Gündem EGM'den öğrenci alımı açıklaması

EGM'den öğrenci alımı açıklaması

28.09.2014 - 20:02 | Son Güncellenme:

Emniyet Genel Müdürlüğünden (EGM), teşkilatın alt kademe amir ihtiyacını karşılamak üzere fakülte ve yüksekokullara bu yıldan itibaren İzmir ve İstanbul'dan da öğrenci alınacağı belirtildi.

EGMden öğrenci alımı açıklaması

Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, fakülte ve yüksekokullara öğrenci alımına ilişkin basında bazı haberlere yer verildiği belirtildi.

Önceki yıllarda fakülte ve yüksekokullara sadece Ankara'daki devlet üniversitelerinden öğrenci alındığı ifade edilen açıklamada, 2014-2015 eğitim ve öğretim döneminden itibaren İstanbul ve İzmir'de de öğrenci alım merkezleri açıldığı ve fırsat eşitliğinin daha da genişletildiği bildirildi.

Öte yandan, Polis Akademisi Başkanlığının internet sayfasında yer alan açıklamada da EGM'nin merkez ve taşra teşkilatının personel ihtiyacının, Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Güvenlik Bilimleri Fakültesi (GBF), polis meslek yüksekokulları (PMYO), fakülte yüksekokullar ile polis meslek eğitim merkezleri (POMEM) tarafından karşılandığı, bunlardan GBF, POMEM ve PMYO'ya ülke genelinden alım yapıldığı kaydedildi.

Fakülte ve yüksekokullara alınan öğrencilerin giderlerinin karşılandığı ve bu öğrencilere belirli meslek derslerinin verildiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi: "Emniyet Genel Müdürlüğünün ihtiyaç duyduğu uzmanlık alanlarında nitelikli personel yetiştirmek için EGM adına yüksek öğretim kurumlarında okutularak alt kademe amir ihtiyacını karşılamak üzere 1989 yılından günümüze kadar sadece Ankara sınırları içerisinde bulunan devlet üniversitelerinin belirlenen fakülte ve bölümlerinden fakülte ve yüksekokullara öğrenci alımı yapılmaktaydı.

Bugüne kadar sadece Ankara ile sınırlı olan fakülte ve yüksekokul alımları, mevcut imkan ve fiziki şartlar zorlanarak daha geniş bir alana yayıldı. Böylece ilk defa 2014-2015 eğitim öğretim yılında Ankara, İstanbul ve İzmir'de bulunan devlet üniversitelerinde öğrenci alınması planlandı ve fırsat eşitliği daha da genişletildi."