Gündem E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi nedir? E-Okul girişi nasıl yapılır?

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi nedir? E-Okul girişi nasıl yapılır?

17.08.2018 - 09:28 | Son Güncellenme:

E-Okul'a giriş nasıl yapılır? Sorusunun yanıtı merak ediliyor. E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile öğrenciler ve veliler, okul işlemlerini, sınav ve lise nakil işlemleri ile ilgili tüm ayrıntılara ulaşabiliyor. İşte E-Okul ile ilgili merak edilen tüm bilgiler...

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi nedir E-Okul girişi nasıl yapılır

E okul ile okul ve sınav işlemlerini halletmek çok kolay. Özellikle LGS nakil sürecinin başlaması ile birlikte tüm öğrenciler nakil başvuruları ve sonuçları ile ilgili ayrıntılara e-Okul sistemi ile ulaşabiliyorlar.

Haberin Devamı

LGS 2. nakil başvuru süreci bugün sona erecek. 2. nakil sonuçları 19 Ağustos'da www.meb.gov.tr üzerinden ilan edilecek. Öğrenciler kılavuz ve diğer tüm bilgilere E Okul'dan ulaşabiliyor.

E-OKUL SİSTEMİNE GİRİŞ

E-Okul sistemine giriş yapmak için Öğrenci T.C. kimlik numarası ve öğrenci okul numarası gerekmektedir. Veliler gerekli bilgileri "https://eokulyd.meb.gov.tr/" adresine girdikten sonra öğrencilerinin okul durumları ile ilgili tüm detaylara ulaşmaları mümkün.

E-OKUL NOT SORGULAMA

E-Okul sisteminde en çok yapılan işlemlerden birisi de öğrenci notunu sorgulama işlemidir. Veliler öğrencinin notlarına sisteme giriş yaparak ulaşabilir.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriş yaptıktan sonra sol menüde yer alan "Not Bilgisi" seçeneğine tıklanması gerekiyor.

Haberin Devamı

Not sorgulama işlemli, öğretmenlerin sisteme girmiş olduğu notlar dahilinde yapılabilmektedir.