Gündem EBA kurs kaydı nasıl yapılır? 2018 e-okul EBA kurs girişi!

EBA kurs kaydı nasıl yapılır? 2018 e-okul EBA kurs girişi!

07.02.2018 - 22:42 | Son Güncellenme:

Merakla beklenen EBA (Eğitim Bilişim Ağı) kurs kaydı başvuruları başladı. Öğrencilere ev, okul gibi her yerde bilgi teknolojileri araçlarını kullanmasına olana sağlayan EBA kurs kaydı giriş ekranı ve EBA kayıt işlemleri ile ilgili tüm detaylar sizler için hazırladık...

EBA kurs kaydı nasıl yapılır 2018 e-okul EBA kurs girişi

EBA kurs kaydı için araştırmalar son hızla devam ediyor. Milyonlarca öğrenci EBA kayıtlarını yapmak ve EBA kurs kayıt işlemleri ile ilgili detayları ve EBA kurs kayıt işlemleri ne zaman bitecek gibi soruların cevaplarını öğrenmek istiyor. İşte EBA kurs kayıtları ile ilgili tüm detaylar...

Haberin Devamı

EBA KURS KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

EBA kurs kayıtları için başvurular 7 – 18 Şubat 2018 tarihleri arsında yapılacak ve ikinci dönem dersleri 3 Mart'ta başlayacak. Onun haricinde yaz dönemi kurslarının başvuruları 18 – 24 Haziran 2018 tarihleri arasına alınacak ve dersler 2 Temmuz'da başlayacak.

EBA KURS BAŞVURUSUNU KİMLER YAPABİLİR?

EBA kurs başvurusu; Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan resmi/özel ortaöğretim okulları, resmi/özel ortaokullar, özel okullar ve açık öğretim öğrencileri ile mezun durumunda bulunan öğrenciler tarafından yapılabilir. Örgün öğretim öğrencileri, okullarından şifrelerini alarak kurs için başvuru yapabilirler. Özel öğretim öğrencileri bulundukları ilçedeki kurs merkezinden e-Kurs şifresi alabilir ve başvurularını tamamlayabilirler. Açık öğretim öğrencileri ise e-Kurs şifrelerini halk eğitim merkezlerinden temin ederek kurs başvurularını yapabilirler.

Haberin Devamı

EBA E-KURS BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

EBA öğrencilerin okulda, evde, kısacası ihtiyaç duyulan her yerde bilgi teknolojileri araçlarını kullanarak eğitimlerine destek olacak materyalleri sunmayı amaçlamaktadır. Peki elektronik ortamda verilen EBA kursları ne zaman başlayacak? . EBA'ya kayıt olmak isteyen tüm öğrenciler haberimizin içeriğinden e-kurs ekranına ulaşabilir, Eğitim Bilişim Ağı ile ilgili tüm detayları öğrenebilir.

EBA GİRİŞ NASIL YAPILIR?

EBA sistemine giriş, http://www.eba.gov.tr/ adresi üzerinden yapılır. Belirtilen internet adresinde üst menüde sol tarafta yer alan “EBA DERS” sekmesine tıklayın. Daha sonra açılan pencerede e-Devlet bilgileri, Mebbis bilgileri, öğrenci bilgileri, açık öğretim bilgileri ve EBAKOD ile giriş yapılabilir.

EBA GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

EBA DERS

Öğretmenlerimiz için,
Meslektaşlarıyla birlikte etkili bir şekilde iş birliği yapabilmeleri, öğrencileriyle eğitsel paylaşımlarda bulunabilmeleri için tasarlanmıştır. Öğretmenlerimiz; EBA Ders’te oluşturduğu veya takip ettiği gruplar içinde eğitsel tartışmalara katılabilir, eğitsel paylaşımlar yapabilir, öğrencilerine çalışmalar gönderebilir, kişiye özel takvim planına göre gönderilen çalışmaları ve yaklaşan etkinlikleri takip edebilirler. Ayrıca burada yer alan içerik geliştirme araçlarını kullanarak ürettikleri içeriklerle Milli Eğitim Bakanlığı’nın tüm dünyaya e- içerik ihraç etme vizyonuna katkı sağlayabilirler.

Haberin Devamı

Öğrencilerimiz için,
Çok daha verimli çalışmalar yapabilmeleri ve çalışmalarının karşılığını alabilmeleri için tasarlandı. Öğrencilerimiz EBA Ders’le, sınıf arkadaşları ve öğretmenleriyle birlikte çalışabilir, iletişim kurabilir ve paylaşımda bulunabilir. Ayrıca öğrencilerimiz, öğretmenlerinin gönderdiği ödev ve alıştırmaları takviminden anlık takip ederek çalışmalarını zamanında yapabilir, dilediği zaman dilediği konuya çalışabilir. Okulunda paylaşımlar yaparak, oylama ve etkinliklere katılarak hem okulda hem de okul dışında öğrenmeye devam edebilirler.

Haber Modülü

Öğretmen ve öğrencilerin yaptığı birbirinden güzel çalışmaları herkesin duyması, görmesi, örnek alarak daha da iyisini geliştirebilmesi amacıyla tasarlanan bir modüldür. Yapılan her türlü etkinlik ya da haber değeri taşıyan faaliyet buraya eklenir ve EBA denetim ekibi tarafından yapılacak olan uygunluk kontrolünden geçtikten sonra yayınlanır.

Haberin Devamı

Sizden gelen küçük bir duvar takvimi çalışması da bir haberdir, kültürel bir başarı da… Öğrencilerin spor dalındaki başarıları, yarışmalarda aldıkları dereceler, okulların katıldığı projeler… Kısacası sizin yaptığınız her çalışma bizim için görülmeye değer bir haberdir.

Video Modülü

Eğitim Bilişim Ağı’nın video modülü, eğitsel amaçlı videoları tek bir adreste bulabilmeniz için tasarlandı. Ders destek, kişisel gelişim, belgesel, çizgi film, rehberlik, meslekî eğitim gibi alanlarda bireysel ve toplu öğrenmeyi destekleyen videoların yer aldığı bu modülde her branştan geniş bir yelpazede kullanabileceğiniz videoları bulabilirsiniz. Ayrıca önemli günlerde izleyebileceğiniz videolar, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında üretilen videolar, öğrenme ortamlarını zenginleştiren çeşitli belgeseller de burada yer alır.

Haberin Devamı

Öğretmen ve öğrencilerimizin göndereceği videolarla daha da zenginleşen bu modülde yer alan içerikler ile öğrenme süreci daha keyifli bir hale gelecektir.

Görsel Modülü

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü arşivinden seçilen fotoğrafların yanı sıra öğretmen ve öğrencilerimizin de katkılarıyla daha da zenginleşen etiketlenmiş görsellerin yer aldığı bu modülde sizler için hazırlanan harita ve grafikler de bulunmaktadır. Farklı derslerde kullanabilecek bu materyallerle derslerin görselliğin artması, konunun daha iyi kavranması amaçlanmaktadır. Ayrıca öğrencilerimiz bu modülü öğretmenlerinin verdikleri ödevlerde yararlanabileceği güvenilir bir fotoğraf arşiv kaynağı olarak kullanabilecektir.

Ses Modülü

Bu modül sayesinde ses tabanlı ders destek, kişisel gelişim, tarih ve kültür programları, sesli kitaplar, yabancı dil dinleme metinlerini tabletinize veya müzik çalarınıza indirebilirsiniz. EBA ses modülünde, yürürken, spor yaparken, metroda-otobüste-trafikte zaman geçirirken dinlemeniz için hazırlanmış; sesli kitaplar, eğitici radyo programları ve müzik arşivimizden örnekler sizleri bekliyor. Ayrıca sizler de hazırlayacağınız ses dosyalarını bu modülden paylaşabilirsiniz.

Kitap Modülü

Kitap modülü, derslerde kullanılabilecek ders kitaplarını e-kitap olarak PDF haliyle bilgisayar veya etkileşimli tahtanıza indirebilmeniz ve buralarda kullanabilmeniz amacıyla tasarlanan bir modüldür. Ayrıca sizler de faydalı olacağını düşündüğünüz e-kitapları bu modülden paylaşabilirsiniz. Kitap modülüyle öğretmen ve öğrenciler kitaplarını yanında taşımak zorunda kalmadan istediği her yerde tabletlerinden kitaplarına ulaşabilecekler.

Dergi Modülü

Eğitimde kullanılabilecek, ilginizi çekebilecek, takip edebileceğiniz eğitim, kültür ve bilim dergilerine bu modülden ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda size ait dergileri bu modül aracılığıyla herkesle paylaşabilirsiniz.

Doküman Modülü

Eğitim materyali olarak kullanabileceğiniz rehberlik, ödev, yazılı, plan, vs. türünden dokümanı bulabileceğiniz ve katkılarınızla zenginleştirebileceğiniz bir modül olarak tasarlanan bu modülde sizler de yayındaki dokümanlardan faydalanabilir veya yorum yaparak geliştirilmesine katkı sunabilirsiniz.

Uygulamalar Modülü

Bireysel öğrenmeye hizmet eden ve derslerde kullanılabilecek, Türkiye ve dünyada önde gelen eğitim içeriği üreten firma, üniversite, vakıf, dernek, bakanlık ve STK’lar tarafından sağlanan birçok etkileşimli içeriğin, ders materyalinin ve eğitim portallerinin bulunduğu bir modüldür. Ayrıca ‘’Öğretmenlerimiz için’’ adlı bölümde bulunan portaller de ücretsiz bir şekilde öğretmenlerimizin kullanımına sunulmaktadır.

EBA Dosya Modülü

Öğretmen ve öğrencilerin sunum, doküman, görsel, ses, video vb. dosyalarını saklayabilecekleri ve birbirleriyle paylaşabilecekleri bir uygulamadır.

e-Kurs Modülü

Bu modül, EBA üzerinden bir çok kazanım ve değerlendirme testine ulaşabileceğiniz ve destekleme ve yetiştirme kurslarının yönetim işlemlerinin yapıldığı modüldür.

EBA Dükkan

Eğitimde FATİH Projesi kapsamında dağıtılan tablet bilgisayarlarda yüklü olarak gelen uygulama marketidir. EBA Dükkan ile yeni uygulamalar indirebilecek, var olanları güncelleyebileceksiniz. İçerisinde z-kitaplar, dergiler, sözlük, hesap makinesi gibi yardımcı kaynaklar, eğitici ve öğretici oyunlar, sesli hikâyeler yer alan market uygulaması gün geçtikçe büyümekte ve seçenekleri zenginleşmekte…

2018 EBA YARIŞMA BAŞVURU TARİHLERİ

4. EBA Kadraj Fotoğraf Yarışması

“Öğretmen” konulu 4. EBA Kadraj Yarışması’nın başvuruları 10 Ocak-2 Nisan 2018 tarihleri arasındadır.

Yarışma Türkiye genelindeki Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm resmi ve özel okullardaki öğretmen ve lise öğrencilerini kapsamaktadır.

2. EBA Resim Yarışması

“Öğretmen” konulu 2. EBA Resim Yarışması’nın son başvuru tarihi 30 Mart 2018’dir.

Yarışma Türkiye genelindeki Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm resmi ve özel okullardaki öğretmen ve lise öğrencilerini kapsamaktadır.

"EBA SENARYO" 1. KISA FİLM SENARYO YARIŞMASI

"Millî, Manevi, Kültürel ve Evrensel Değerler" konulu "EBA Senaryo" 1.Kısa Film Senaryo Yarışmasında eserlerin yüklenme tarihi 26 Şubat – 16 Mart 2018'dir.

Yarışma Türkiye genelindeki Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı tüm resmi ve özel okullardaki öğretmenleri kapsamaktadır.

4. EBA Kısa Film Yarışması

"ÖĞRETMEN" konulu EBA Film 4. Kısa Film Yarışmasında eserlerin yüklenme tarihi 26 Mart – 09 Nisan 2018'dir.