Gündem E Okul VBS Öğrenci Not Bilgisi ve Devamsızlık Bilgisi Öğrenme

E Okul VBS Öğrenci Not Bilgisi ve Devamsızlık Bilgisi Öğrenme

04.04.2015 - 11:48 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde hem not hem de devamsızlık bilgilerine kolayca ulaşılabilmektedir. E-Okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır ve E-Okul veli bilgilendirme sistemi hakkında detaylı bilgiye haberimizden ulaşabilirsiniz.

E Okul VBS Öğrenci Not Bilgisi ve Devamsızlık Bilgisi Öğrenme

Son yıllarda gelişen internet teknolojisi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da oldukça yoğun ve aktif bir şekilde kullanılıyor. Özellikle de Türkiye’deki eğitim sisteminin modern dünyaya entegrasyonu ve aynı zamanda da çağdaş ülke standartlarını yakalayabilmesi amacı ile daha teknolojik merkezli bir temel üzerinde yeniden kurulabilmesi amacı ile teknoloji entegrasyonu yoğun olarak gerçekleştiriliyor. Günümüzde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından aktif olarak yürütülen teknoloji merkezli pek çok proje bulunuyor. Özellikle de akıllı cihaz dünyasında artık öğrencilerin akıllı cihaz avantajlarından derslerinde de yararlanabilmesi ve aynı zamanda da bu teknolojiyi en doğru biçimde kullanabilmesi amacı ile Fatih Projesi’nin yanı sıra her okuldaki dersliklerin daha modern bir yapıya dönüştürülebilmesi amaçlı olarak Akıllı Tahta Projesi gibi çok sayıda teknolojik projesi bulunuyor.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gelişen internet teknolojisinin sunduğu avantajlardan en etkin şekilde yararlanılarak yürütülmekte olan bir diğer teknoloji merkezi proje ise E-Okul projesidir. Velilerin çocuklarının okuldaki durumunu en doğru ve en pratik şekilde takip edebilmesine yardımcı olan bu modern E-Okul sistemi ile öğretmen ve idarecilerinde öğrenci bilgilerinin girişini merkezi bir sistemde yapabilmelerine yardımcı oluyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital platformda yürütmekte olan online eğitim sistemi projesi E-Okul sistemi öğretmen ve idareciler için özel olarak geliştirilen yönetim bilgi sistemi ve veliler için özel olarak geliştirilen veli bilgilendirme sistemi (VBS) olarak iki ayrı bölümle hizmet veriyor.

Haberin Devamı

Öğretmen ve idareciler E-Okul yönetim bilgi sistemi ile öğrenci ve okul bilgilerinin giriş, düzenleme ve güncelleme gibi işlemlerini merkezi bir sistem üzerinde yaparak oluşabilecek karışıklıkların önüne geçilebilmesi ve daha modern eğitim bilgi sisteminin oluşturulabilmesini sağlıyor. Dijital platform üzerinde yer alan E-Okul internet sayfası üzerinden E-Okul yönetim bilgi sistemi girişi işlemleri öğretmen ve idareciler tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’nın kendilerine vermiş oldukları ‘kullanıcı adı’ ve ‘kullanıcı şifre’ bilgilerinin girişi ile giriş işlemleri yapılabiliyor. İdareciler kendi kullanıcı adı ve şifre bilgileri ile sisteme giriş yaptıklarında okul ve öğrenci işlemlerinde nakil işlemleri, kayıt işlemleri, haftalık ders programı düzenlemeleri, derslerin öğretmen bilgilerinin girişi, öğrenci dosya giriş ve düzenlemesi, öğrenci fotoğraf girişi ve güncellemesi, gelişim raporları ve sosyal faaliyet raporları hazırlığı gibi işlemleri yapabiliyor.

Öğretmenler ise E-Okul yönetim bilgi sistemi içerisinde öğrencilerin sınav tarihlerini, sınav sonuç bilgilerini, devamsızlık bilgilerini, aldığı belgelerini, şube ortalamalarını, sözlü notlarını, karne bilgilerini, not ortalamalarını ve gelişim raporlarını girebiliyor ve düzenleyebiliyor. Bu şekilde öğretmen ve idareciler tarafından E-Okul yönetim bilgi sistemiyle girişi yapılan bilgiler merkezi bir sistemde toplandığı gibi Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul sisteminin ikinci bölümü olan E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile veliler tarafından görüntülenebiliyor.

Haberin Devamı

Yine dijital platform üzerinde bulunan E-Okul internet sayfasından erişim sağlanabilen E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş işlemleri veliler tarafından çocuklarının ‘T.C. kimlik numarası’ ve ‘okul numarası’ bilgileri ile yapılabiliyor. Veliler E-Okul veli bilgilendirme sistemi içerisinde çocuklarının devamsızlık bilgisi, sözlü notları, not ortalamaları, sınav tarihleri, sınav sonuçları, karne bilgisi, şube ortalamaları, aldığı belgeler ve gelişim raporları gibi eğitim yaşamlarının en önemli bilgilerine ulaşabiliyor. Çocuğunuzun okuldaki gelişimini izleyebilmeniz amacı ile öğrencilerin geçmiş dönemlerdeki not bilgileri ve devamsızlık bilgileri gibi eğitim bilgilerini de yine E-Okul veli bilgilendirme sistemi içerisinde sınıf seçimi yaparak görüntüleyebilirsiniz. Bu gibi avantajları ve kolaylıkları dolayısı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul sistemi günümüzde veliler tarafından çok daha sık bir şekilde kullanılmaktadır.