Gündem Ebubekir Taşyürek kimdir? AK Parti Kartal Belediye Başkan adayı

Ebubekir Taşyürek kimdir? AK Parti Kartal Belediye Başkan adayı

29.12.2018 - 17:05 | Son Güncellenme:

AK Parti 31 Mart Yerel Seçimler'ine kısa bir süre kala İstanbul ilçe belediye başkan adaylarını basın ve kamuoyuyla paylaştı. Büyük bir merakla beklenen yerel seçimlerde AK Parti'nin Kartal Belediye Başkan adayı Ebubekir Taşyürek oldu. Peki AK Parti Kartal Belediye Başkan adayı Ebubekir Taşyürek kimdir?

Ebubekir Taşyürek kimdir AK Parti Kartal Belediye Başkan adayı

AK Parti Kartal Belediye Başkan adayı Ebubekir Taşyürek oldu. 1960 doğumlu Taşyürek, Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun.

Haberin Devamı

EBUBEKİR TAŞYÜREK KİMDİR?

1960 yılında orta halli bir esnaf ailesinin çocuğu olarak Erzurum’un Murat Paşa Mahallesi’nde doğan Ebubekir Taşyürek, şehrin hatırı sayılır esnaflarından berber Muhsin Usta ve ev hanımı Perihan Hanımın ikisi erkek, ikisi kız dört evladından ikincisidir.

Ebubekir Taşyürek ilk, orta, lise ve üniversite öğrenimini Erzurum’da tamamladı.1982 yılı haziran ayında Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun oldu. İstanbul Maltepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme Ana Bilim Dalının Yönetim Bilim Dalında Yüksek Lisans Programına katıldı.

Askerlik görevini yedek subay olarak Ankara Polatlı ve Tekirdağ Çorlu’da tamamlayan Ebubekir Taşyürek, 1984 yılından bu yana İstanbul’da ikamet etmektedir.

Haberin Devamı

1984–1997 yılları arasında Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olarak çalışan Ebubekir Taşyürek, 1997 yılında TÜRMOB (Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği) ve Maliye Bakanlığı’nca yapılan Yeminli Mali Müşavirlik yeterlilik sınavlarını başarıyla tamamlayarak Yeminli Mali Müşavir unvanını ve mührünü aldı.

Kamu Gözetim Kurumu tarafından yasal mevzuatta belirlenen sınavları başarıyla tamamlamasının ardından 2013 yılında "Bağımsız Denetçi" olarak yetkilendirildi ve konuya ilişkin Yetkilendirilenler Listesinde ilan edildi.

Kurucu ortağı ve Genel Müdürü olduğu Yeminli Mali Müşavirlik ve denetim şirketindeki çalışmaları yanında birçok Yeminli Mali Müşavirlik denetim şirketinde kurucu ortak olarak meslektaşlarıyla güç birliği yaptı. Büyükşehir Belediyesi İktisadi Teşekküllerde, Organize Sanayi Bölgeleri İktisadi İşletmelerinde ve TMSF (Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu) tarafından yönetim ve denetimine el konulan firmalarda Yeminli Mali Müşavir, mali danışman ve denetim kurulu üyesi olarak görev yapan Ebubekir Taşyürek ’in muhtelif mesleki dergilerde ve gazetelerde çok sayıda mesleki yazıları yayınlandı.