçekleştirilen yenileme ve iyileştirme çalışması kapsamında hem çok daha pratik bir kullanım hem mobil uyumluluğu hem de yeni özellikler kazandırıldı.

Haberin Devamı

AçıklananTEOG sonuçlarının ardından öğrencileri ve velileri büyük telaş sardı. Pek çok öğrenci nakil işlemleri ve okul kontenjanlarını merak etmektedir. Öğrenciler E-okul üzerinden TEOG sonuçları ile alakalı pek çok konuya ulaşabilmektedirler. E-Okul sistemi üzerinden TEOG Lise Boş Kontenjanları ve tüm okulların taban puanlarınıkolayca öğrenebilmektedirler.

Veliler artık E Okul veli bilgilendirme sisteminin sağladığı tüm avantajlardan en kaliteli ve en pratik şekilde yararlanarak, çocuklarının okuldaki gelişimine ve durumuna ilişkin olarak daha fazla bilgi sahibi olabiliyor. Aynı zamanda da daha yüksek başarılara ulaşabilmelerinde daha aktif bir destekleyici rolü üstlenebiliyor ki bu durum Türkiye’de eğitim düzeyinin ve kalitesinin daha yüksek seviyelere ulaştırılabilmesi açısından önemli bir etkide bulunuyor. E Okul veli bilgilendirme sistemi giriş işlemlerini öğrencilerin T.C. kimlik numarası ve okul numarası bilgileri ile birlikte sayfa içerisindeki güvenlik kodunu girerek, gerçekleştirebiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın veli bilgilendirme sisteminde gerçekleştirdiği tasarım ve hizmet çeşitliliği ile birlikte veliler, sistem içerisinde çocuklarının okudukları şubelerindeki genel not ortalamasını ve bu not ortalamasına göre çocuklarının durumunu da öğrenebilme fırsatına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

E Okul veli bilgilendirme sistemi ile birlikte vatandaş, çocuklarının okuldaki devamsızlık bilgisi, karne bilgisi, not bilgisi, sınav tarihleri bilgisi, sınav sonuçları, haftalık ders programı bilgisi, derslerine giren öğretmen bilgisi, başarı belgesi bilgisi ve daha pek çok eğitim yaşamının en önemli bilgilerini internet kolaylığında öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. E Okul sisteminin yönetim bilgi sistemi bölümünde öğretmenler daha ağırlıklı olarak öğrenci bilgileri odaklı olarak not bilgisi, sınav tarihleri, sınav sonuçları, karne bilgisi, not ortalaması, başarı belgesi ve şube ortalaması gibi bilgilerin girişleri gerçekleştiriliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital platform üzerinde yer alan E Okul yönetim bilgi sistemi giriş işlemleri ise internet üzerinde yer alan e-okul.meb.gov.tr adresindeki yönetim bilgi sistemi giriş bölümünden gerçekleştirilebiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı dijital platform üzerinde yer alan E Okul yönetim bilgi sistemi üzerinde öğretmen ve okul idarecileri tarafından gerçekleştiriliyor. Öğretmen ve okul idarecilerinden Milli Eğitim Bakanlığı’nın görev sürelerinin başında kendilerine vermiş olduğu kullanıcı adı ve kullanıcı şifre bilgileri ile birlikte sayfadaki ilgili bölümde yer alan güvenlik kodu karakterlerinin girişini eksiksiz ve hatasız olarak gerçekleştirerek, sisteme giriş yapabiliyor. Yönetim bilgi sistemi giriş işlemleri ile birlikte öğretmen ve idareciler güncel eğitim bilgilerinin girişini son derece pratik bir kullanımlı ile gerçekleştirebiliyor.