Gündem Eğitimde dijitalleşme nereye gidiyor?

Eğitimde dijitalleşme nereye gidiyor?

21.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Teknoloji ve İnsan Kolejleri (Tink), her hafta öğrencileri için düzenlediği TinkTalks etkinliğini halka açık hale getirerek TinkTalks DQ (Dijital Zekâ) ismiyle gerçekleştirdi. Önceki gün Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde yapılan konferansta eğitim ve teknoloji alanında uzman isimler, teknolojinin eğitim için önemini, DQ ve dijital okuryazarlığın hayatı ne yönde etkileyeceğini, geleceğin iş dünyasını tartıştı.

Eğitimde dijitalleşme nereye gidiyor

Teknolojinin doğal bir araç gibi kullanılabilmesi önemine dikkat çeken Tink Kurucusu ve CEO’su Zeynep Dereli, “Dijital becerilere ve girişimcilik ruhuna sahip bir nesil yetiştiriyoruz. Yeni nesilden 2023’e kadar 1 milyar dolarlık girişim üretme hedefine ulaşmalarını bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Milliyet Gazetesi yazarı Abbas Güçlü moderatörlüğünde gerçekleştirilen ‘Kişiselleştirilmiş Eğitim’ panelinde de Arkan & Ergin Holding Kurumsal Finansman Ortağı Doğan Taşkent, Tink Teknoloji Danışmanı Ongun Tan, Sebit Ar-Ge Direktörü Ali Türker ve SAP Türkiye Eğitim Direktörü Burçak Aksoy, bireylerin yetkinliklerine uygun eğitim modellerini anlattı.

Çocuklarda teknoloji bağımlığına dikkat çeken Abbas Güçlü, “Yeşilay’ın bağımlılıklar listesinde bile ilk sıralarda teknoloji bağımlılığı geliyor. Eğitimde sürekli teknoloji konuşuluyor ama bugün Harvard bile hâlâ kara tahtada eğitim veriyor ve 17 milyonluk kütüphanesi var” diye konuştu.

Türkiye’nin PISA gibi birçok değerlendirmede geride olmasına karşılık telefonla konuşma ve internet kullanımında ilk sıralarda yer aldığını aktaran Güçlü, “Bilişim toplumu olmadan önce eğitim toplumu olsaydık bilişimi çok daha iyi anlatabilirdik. Eğitim olmadan bilim ve teknolojiyi geliştiremeyiz” dedi.

Haberin Devamı

‘İş dünyası değişiyor’

Yakın gelecekte meslek ve iş alanlarının köklü değişime uğrayacağını belirten Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Erol Bilecik de “Bir dönemin gençleri ‘bir masa bir kasa’ diyerek dünyaya atılırdı. Ama yeni nesil gençlerin ne masaya ne kasaya ihtiyacı var. Onlar için bir masaüstü yeterli olacak” dedi. Bilecik, bir ülkenin gücü ve büyüklüğünün, eğitimli kişilerin sayısıyla ölçüleceğine dikkat çekti.

Yazarlar