Gündem E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi İle Öğrenciye Ait Not ve Devamsızlık Bilgileri Öğrenme

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi İle Öğrenciye Ait Not ve Devamsızlık Bilgileri Öğrenme

15.03.2015 - 15:55 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile öğrencinizin hem not hem de devamsızlık bilgilerine kolayca ulaşabilirsiniz. E-Okul sistemiyle ilgili detaylı bilgiler haberimizde!

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi İle Öğrenciye Ait Not ve Devamsızlık Bilgileri Öğrenme

Gelişen internet teknolojisi dolayısı ile Milli Eğitim Bakanlığı eğitimde teknoloji ve internet dönemini başlattı. 2007 Ocak ayından bu yana aktif olarak kullanılan E-Okul sistemi ile veli, öğrenci ve öğretmen ilişkisinin teknolojinin nimetlerinden yararlanarak çok daha sıkı olmasını amaçlıyor. Velilerin çocuklarının okuldaki durumu hakkında detaylı ve güncel bilgi edinebilmesini kolaylaştıran E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve aynı zamanda da öğretmen ve idarecilerin okul ve öğrenci bilgi girişlerini yapabilecekleri E-Okul yönetim bilgi sistemi olarak E-Okul sistemi iki bölümden oluşuyor.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’ nın velilerin öğrencileri ile ilgili olarak bilgi edinebilmesini kolaylaştıracak bu E-Okul sistemi gelişen internet teknolojisi ile birlikte tüm dünyada eğitim kurumlarının teknoloji ve interneti eğitim hizmetlerinin temellerinden birisi haline getirmesi ile birlikte eğitim düzeyinde yaşanan gelişmeler dolayısı ile aynı amaç doğrultusunda kullanılmaya başlandı. Eğitim standartlarında çağı yakalama amacı taşıyan Milli Eğitim Bakanlığı’ nın E-Okul sistemi Ocak 2007’den beri veli ve öğretmenlere hizmet veriyor.

Milli Eğitim Bakanlığı derslerde teknolojinin etkin şekilde kullanımı ve yeni nesil gençliğin teknolojiyi doğru yönde kullanabilmelerini sağlamak amacı ile her öğrenciye bir tablet projesi olan Fatih Projesi’ nin yanı sıra akıllı tahta teknolojisine dersliklerde etkin olarak yer vermeye başlamıştı. Bu projeler gibi teknoloji tabanlı yeni eğitim uygulamaları gibi E-Okul sistemi de eğitimde teknolojinin nimetlerinden yararlanılmasını amaçlıyor. E-Okul sisteminin velilere özel bölümü olan E-Okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde veliler okula gitmek için vakit ayırmak zorunda kalmadan internetin olduğu her ortamda çocuklarının okuldaki durumunu takip edebiliyor. Dijital ortamda çocuklarının okuldaki devamsızlık durumu, not bilgisi, davranış ve gelişim notları, karnesi, ders programları ve bu derslere giren öğretmenleri gibi bilgilere E-Okul veli bilgilendirme sistemi aracılığıyla ulaşarak, detaylı ve güncel bilgilere ulaşabiliyor.

Haberin Devamı

Veliler E-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden öğrenci durumunu kontrol etmek için E-Okul internet sayfasında bulunan ‘ Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş’ bölümünde öğrenci T.C. kimlik no, öğrenci okulno ve resimdeki rakamlar doğrulamasını yaparak giriş yapabiliyor. E-Okul veli bilgilendirme sistemi içerisinde öğrencilerin bireysel durumu gösteren bilgilere ulaşabilen veliler, E-Okul’ un yenilenen sistem ve yüzüyle birlikte yeni başlayan şube ortalamasını da inceleyerek çocuklarının okudukları şubedeki öğrencilerin genel not ortalamaları ve bu not ortalamalarına göre çocuklarının durumunu da görebiliyor. E-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinde bulunan bu yeni uygulamada öğrencilerin genel ortalamadaki durumu ortalamanın altı ve üstü olarak belirleniyor.

Haberin Devamı

Velilerin ulaşabildikleri bu öğrenci bilgilerinin dijital ortama girişi ise E-Okul sisteminin idareci ve öğretmenlere özel olan diğer bölümü E-Okul yönetim bilgi sistemi üzerinden yapılıyor. Öğretmen ve idareciler, E-Okul internet adresinde bulunan ‘e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi Giriş’ bölümünde resimdeki rakam doğrulaması, kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapabiliyor. Öğretmen ve idareciler kullanıcı adı ve şifresini Milli Eğitim Bakanlığı’ndan alıyor.

E-Okul yönetim bilgi sistemi üzerinde idareci ve öğretmen okul ve öğrenci hakkında bilgi girişi ve takibi yapabiliyor. Öğretmen ve idareciler E-Okul yönetim bilgi sistemi üzerinde öğrenci dosyası girişi, öğrenci fotoğraf girişi, nakil işlemleri, kayıt işlemleri, ders programı hazırlığı, derslere girecek öğretmen bilgisinin girişi ve gelişim raporları girişlerini yapabiliyor. Öğrenci ve okul ile ilgili olarak E-Okul yönetim bilgi sistemi üzerinden dijital ortama girilen bilgiler, öğrencilerin velileri tarafından veli bilgilendirme sisteminden kolaylık görülebiliyor. Böylelikle öğrenci bilgilerinde ve durumunda idari yönden karışıklıkların yaşanmaması sağlayan Milli Eğitim Bakanlığı, aynı zamanda da velilerin çocuklarının eğitim durumu hakkında bilgi sahibi olabilmesine yardımcı oluyor.